![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 51051-51060) | << predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5118 ďalšie >> |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
![]() Srdiečkové raňajky pre dobré detičkyPOTREBNÉ PRÍSADY párok * vajíčko * krajček chlebíka * olivový olej * zelenina na ozdobenie * soľ na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY S našou Laurou sme sa už dosť natrápili, spapká iba všetko to, čo sa volá "KAKAVKO", jedlo nie je jej dobrý kamarát... Niekedy už neviem, čo jej vymyslieť na tanieri, tak som dnes skúsila srdiečkový párok. Napadlo ma to iba mimovoľne, keď som "rozmýšľala", akej flexibilite asi holduje obyčajný hydinový párok kúpený v hypermarkete. Tento baleťák sa ohol až o 180 stupňov. Aké bolo moje nešťastie, keď Laura jedlo odmietla... fňuk fňuk, srdiečka sa ani nedotkla, ale mne chutilo VÝBORNE!!!!!!!!!! Ale aby som neklamala, moja milovaná ratolesť si odhryzla z jedného maličkého paprikového srdiečka a bola napapkaná. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 16.5.2010, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo ovocná štrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY 1x lístkové cesto 1x hrudkovitý tvaroh zmes záhradného ovocia najlepšie čerstvé alebo mrazené - ríbezle, maliny, jahody čučoriedky, černice vanilkový cukor práškový cukor do tvarohu podľa chuti 1x žĺtok do tvarohu trochu palmarinu na potretie POSTUP PRÍPRAVY cesto vyvaľkáme na tenšie 2-3 pláty podľa hmotnosti balenia. Pripravíme si plnuku - tvaroh rozmačkáme s práškovým, vanilkovým cukrom a žĺžkom zmes natrieme asi do polovice na cesto a posypeme ovocím. Kraje zahneme do vnútra aby keď sa zatáča nám všetko nevytieklo. Zatočíme. Preložíme na plech potrieme roztopeným palmarinom a dáme piecť. Chutí božsky a hneď sa minie. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Petra L. (harmonia1) ID 3322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Cesnaková polievka s plávajúcimi očami podľa starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY veľa, ale naozaj veľa cesnaku * voda * zemiaky * vajíčka podľa počtu rodinných členov * šľahačková smotana * polohrubá múka * soľ * starší chlieb na kocky do polievky * olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som zdedila po mojej babičke, recept je vynikajúci, jednoduchý, zvládne ho každá aj začínajúca mamička/nemamička, resp. ocko/neocko, všetkým bude chutiť a zožnete veľký úspech. Všetky ingrediencie máte určite stále doma, a za 20 minút máte uvarenú výbornú zdravú polievku, po ktorej sa Vám možno zníži tlak, ale bude to iba dočasný stav, nebude treba ani vyberať tlakomer z kredenca. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 27.10.2016, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Nátierka v paprikáchPOTREBNÉ PRÍSADY celé obyčajné maslo * 6 ks taveného tvrdšieho syra * soľ * papriky * šunka POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame, naplníme, nakrájame a fertig. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.5.2008, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() MargotkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 nastrúhané veľké tyčinky Margot * 2 vajcia * 2 hrnčeky polohrubej múky * 1 hrnček kryštálového cukru * prášok do pečiva * 120 g roztopeného masla * 1 hrnček mlieka * na zdobenie: kokos, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vážené mamičky, návrat z dovolenky za „plotnu“ resp. návrat do svojej prehlbujúcej sa niekoľkoročnej vystátej jamy okolo sporáka nebýva zvyčajne najpríjemnejší. Ja to mám práve čerstvo zaryté v mysli, keď som sa vrátila z výletu domov, k mojej 5 dní nepoužitej rúre (ako som jej to mohla urobiť???!!!) a k môjmu pečiacemu vercajchu. Manželovi síce chýbajú tradičné karlovarské štrúdle, ale doma môže o štrúdli len snívať – tento sen dokázať ťahať cesto cez celú obývačku a pol dvora si odkladám na dôchodkový vek, nemusím predsa všetko stihnúť teraz. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke, ako som sa vyrovnala s depresiou po návrate z exkluzívneho výletu z Karlovych Varov domov: požívam pivo, ktoré sme požívali vo Varoch. Tak sa snažím eliminovať pocit, že tak skoro toto čarovné mesto neuvidím a súčasne leštím porcelán, ktorý som si nakúpila a ostro verbálne som čelila nechápavým a nepríjemným pohľadom manžela, ktorý krútil hlavou, keď som vyťahovala z peňaženky môj najčerstvejší rodičovský príspevok. Cestou do Karlovych Varov sme míňali čarovnú dedinku Krušovice, tak ostávame verní Krušovickému pivu, manžel je v podstate spokojný tiež a po obojstrannom súhlase sme si dopriali ráno takýto kúpeľ: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 27.7.2006, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Tvarohova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g tvarohu, 120 g mrkvy, 0,8 dl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu umyjeme, očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, pridáme postrúhanú mrkvu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nátierku podávame s tmavým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán Na potretie: jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ POSTUP PRÍPRAVY Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Plneny sendvicPOTREBNÉ PRÍSADY Plnka: jeden sendvič, 250 g mäkkej salámy, 100 g pokrájaných farebných paprík, 200 g ochutenej majolky, 150 g masla, päť vajec uvarených natvrdo, 300 g topeného syra, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, horčicu Syrová plnka: 100 g topeného syra, 60 g masla, nastrúhaný tvrdý sy POSTUP PRÍPRAVY Sendvič pozdĺžne prekrojíme a striedku z neho vyberieme. Polovičnou časťou plnky naplníme spodnú časť sendviča. Na plnku položíme natvrdo uvarené vajcia, ktoré obalíme v mäkkej saláme. Pridáme zostávajúcu časť plnky a prikryjeme druhou časťou naplneného sendviča. Obe časti k sebe opatrne pritlačíme. Takto naplnený sendvič potrieme syrovou plnkou, posypeme strúhaným syrom a odložíme do chladničky na šesť až osem hodín. Po stuhnutí sendvič krájame na plátky. Plnka: Topený syr vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nakrájané očistené farebné papriky, majolku, posekanú petržlenovú vňať, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr a striedku vybratú zo sendviča. Všetky suroviny spolu spracujeme. Syrová plnka: Topený syr vymiešame s maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Karfiolové karbonátkyPOTREBNÉ PRÍSADY hlavne karfiol * hladká múka * 3 vajíčka * soľ * emčéká (t.j. MČK - mleté čierne korenie) * olej na vysmážanie POSTUP PRÍPRAVY Som rodená Slováčka, pochádzam z rýdzo slovenskej rodiny, kde sa rutinne každú nedeľu klepali celé doobedie bravčové rezne veľké ako tanier, vysmážali na bravčovej masti a v stredu sme ich ešte zohrievané v rúre dojedali. (doba sa síce mení, ale u mojich rodičov už nezje vysmážaný šniceľ ani béžový pudlík s kamarátom čiernym pudlíkom, pravdepodobne sa im nechce prežúvať poležiačky). Ale v mene rodinných tradícií a nezdravej ale dobrej výživy, pridávam vysmážaný recept, ktorý je super bomba perfektný napriek tomu, že je na dotyk mastný a na pohľad nefalšovane vysmážaný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 16.6.2007, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Tvarohovy kolac s citronomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, stipka soli, 40 g cukru, 1 zltok. Na napln: 2 citrony, 2 vajcia, 750 g tucneho tvarohu, 250 g kylej smotany, 100 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g skrobovej mucky. POSTUP PRÍPRAVY 1. Muku s maslom, stipkou soli a cukrom dobre premiesime, podla potrebzy pridame 1-2 lyzice studenenej vody. Cesto zabalime do mikrotenovej folie a priblizne hodinu ulozime do chladu. 2. Medzitym pripravime napln. V horucej vode umyjeme a vykefujeme citrony a osusime ich. Koru z nich nastruhame a vytlacime stavu. 3. Trubu predohrejeme na 180'C. Vychladene cesto rozvalkame na lahko pomucenej doske a vylozime kolacovu formu. Okraje zdvihneme do vysky asi 3 cm. 4. Vajcia rozbijeme a oddelime zltky a bielky. Tvaroh premiesame s citronovou korou a stavou, kyslou smotanou a vmiesame zltky, cukor a vanilkovy cukor. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2011, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 51051-51060) | << predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5118 ďalšie >> |