. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.179 (zobrazuje sa 51131-51140)<< predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Šťavnaté kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, vegeta, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná posolíme, posypeme drvenou rascou, červenou paprikou a trochou vegety. Prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme vodou a dáme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou. Asi 10min pred dokončením (čiže asi po pol hodine dusenia) pridáme do šťavy prelisovaný cesnak.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika T. (momo) ID 382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Quiche (kiš)



POTREBNÉ PRÍSADY

..kedže sa v poslednej dobe ozvalo vela záujemcov na tento slaný koláč...pridávam ho ešte raz ..je naozaj dobrý....
lístkové cesto, 10 vajec,2 šlahačky,2 bal.nizkotučneho syra, vňať petržlenu,cesnak,uvarenú mrkvu, šunku(je to dobré aj zo samotnou brokolicou).

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.3.2006, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KURČA S KYSNUTOU KAPUSTOU



POTREBNÉ PRÍSADY

20dkg anglickej slaniny
1 kg kysnutej kapusty
za hrsť cukru(8 dkg)
1 kura
rasca, soľ
Na nálev potrebujeme:2 dcl červeného vína
3 polievkové lyžice medu
5 polievkových lyžíc sojovej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

a

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2006, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

KURACÍ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa, 100g sterilizovaných šampiónov, 50g sterilizovaného hrášku, 30g zeleru, 100g majolky, 1KL kapár, 1 citrón, 1hl.šalátu, pažítka, petržlenová vňať, worchester, mleté korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Kuracie mäso pokrájame na rezance, pridáme hrášok, pokrájaný zeler, šampiňóny, pažítku a kapary. Zalejeme majolkou, rozriedenou citrónovou šťavou, ochutíme worchestrom, korením, osolíme, premiešame a necháme stáť 2 hodiny. Podávame s pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

DIÉTNY SYROVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 250g Eidamu, 250g šunky (diétnej salámy), 1 biely jogurt, soľ, prášk. cukor, pažítka, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Syr a šunku nakrájame na rezance, premiešame s jogurtom, dochutíme soľou, citrónovou šťavou, cukrom a necháme v chlade odležať. Porcie posypeme nasekanou pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicovo-kuracie farfalle (4 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
1 polievková lyžica olivového oleja, 1 nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na maličké kúsky, 340 g kuracích pŕs bez kože pokrájaných na pásiky, 226 g cestovín farfalle (mašličky, váha cestovín je v suchom stave), 340 g brokolice (môže byť aj mrazená), 1 čajová lyžička masla, 1/4 šálky strúhaného parmezánu, soľ, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte pokrájanú cibuľku a cesnak. Pomaly opražte do zlatista. Vo veľkom hrnci medzitým uvarte v dostatočnom množstve vody cestoviny. Na panvicu pridajte pokrájané kuracie prsia ochutené soľou a mletým čiernym korením, prudko ich opražte, podlejte a duste spolu s brokolicou, niekoľko minút. Nechajte odpariť zvyšok tekutiny, pridajte uvarené a odkvapkané cestoviny a pomiešajte. Hneď podávajte posypané strúhaným syrom.

1 porcia obsahuje: 410 kalórií, 28 g bielkovín, 49 g sacharidov, 13 g tuku, 4 g balastných látok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
20 g cestovín z tvrdej pšenice, 1 šálka posekanej cibuľky, 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru, 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice, 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného, ½ šálky netučného mlieka, čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka), 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu, 2 stredne veľké paradajky, netukový sprej na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami.
1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zázračný kakaový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom.
Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu (12 porcí)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku).
Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso.

1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny.
Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.179 (zobrazuje sa 51131-51140)<< predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu