
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 747 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,75 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Šalát s pečeným baklažánomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... na šalát : rukola, cherry paradajky, šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, štipka cukru, 1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice, trocha vody POSTUP PRÍPRAVY ... prekvapujúco chutný šalátik na to, že je s baklažánom ... inšpirácia z netu ... recept som upravila podľa mojej chuti ... Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm,ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2016, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Mango šalát - výbornýýýýýýPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 4 osoby : 2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá, 1 stredná cibuľa (biela alebo červená), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, farebné čili papričky, pár kvapiek ryžového octu POSTUP PRÍPRAVY ... tento šalátik, ktorý som kedysi videla v relácii Prostřeno, som sa chystala vyskúšať už veeeľmi dlho, ale stále som váhala, pretože som nevedela aká bude kombinácia manga a cibule, ale zbytočne - chute k sebe pasujú dokonale, šalátik je svieži a výborný, a pritom veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, pôvodná receptúra je len jemne doladená ... takže ideme na to : mangá ošúpeme a pokrájame na tenké rezančeky, alebo iné tvary podľa chuti, rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky (v pôvodnom recepte je biela, ale mne sa zdala byť lepšia táto červená, ktorá v šaláte lepšie vyzerá a má jemnejšiu chuť). Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov - stojí niečo cez 1 € a dostať ho napr. v Bille či Tescu v regáli s cudzokrajnými potravinami). Na záver pridáme po kúsku nakrájanej čili papričky, ja som použila také tie farebné čo veľmi neštípu, kto má rád pálivé môže pridať pálivú, jemne premiešame a servírujeme ... hodí sa k pečenému mäsu, rizotu alebo len tak, ako ľahký obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Zelerový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY zeler, mrkva, petržlen, soľ, korenie, horčica, citrónová šťava, deko, cukor, ocot, bobkový list, cibuľa, nakladané uhorky POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame nadrobné kocky zeler, mrkvu, petržlen. v hrnci si pripravíme sladkokyslý nálev z vody, cukru, štipka soli, ocot, bobkový list a trosku deka. privedieme do varu, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, ktorú v tom náleve uvaríme. Medzitým si do misky nakrájame nadrobno cibuľu, kyslé uhorky, pridáme citrónovú šťavu z jedného citróna. Keď sa uvarí zeleninka, ešte horúcu ju pridáme do misy a premiešame, aby sa cibuľa sparila. pridáme podla chuti soľ, korenie a horčicu. všetko premiešame, necháme postáť a potom už len dobrú chuť. ;-)\\r\\n\\r\\nja som pridala ešte zbytok kukuričky, čo sme mali v chladničke, a jednu malú cvikľu, tú som povarila zvášť. horčicu som dala dijonskú, máme ju radšej. takže ako komu chutí, nám chutil veľmi. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | sona s. (karlicka2803) ID 176971 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Výborné carpaccio zo surovej červenej repyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšiu červenú repu ... na marinádu : 1 dl kvalitného panenského olivového oleja, 2 PL kvetového medu, 1 PL krupicového alebo hnedého cukru, 1 PL balzamikovej redukcie(alebo 2 PL vínneho octu), 0,5 dl kvalitného pomarančového džúsu, cca 1/2 kávovej lyžičky sušený tymián, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, šťava zo strúhaného 3 cm kúska čerstvého zázvoru, 0,5 dl vody ... na dokončenie a dekoráciu 100g slaného syra, 50g Nivy, nasekané vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY ... v posledných rokoch som prišla na chuť červenej repe, ktorú som v minulosti v tradičnej sterilizovanej podobe priam neznášala, a keďže sa mi aj tento rok podarilo dopestovať vlastnú - po recepte na výborné carpaccio z pečenej repy prišla na rad surová cvikla - inšpirovala som sa receptom Zdeňka Pohlreicha, ktorý som si doťukla podľa seba ... výsledok ma príjemne prekvapil, preto tento receptík posúvam ďalej ... fotografia je z pôvodného receptu, pretože po cvikli sa len tak zaprášilo ani som nestihla nafotiť - nabudúce najskôr nafotím až potom budem servírovať :-) ... očistenú surovú červenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (ja používam W krájač, možno by sa dalo použiť aj strúhadlo na uhorky) ... ocot, vodu, soľ a cukor dáme zovrieť, pridáme korenie, med, olej, džús, tymián a sójovú omáčku a šťavu zo strúhaného zázvoru a dobre premiešame ... pokrájanú červenú repu dáme do sklenenej nádoby alebo do hrubšieho igelitového vrecka a zalejeme horúcou marinádou, marinujeme minimálne 12 hodín ideálne až 2 dní (ja som marinovala cca 36 hodín) ... namarinovanú repu rozložíme na plytký tanier a ozdobíme kúskami slaného syra (alebo kozieho kto má rád) - ja používam slaný syr v kombinácii s kúskami Nivy v pomere 2:1 a nasucho opraženými píniovými orieškov alebo kúskami posekaných vlašských orechov ... výborné predjedlo, ktorým ohúrite každú návštevu alebo len chutná ľahká večera či obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Nalev na hlavkovy salatPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody, 1 a pol lyzice cukru, 15 kvapiek stevie (alebo iba 3 lyzice cukru), 2 lyzice obycajneho octu, 1/2 lyzicky soli, lyzica olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame, rozmiesame a zalievame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 28.11.2015, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Výborný šalát s marinovanými mäsovými rezancamiPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na jednu porciu : 100g listov miešaného šalátu, 1 mrkva, 1/4 limety, olivový olej, 200 g bravčovej panenky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Bravčovú panenku nakrájame na pásiky a zalejeme marinádou z olivového oleja, limetovej šťavy, soli, korenia, sójovej omáčky a sušeného cesnaku - marinujeme v chlade 30 minút, potom opečieme na rozpálenom oleji na panvici do mäkka (je to rýchle - cca 5 minút), medzitým si z očistenej mrkvy škrabkou naškrabeme pásiky (môžeme napariť - ja som dala surové), pridáme k natrhaným šalátovým listom, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom (cca 1 PL) a limetovou šťavou, premiešame, pridáme opečené mäsko a podávame ... je to tip na výbornú ľahkú večeru či ľahký obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2015, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
ZELENINOVÝ ŠALÁT S KURACÍM MÄSKOM A OCHUTENÝM BIELYM JOGURTOMPOTREBNÉ PRÍSADY 50dkg kuracích pŕs,1 ladový šalát,2 paradajky,1 šalátová uhorka,1 biely jogurt,1 čajová lyžička vegeta,2 čajové lyžičky korenia tzatziky,olej. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept si pripravujem rada a často zelenina je čerstvá ,ochutený jogurt sa k tomu skvelo hodí a mäsko je super a hlavne je to chutné a sýte jedlo.Takze mäsko si umyjeme a nakrájame na stredne velké kocky,ovegetíme ho a na oleji si ho smažíme do mäkka.Zeleninku si umyjeme a nakrájame na drobno do väčšej misy.Jogurt si vylejeme do menšej misky a pridáme korenie tzatziky.Do tanieru si dáme zeleninu,polejeme si ju jogurtom a na vrch si dáme mäsko.A už len dobrú chuť a to mi verte že chutiť Vám bude :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2015, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() šalát ala MiškaPOTREBNÉ PRÍSADY 7, 8 menších zemiakov, 4 vajcia, zavárané uhorky (od oka), šunková saláma, kukurica alebo mexická zmes (kukurica, hrášok, paprika), soľ, korenie, majonéza, karí korenie, worchestrová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí očistíme a pretlačíme cez sitko. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež pretlačíme. Šunku nakrájame na pásiky, uhorky na kocky. Pridáme kukuricu alebo mexickú zmes a všetko spolu zamiešame. Pridáme majonézu (od oka), worchestr. omáčku, kúsok uhorkovej šťavy, karí korenia, trošku soli a korenia. Zamiešame všetko a necháme postáť v chladničke. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina K. (mathik84) ID 221880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 747 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,75 ďalšie >> |