
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50911-50920) | << predošlé 1,.,5087, 5088, 5089, 5090, 5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097,.,5101 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
![]() Strapaté zemiakové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 7 stredných zemiakov, 2 cibule, polohrubá múka, slaninka( alebo klobáska,alebo údené mäso) 1 vajce, soľ,kyslá kapusta(podľa chuti aj údený syr) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si 5 zemiakov do mäkka, necháme vychladnúť, ošúpene,postrúhame na jemno. Dva zemiaky v surovom stave ostrúhame takisto na jemno a zmiešame s postrúhanými uvarenými.Pridáme vajce, soľ a polohrubú múku ( tú pridávame podľa toho,aby sa cesto nelepilo na ruky) Medzitým si opražíme cibuľu, dáme opražiť aj slaninku. Ak ste zvolili namiesto slaniny klobásu alebo údené mäso, nemusíte to opražiť zvlášť, stačí pridať k cibuľke a spolu opražiť. Dáme si zovrieť vodu vo väčšom hrnci, samozrejme dobre osolenú. Z cesta vykrajujeme menšie kúsky, ktoré jemne rozvaľkáme, vložíme do nich opečenú cibuľu so slaninou/klobásou...ja som pridala ešte aj údený syr pre pestrosť. V ruke vaľkaním spojíme cesto do tvaru guľky a takto hotové guľky vložíme do vriacej vody. Necháme nech vyplávajú na povrch, pomiešame a varíme ešte cca 5 minút. Po tomto čase vyberieme,necháme odkvapkať,podávame za tepla s kyslou kapustou,prípadne aj s opraženou kapustou(ak ostane,tak aj slaninkou) Toto som dnes vyskúšala na základe receptu z časáku Markíza, keď som prišla psychicky vyčerpaná zo skúšky, mozog mi už nefungoval, cigáni v žalúdku vyhrávali,doma nič,tak som po ceste nakúpila a vyskúšala to! Vzbudilo to vomne silnú spomienku na Tatry, kde si takéto zemiakové špecialitky dávame, a to je premňa najlepší relax počas týchto stresujúcich predštátnicovývh dní! Takže dobrú chuť! Snáď to bude chutiť aj vám! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2008, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kardinálov koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 50g polohrubej múky,1 lyžica kypriaceho prášku,10 vajec,290 g kryštálového cukru,1 vanilkový cukor,práškový cukor na posypanie Plnka: 500ml smotany na šľahanie,1 stužovač,4-5 lyžíc lekváru/u nás má úspech čučoriedkový/podľa výberu POSTUP PRÍPRAVY Dve vajcia,8 žĺtkov,80g kryštálového a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny.Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu.Plech vložíme do predhriatej rúry 160°C.Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice.Jednu natrieme lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom.Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom. Ja som stihla odfotiť už len polovicu z koláča,lebo mám tu maškrtníkom,ktorý mi prvú už ochutnali.Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2014, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Sedliacke FonduePOTREBNÉ PRÍSADY 1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame. Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre. Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelové cukríky - KROWKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kryšt. cukru, 2 dcl mlieka, 1 Salko, 1 PL kakaa, 250 g Cery POSTUP PRÍPRAVY Cukor s mliekom dáme variť na 10 minút. Miešame, aby sa nepripálilo. Potom vlejeme Salko a takto varíme 30 minút, potom pridáme 1 PL kakaa. Cerou potrieme hlboký plech, z Cery odkrojíme asi 3 dkg a ostatné vmiešame do teplej hmoty. Tú varíme a miešame až do zhustnutia. Hotovú hmotu nalejeme na plech a rozotrieme ju. Na povrch rozotrieme odkrojenú Ceru a povrch vyrovnáme. Ešte za vlažna pokrájame na malé kocky. S nožom pozdvíhame, aby sa neprilepilo. Ak sa náhodou prilepí, plech nahrejeme na sporáku na platni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusky s ovocím a želéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie. Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoch v bielej košeliPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor. Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pečieme piškótové cesto. Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia. Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() KURBISKERNOILPOTREBNÉ PRÍSADY táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!! POSTUP PRÍPRAVY http://www.tekvicovyolej.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50911-50920) | << predošlé 1,.,5087, 5088, 5089, 5090, 5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097,.,5101 ďalšie >> |