
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50521-50530) | << predošlé 1,.,5048, 5049, 5050, 5051, 5052, 5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058,.,5101 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() PERNÍKY STAREJ MAMYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 650g hladkej múky ( 2/3 múky T-650, 1/3 bielej žitnej hladkej múky); 150g HERY; 200g medu; 4vajcia; 250g práškového cukru; 2 lyžice tmavého kakaa; 1,5 lyžičky sódy bikarbóny; 2 lyžice perníkových korenín (škorica, klinčeky, badián, kardamón)- badián a kardamón po trošičke, sú veľmi korenisté. NA POTIERANIE: 1 žĺtok; 1 vrchovatá lyžička instantnej kávy; červené potravinárske farbivo. Žĺtok, kávu vymiešame a prifarbíme trošičkou farbiva. POLEVA: 1 bielok; cca 150g niekoľkokrát preosiateho cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy varechou miešame asi 20 minút, aby sa cukor rozpustil. POSTUP PRÍPRAVY Med, cukor a rozdrvené preosiate koreniny spolu miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame sódu bikarbónu a vjíčka a zapracujeme časť múky. Potom dáme cesto na dosku a postupne primiesime zvyšok múky. (Vymiesené cesto musí byť vláčne, státim tuhne.) Cesto necháme niekoľko hodín odležať. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Perníčky pečieme na vymastenom alebo múkou vysypanom plechu. Upečené kladieme na rovnú plochu, necháme vychladnúť. Natrieme kávovo-žĺtkovou zmesou a necháme uschnúť a natrieme ešte raz. Zdobíme bielkovou polevou podľa fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
DROŽĎOVÁ S OVSENÝMI VLOČKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY Väčšiu cibuľu; olej; dve - tri kocky droždia; hrsť ovsených vločiek; tri - štyri vajíčka; malé maslo; soľ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a necháme ho roztopiť. Potom vmiešame rozšľahané vajíčka, vločky, podľa chuti prisolíme a miešame do zrazenia vajíčok. Necháme vychladnúť a elektrickým šľahačom vmiešame maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2010, 9:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() PRSIA S JABLKAMI A SMOTANOUPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích pŕs; 500 - 600g jabĺk; 500ml smotany na varenie; väčšia cibuľa; olej; bazalka; soľ; kari korenie; cukor; mleté čierne alebo biele korenie ale to nemusí byť POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na slížiky pokrájané prsia, prudko orestujeme, osolíme okoreníme, posypeme karí, lyžičku až dve kryštáľového cukru, podľa kyslosti jabĺk. Potom pridáme nahrubo nadrhnuté jablká a dusíme do mäkka, podľa potreby prilejeme trochu vody. Zalejeme smotanou, pridáme bazalku a prevaríme. Podávame s pečenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Pórový šalátik so syrom a jabĺčkomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pór 1 konzerva kukurice 10 dkg tvrdého syra 2 jablká- kyslejšie mleté biele korenie + soľ 1 biely jogut alebo majonéza POSTUP PRÍPRAVY do misky vložíme na kolieska nakrájaný pór a na kocky nakrájaný syr a jablká. Prisáme kukuricu a koreniny. Poriadne premiešame a pridáme biely jopgurt, prípadne majonézu. Skúste je naozaj výborný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Gabriela S. (qabca) ID 7687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Talianska fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250g bielej fazule, *50g ryže, *1malý paradajkový pretlak, *70g údeného bôčika, *1lyžica oleja, *1 kocka bujónu, *soľ, * 1 lyžička petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Dnes ráno som hútala, čo navarím mojemu malému neposednému synovi. Otvorila som si múdru knihu a tam vyňuchala tento receptík. Malému to chutilo a večet uvidíme, či bude chutiť aj zvyšku rodiny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.4.2007, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÁ TORTA S BANÁNMI A PARÍŽSKYM KRÉMOMPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : - 6 vajec , 150g prášk. cukru , 1 balíček vanilk. cukru, 2 lyžice kakaa, 50g pomletých lieskových orechov, 50g hrubej múky, 2 banány, 1/2 balíčku prášku do pečiva PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačky, 2 čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku , do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme upiecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Parížsky krém pripravíme nasledovne : Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Krém bude krásne tuhnúť. Jedna priateľská rada. Neodporúčam chodiť kontrolovať :-)))) Nedá sa mu totiž odolať a môže sa Vám stať, že nakoniec nebudete mať plnku do torty. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém. Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladičky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechami a šľahačkou. Určite ju vyskúšajte. Je jednoduchá a stráááááášne dobrá . Prajem dobrú chuť. PS: Fotky doložím neskôr .:-))) Musím však tortu piecť , keď budem sama doma, lebo moje tri " kyseliny " zničia tortu skôr ako stihnem priniesť foťák . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 22.11.2014, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Plnené baklažányPOTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 350g mletého mäsa, 2 paradajky, 50g varenej ryže soľ, čierne korenie, oregano, olivový olej, 2 PL lyžice masla, 1 PL hladkej múky, 200ml vody, 80g paradajkového pretlaku, 2 lyžičky kryštálového cukru, POSTUP PRÍPRAVY Umyté baklažány zbavíme stopky a po dĺžke prekrojíme tak, aby sme získali 2 rovnaké časti. Vnútro vydlabeme lyžičkou, posolíme (vytrieme soľou) a necháme odstáť 1 hodinu. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, sprudka osmahneme do biela, úplne ho rozmrvíme, aby sa prepiekol každý kúsok. Posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme oregano, podlejeme teplou vodou, pridáme ryžu (ktorú si môžeme aj vopred uvariť) a pridáme tiež nadrobno nasekané paradajky, ktoré sme zbavili šupky. Necháme spolu dusiť do mäkka, môžme podlievať vodou, ale tú necháme pred koncom odpariť, zmes nemá byť "vodnatá"... Baklažány umyjeme a plníme trocha vychladnutou mäsovou zmesou. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, minimálne na 30min pri 200stup. Maslo roztopíme a pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, pomaly prilievame vodu, miešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme paradajkový pretlak a spolu povaríme. Zjemníme cukrom. Zapečené mäso s baklažánmi prelejeme paradajkovou omáčkou a ešte spolu necháme zapiecť tak 10-15 min... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2007, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 5vajec 220gr kr cukor 150gr mletého maku 80gr tvarohu 5PL polohr.múka 1/2 bal pr.d.p. 1kg nastrúhaných jabĺk POSTUP PRÍPRAVY vajcia s cukrom zmixovať do penista, pridať prísady pečeme 40-45 min pri 180 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana P. (zuzkanka) ID 3512 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZINA NA DIVOKOPOTREBNÉ PRÍSADY masko najlepsie byk :O)) ale v podstate hovadzie 1kg, korenie divocina od vitany ;O), mast, 2 vacsie cibule, 4 struciky cesnaku, sol, cierne mlete korenie, mleta cervena paprika, rasca, 250g sampinonov, 1lyzica pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, trosku hl. muku POSTUP PRÍPRAVY to ze je na divoko, je zasluhou korenia - Divocina od Vitany. Takze recept na 1 kg masa: na masti do sklenena 2 vacsie cibule osmahnut, 4 struciky pretlaceneho cesnaku, pridas na kocky alebo platky maso, trocha oprazis, das sol, cierne mlete korenie, POZOR - stacia 2 male lyzicky korenia Divocina -obsahuje to jalovec, co je vyrazne-, cervena paprika trocha, podlejes (kolko chces stavy, dla toho) a dusis. Zvlast na oleji a rasci udusis asi 250 g sampinonov (alebo ine hriby) a pred koncom to pridas do masa. Takisto pred koncom pridas 1 lyzicu pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, troska hladkej muky na zahustenie - len mierne poprasit a chvilu este varis. Ja som to 1hod a 45 min.varila, dla kvality masa. Len fakt pozor na to korenie, pisu tam, ze na 0,5 kg masa 2 lyzicky, ja som to znasobila, kedze som mala 1kg a bolo to dost "vonave". Nabuduce uz budem vediet No a samozrejme je to najlepsie s knedlou. Ziaden extra recept, ale bolo to fajn. Tak dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() medovo-orechova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY med+mlete orechy+maslo POSTUP PRÍPRAVY je to jednoduche, rychle a deti to miluju /okrem alergikov/ vsetko spolu vymiesat a natriet napr. na vianocku. ja pouzivam len kravske maslo, ale moze byt aj rastlinne. fotku nemam, lebo uz je po natierke :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabriela M. (Gabriella) ID 372 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2006, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50521-50530) | << predošlé 1,.,5048, 5049, 5050, 5051, 5052, 5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058,.,5101 ďalšie >> |