končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
zemiakovy salat na vianocePOTREBNÉ PRÍSADY 2 až 2 ½ kg zemiakov 5 vajíčok 1 veľká majonéza ( ½ l) ¾ z fľaše kyslých uhoriek 1 a ½ cibule 1/3 kávovej lyžičky čierneho mletého korenia soľ ½ l prevarenej ochladenej vody POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme prevariť obyčajnú vodu o množstve minimálne 0,5 l vody do kanvice. Po prevarení necháme ochladnúť. Budeme ju potrebovať na zalievanie šalátu. Nakrájame najtenšie ako vieme cibuľu na polkolečká a osolíme ju. Nakrájame si nadrobno uhorky. Osolenú nakrájanú cibuľu spojíme s uhorkami a zalejeme približne 1 dcl z uhorkovej šťavy z fľaše. Necháme stáť. Uvaríme si 5 vajíčok. Ošúpeme. Necháme vychladnúť. Medzitým poriadne vyšúchame zemiaky a dáme ich v šupke variť do osolenej studenej vody (1 ½ polievkovej lyžice soli). Stred zemiaka musí byť uvarený. Varíme ich teda do mäkka. Vodu vylejeme, zemiaky necháme vychladnúť a až tak ich ošúpeme. Vezmeme pretláčadlo také s mriežkami, cez ktoré budeme pretláčať uvarené ošúpané zemiaky. Pridáme obsah celej majzény a tiež vajíčko zmiešané s uhorkami aj s tou šťavou. Pomiešame. Okoreníme mletým čiernym korením a soľou podľa chuti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2008, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |