![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 50201-50210) | << predošlé 1,.,5016, 5017, 5018, 5019, 5020, 5021, 5022, 5023, 5024, 5025, 5026,.,5118 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkové šupinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g tvarohu, troška soli, 6 lyžíc mlieka, 7 lyžíc oleja, 1 vajce, 100g cukru, 400g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, Jablká - 80g cukru - 100g hrozienok - 1 škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Šťavnatý jablkový koláč v tvare rybých šupín..... vynikajúce cesto z tvarohu, ktoré dlho vydrží :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.7.2007, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Slaná pochúťka z lístkového cesta na veľkonočný stôlPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na 2 záviny: 1 bal. lístkového cesta, 1,5 kg zemiakov + mlieko a soľ (budeme robiť kašu), cca15-20dkg šunky, cca 15-20dkg plátkového syra, vajíčko na potretie, sézamové semienka (moje dostali tentokrát nohy, tak som použila náhradu-ľanové semienka a provensálske korenie) , ale s tými sézamovými semienkami mi to chutí najviac POSTUP PRÍPRAVY Výborná chuťovka, ktorú určite ocenia nielen kúpači... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2008, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Chutné chlebíkyPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb, 1 cibuľa, 2 vajicia, 8 trojuholníkov syra (alebo 4 trojuholníky a asi 10dkg nastrúhaneho Eidamu), 1 - 2lyžice horčice, strúhanku na obalovanie,olej a zelenina na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobno, dáme do misky, pridáme vajcia, syr či už tavený alebo strúhaný Eidam, horčicu, podľa chuti môžme osoliť, ja nesolím( tavený syr je už dosť ochutený) a vymiešame na hustejšiu masu, aby sa nám to dalo natrieť na chlieb,ak je riedka pridáme syr. Natrieme na chlieb asi tak 0.5cm vrstve a obalíme, ale len potretú časť v strúhanke a krátko opečieme na oleji len natretú stranu chleba.Opečené ozdobíme zelenikou a môžme papať. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana J. (yoko) ID 1343 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Pivovarnícka špecialitkaPOTREBNÉ PRÍSADY :) POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mirkine dobošové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky, 1 a 1/2 hery POSTUP PRÍPRAVY CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové... KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : ) Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov) Mirka z. (mimka7) ID 9778 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 12.6.2016, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() VEĽKONOČNÉ LINECKÉ KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Recept na linecké cesto má určite každá svoj obľúbený a osvedčený ... len to zdobenie môže byť inšpiráciou. POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina K. (kkatka) ID 4863 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 14.3.2008, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BANÁN V ČOKOLÁDEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl mlieka, 1 dcl bieleho vína, okrúhle detské piškóty, varová čokoláda, 1/4 masla, 2 klinčeky, 1 lyž. práškového cukru, vanilkový cukor, kryštálový cukor na karamel, rum, špajdle, rôzne ovocie - jablká, hrušky, hrozno, pomaranč a pod. POSTUP PRÍPRAVY Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána. Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo, 1/2 dcl mlieka, trošku vanilkového cukru pre chuť, vymiešame a obalíme banán s piškótami. Necháme v chladničke zachladiť. Z kryštálového cukru urobíme karamel, dáme do neho ovocie, podlejeme vínom podľa potreby, dva klinčeky asi na 1 minútu, ovocie dusiť do polomäkka. Banán a karamelizované ovocie upravíme na dezertný tanier, môžeme ozdobiť šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BROKOLICOVÉ KROKETYPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g brokolice 200 – 250 g nivy 1-2 vajíčka strúhanka olej POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. Zmes necháme chvíľu postáť. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vysmážame. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené kapustné listy - zapečenéPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 hlávka bielej kapusty, 1 červená paprika, olej, 100 g rajčiakového pretlaku, 0,25 l zeleninového vývaru (bujon), 0,25 l sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička vegety, 100 g tvrdého syra Plnka: 400 g údeného mäsa, 200 g uvarenej ryže, cibuľa, 1 vajce, soľ, mleté čierné korenie, oregano, petržlenovú vňať POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Kapustu umyjeme a celú hlávku na niekoľko minút vložíme do vriacej vody. Vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a opatrne oddelíme 8-10 vrchných listov. Zvyšok nakrájeme na rezance spolu s paprikou, posolíme a premiešame. Kapustné listy naplníme plnkou a zvinieme. Do vymasteného pekáča rozložíme nakrájanú kapustu s paprikou, poukládame naplnené listy, zalejeme pretlakom, ktorý zmiešame s vývarom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Potom odkryjeme, zalejeme so smotanou, ktorú sme zmiešali s múkou, vegetou, posypeme postrúhaným syrom a ešte 15 minút zapekáme. Plnka: mäso pomelieme, pridáme uvarenú ryžu, na drobno nakrájanú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, oregano posekanú vňať a premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PALACINKOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 vajcia, hladká múka, kryštálový cukor, mlieko, 1/4 kypriaceho prášku plnka: 1 l mlieka, 90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela), 4 PL kryštálového cukru, 700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie) na ozdobu: 250 g vyšľahanej sladkej smotany, 80 g nastrúhanej horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Urobíme cesto na palacinky. Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame. Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň. Takto postupujeme až do naplnenia formy. Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 50201-50210) | << predošlé 1,.,5016, 5017, 5018, 5019, 5020, 5021, 5022, 5023, 5024, 5025, 5026,.,5118 ďalšie >> |