![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY šípkový džem bez cukru (2) 30.4.2025, 1:53 Chilli omacka s cesnakom a zazvorom (3) 25.4.2025, 17:51 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (401) 25.4.2025, 17:48 Čučoriedkové muffiny (3) 2.4.2025, 16:03 DOMACA KNEDLA***** (179) 12.3.2025, 11:16 výborná ryža - recept mojej svokry (22) 22.2.2025, 16:46 Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou. (1) 21.2.2025, 17:06 Súdok Jim Beam pre syna - Whiskey barrel cake (4) 21.2.2025, 8:57 ***GAŠTANOVO-KARAMELOVÝ SEN*** (123) 6.2.2025, 11:15 sýrová roláda (2) 5.2.2025, 13:45 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Figové miňonkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO č. 1 - 6 ks vajcia, 5 PL múka polohrubá, 2 PL kakaa, 6 PL cukor krupica, 2 ČL prášok do pečiva, 1 PL olej, CESTO č. 2 - 3 ks vajcia, 75 g cukor krupica, 1 ČL instantná káva (prášok), 100 ml voda, 100 g masla,100 g čokolády, 150 g múka polohrubá, 1/2 bal prášok do pečiva, 2 poháre džemu, 250 g figy sušené, MLIEČNY MARCIPÁN - 100 - 150 g mlieko sušené Laktino zelené, 100 - 150 g cukor práškový, 1 ks bielok, 1 - 2 ČL sirup kukuričný,amaretto,30 g maslo, ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - cca 200 g čokoláda várová, tuk POSTUP PRÍPRAVY POSTUP v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.9.2017, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Figová chuťovkaPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 porcie : 2 čerstvé figy (nesmú byť mäkké - prezreté), 70g prosciutta, 2 malé guľôčky mozarelly, hrsť rukoly, 2 kusy toastového alebo iného chleba, 2 ks cherry paradajky ... na dresing : 1 PL panenského olivového oleja, 2-3 kvapky balzamikovej redukcie, 1/2 ČL dijonskej horčice, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL medu, toastový alebo iný chlebík ako príloha POSTUP PRÍPRAVY ... pripravte netradičnú večeru či predjedlo ... pripravíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, dijonskej horčice, balzamikovej redukcie, soli, korenia .... čerstvé figy umyjeme, osušíme, nakrojíme do kríža a jemným stlačením pootvoríme, do stredu vložíme guľôčku alebo kúsok mozarelly, prípadne iného syra ... rukolu jemne premiešame s 1 ČL dresingu alebo len pokvapkáme ... rovnako pokvapkáme dresingom figu s mozarelou ... chlebík opečieme v hriankovači alebo a suchej panvici ... naaranžujeme a vychutnávame túto súhru chutí ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Nepečené figové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY ... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládové a figové kocky s marcipánomPOTREBNÉ PRÍSADY 2x KAKAOVÁ PIŠKÓTA - 2 x 6ks vajec, 2 x 5 PL polohrubej múky, 2 x 2 PL kakaa, 2 x 6 PL cukru kryštál, 2 x 2 KL PDP, 2 x 1 PL oleja, PLNKA - 5ks vajec, 200g cukru kryštál, 300g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 200g várovej čokolády, 200g masla, 1 malý pohárik džemu, MLIEČNY MARCIPÁN - 200g cukor práškový preosiaty, 200g sušené mlieko Laktino zelené, 60g masla, 1 - 2 ks bielok, 1 - 2 KL medu, 2 PL likéru Amaretto, ešte budeme potrebovať 250g sušných fíg, 2 malé poháriky ľubovoľného džemu, POLEVA - 400g várová čokoláda, tuk, 2 balíky bielej polevy POSTUP PRÍPRAVY Alebo ako využiť zdanlivú katastrofu vo svoj prospech. Viac v postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 13.4.2013, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pšenovo - figové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček pšena (jáhly), 2 hrnčeky jalblkového džúsu, 500g sušených fíg, 100g mletách orechov, 150g marcipánu dr. Oetker, na obaľovanie - orechy, mandle, kokos POSTUP PRÍPRAVY Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tz je výsledok. Postup v obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 13.4.2013, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
![]() Figová pochúťka s jogurtom ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé figy * biely jogurt * med / čokoláda / * zelené pistácie / oriešky / * POSTUP PRÍPRAVY Zdravý dezertík podľa NIGELLY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.10.2012, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Figové trojuholníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 20 dkg hladkej múky, 8 dkg práš. cukru, 1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva (ppd), 2 balíčky van. cukru, 1 vajce, 8 dkg tuku, plnka: 125 g masla, 8dkg práškového cukru, 5 lyžíc šľahačkovej smotany ( ja ju zvyčajne nemám tak dávam mlieko), 12 dkg postrúhaných orechov, 12 dkg fíg (ja dávam to celé kolečko sušených neviem koľko je to gramov) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto, rozváľame a položíme na plech vystlaný alobalom alebo mastným papierom (plnka tečie). Cesto potrieme lekvárom (slivkovým, ríbezľovým) a natrieme plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30min a ešte teplé pokrájame(naozaj teplé, nie horúce) a pofŕkame čokoládou. Príprava plnky je jednoduchá, všetko sa zmieša aj s nasekanými figami(ja ich meliem v el.robotom a ten to na jemno naseká, moc veľké kúsky tam nemajú byť). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Ďatlové (figové) roládkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:1 3/4 šalky polohr.muky (používam šalku 2,5 dcl),1/4 čl sody bikarbony,1/4 čl pr.do pečiva,štipku soli,100 g makkeho masla,100 g jemneho tvarohu,1PL kr.cukru,1 žltok,1/2 vanilk.cukru ĎATLOVA PLNKA: 1 baliček datli (200 g),1/2 šalky vody,1/2 šalky cukru,1/2 šalky nasekanych orechov.FIGOVA PLNKA:1 baliček fig,1/2 šalky medu,2PL pomarančovej štavy,2 čl pomaranč.kory,1/2 čl škorice POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urobime cesto:muku,prdopeč,sodu a sol zmiešame v jednej miske a v druhej vymiešame mixerom alebo ručne maslo s cukrom,pridame tvaroh,žltok a vanilku.Vymiešame a postupne pridavame mukovu zmes.Vymiesime na makke nelepive cesto,rozdelime ho na polovice a odložime do chladničky.ĎATLOVA PLNKA:Nakrajane datle dame do hrnca,pridame cukor,vodu a orechy a chvilku povarime.Ešte letne natierame na cesto.FIGOVA PLNKA:Figy rozmixujeme alebo na jemno nakrajame a všetko spolu zmiešame .Najlepšie je to v mixeri,pekne sa to spojí.Cesto vyberieme ,vyvalkame a natrieme plnkou.Zrolujeme a nakrajame na slimačiky.Naukladame na plech (s papierom)a pečieme vo vyhriatej rure asi 10-15 min na 180 st. Upečene poprašime pr.cukrom.Toto množstvo cesta vyda len na jeden druh plnky,ak chcete robit obe ,treba cesto z dvoch davok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2009, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru. POSTUP PRÍPRAVY postup dopíšem neskôr Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom. Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!). Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou. Príloha - opekané zemiaky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2010, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Morčacie prsia plnené figovo-mandľovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY - olivovy olej, - červena cibuľka, - 2 stručiky cesnaku, - pečivo - asi tak deň staré (asi tak 250g) - morčacie prsia, - 90g nasekanych susenych fig, - nasekanu petrzlenovu vnat, - 45g nasekanych orieskov (ja som dala mandle), - 1 lyzicka nastruhanej citronovej kôry, - 1vajce POSTUP PRÍPRAVY Na panvici ohrejeme olej a oprazime najemno nasekanu cibulku. prazime asi tak 5 minut, pridame nasekany cesnak a miesame este tak minutku. V druhej panvici si ohrejeme olej a prazime striedok peciva (omrvinky). Prelozime do vacsej misy, prilejeme aj zmes cibulky s cesnakom, prisypeme figy, mandle, petrzlenovu vnat, citronovu kôru, a premiesame kym sa to nespoji. Mne sa velmi nechcelo, a tak som dala aj jedno vajicko. Je to sladke ale ja som dala aj stipku soli. Potom narezeme z jednej strany morcacie prso (ja som mala len jedno bo je to dost velke) naplnime plnkou, pekne poprepichavame sparatkami, alebo obviazeme snurkou (aby sa nam masa nerozpadlo) a dame piect. Piekla som 45 minut pod alobalom na 185°C, potom som odkryla a opiekla este do chrumkava dalsich 30-45 minut. Podavala som ho so zemiakovou kašou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Beáta P. (bijaa) ID 71519 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |