Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
30 g želatíny, 450 g kryštálového cukru, 400 ml vody, 1-2 ČL vanilkovej arómy, 2 PL práškového cukru, 2 ČL škrobového prášku
POSTUP PRÍPRAVY
Želatínu nasypte do 100 ml horúcej vody a nechajte napučať. Medzitým z 300 ml vody a cukru uvarte sirup. Ak sirup pri varení začne peniť, odstavte ho, penu pozbierajte lyžičkou a dovarte ho približne 5 minút. Potom sirup preceďte. Ak máte cukrárenský teplomer, sirup varte kým nemá teplotu 116 stupňov. Sirup nechajte trošku vychladnúť, vlejte ho do želatíny a elektrickým šľahačom alebo robotom ho vyšľahajte do peny. Po niekoľkých minútach pridajte vanilkovú arómu a prešľahajte. Plech alebo zapekaciu misu potrite olejom, vyložte papierom na pečenie, kt. tiež potrite olejom a napenenú zmes vylejte do formy a nechajte odstáť do druhého dňa alebo cez noc v chlade. Hotovú hmotu vyklopte a vykrajujte rôzne tvary. Nakoniec poprášte zmesou práškového cukru a škrobom. (zmes môžete zafarbiť, prípadne pridať inú arómu)
Recept mám z časopisu. Neskúšala som to,ale určite vyskúšam aj na tvorbu poťahovky a vložim foto.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2012, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |