
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50411-50420) | << predošlé 1,.,5037, 5038, 5039, 5040, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047,.,5101 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() Šľahačkové piškótkyPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg polohrubej múky * 1 smotana na šľahanie * 3 vanilkové cukry * 250 g Hery * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z múky, smotany, vanilkových cukrov a Hery urobíme cesto, ktoré dáme na hodinku do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, a vykrajujeme vykrajujeme piškótky, ktoré upečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre a konce máčame v čokoládovej poleve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2008, 1:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Kartičky s kandizovaným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g hladkej múky * 200 g masla * 80 g práškového cukru * 1 vajce * na vrch: med * kandizované ovocie * sézam * hrozienka * POSTUP PRÍPRAVY Z hladkej múky, cukru, tuku a vajca vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho, vykrajujeme kartičky. Na ½ kartičiek navrstvíme zmes: v mede rozmiešajte nakrájané hrozienka, kandizované ovocie a sézam. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 8-9 minút. Nechajte vychladnúť a zlepujte džemom alebo nugetou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Vynikajúce orechové perníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 150 g masla * 2 celé vajcia * 50 g mletých orechov * 2 PL medu * škorica * 1 PL perníkového korenia * 1 lyžička prášku do pečiva * orechy na zdobenie * rozšľahané vajíčko na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujte na vláčne cesto a nechajte ho odležať 2-3 hodinky v chladničke. Potom ho rozvaľkajte na ½ cm hrubú placku a vykrajujte rôzne tvary. Potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte mletými alebo drvenými orechmi a upečte do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.12.2007, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Orechové mesiačikyPOTREBNÉ PRÍSADY 340 g masla * 100 g práškového cukru * 420 g hladkej múky * 160 g mletých orechov * 1 žĺtok * štipka soli * práškový cukor na obaľovanie * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor, múku, mleté orechy, žĺtok a štipku soli vypracujte na hladké cesto a nechajte odležať v chladničke aspoň hodinku. Potom vykrajujte mesiačikovou formičkou mesiačiky (nie slniečka :-)), upečte vo vyhriatej rúre a horúce obaľujte v práškovom cukre. Vychladnutým mesiačikom namáčajte konce v čokoládovej poleve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Kokosové oplátkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g kokosovej múčky * 250 g masla * 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka – salka * 1 balíček tortových oplátok * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Tuk roztopte, pridajte salko a postupne primiešavajte kokosovú múčku. Všetky suroviny sa musia dobre spojiť, tak miešajte a miešajte, pokiaľ sa tak nestane. Ešte teplé natierajte medzi tortové oplátky. Zaťažte na celú noc a nechajte „sadnúť“. Na druhý deň nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a namáčajte v čokoládovej poleve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.12.2007, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Karamelové plnené oplátkyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg kryštálového cukru * 1 palmarin * 2 hrste posekaných orechov * 1 salko * 1 balíček tortových oplátok * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor roztopte v kvalitnej teflónovej panvici na karamel, pridajte do toho jeden palmarin – stále miešajte, pokiaľ sa palmarin nerozpustí! Dôležité v tomto recepte je stále zmes miešať. Odstavte z plameňa a pridajte do toho posekané orechy a celé salko. Stále miešajte!!! Natierajte medzi oplátky a zaťažte na 2-3 hodiny. Potom nakrájajte na kocky alebo obdĺžničky a namáčajte v čokoládovej poleve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2007, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Čokoládovo-karamelové božtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 salko * 300 g horkej čokolády na varenie * malé papierové košíčky * orechy na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Kočky, tento recept je vynikajúci – bude chutiť určite deťom. Okrem iného je aj veľmi jednoduchý. Plechovku sladeného mlieka varte asi dve hodiny na karamel, nechajte vychladnúť a vo vodnom kúpeli roztopte 300 g čokolády (bez cery). Do malých košíčkov dajte lyžičku čokolády, všetky košíčky dajte do chladničky stvrdnúť, na čokoládu dajte lyžičku uvareného salka, opäť dajte do chladničky stuhnúť, a tretia vrstva bude čokoláda. A nasmerujte opäť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.12.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Citrónové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky * 200 g tuku * 100 g práškového cukru * citrónová kôra – buď sušená, alebo nastrúhaná z jedného citróna * 1 vajce * džem na zlepovanie hviezdičiek * poleva podľa chuti – najlepšie citrónová POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady dajte na dosku a vymieste hladké cesto. Vyvaľkajte ho na hrúbku 1 cm, vykrajujte hviezdičky, ukladajte na suchý plech. Zliepajte po dvoch hustým džemom a ozdobte polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 13.12.2007, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Výborné medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 PL medu * 1 čajová lyžička sódy bikarbóny * ½ kg hladkej múky * 250 g práškového cukru * 3 celé vajcia * ½ rozpustenej hery POSTUP PRÍPRAVY Kočky, tieto medovníčky som piekla druhú sezónu a po veľa receptoch nám tieto asi chutia najlepšie. Sú hneď mäkučké a mäkké sú veľmi dlho. Robia sa takto: Deň dopredu – najlepšie večer si zarobte vo väčšej mise 3 polievkové lyžice s čajovou lyžičkou sódy bikarbóny, poriadne zamiešajte a nechajte celú noc odstáť. Na druhý deň pridajte múku, cukor, vajíčka a rozpustenú heru alebo maslo. Ak sa Vám cesto moc riedke, pridajte múku – ale pozor, nepridávajte moc, naozaj s mierou, aby neboli medovníčky tvrdé. A takisto nenechajte cesto redšie, aby sa medovníčky neroztekali na plechu. Upečte pri 180 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 24.12.2010, 1:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Zázvorníkové keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky * 200 g práškového cukru * 3 žĺtky * 1 vajce * 1 rovná lyžička mletého zázvoru * POLEVA: biela čokoláda a ozdoba hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky a vajce šľahajte s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Potom cesto vyklopte na dosku s preosiatou múkou, pridajte zázvor a vypracujte cesto. Vyvaľkajte na plát hrubý asi pol centimetra, vykrajujte zázvorníky, preložte ich na silne vymastený plech a upečte pri 220 stupňoch. Ako polevu som použila bielu čokoládu a hrozienka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.12.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50411-50420) | << predošlé 1,.,5037, 5038, 5039, 5040, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047,.,5101 ďalšie >> |