končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 49251-49260) | << predošlé 1,.,4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931,.,5118 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
dortík marcipánový s ananasemPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na dort 7 vajec,8 lžic cukr moučka,7 lžic polohrubá mouka,1 van.cukr,2 lžíce olej,4- 5 lžic ořechů vlašských,1 rovnou čajovou lžičku prášku do pečiva. Lžíce dávám s vrchem né rovnou. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP.našlehám tuhý snih.Zašlehám polovinu cukru+ van.cukr,pak po jednom žloutky a zbývající cukr,olej a vypnu šlehač, zbytek zamíchám ručně.Mouku prášek do pečiva smíchám a nakonec ořechy. Vymažu formu sádlem a vysypu moukou,peču v horkovzdušné na 170-180 asi 45 minut.vyklopím nechám vychladnout naplnit, klasika krém z pudinku a másla.Proložit odkapaným ovocem a teď jak potáhnout? Celý dort namažu jemnou vrstvou krému, vyhladím a postavím na 30 minut do mrazáku.Vyválím si marcipán těsně, před vytažením dortu a nasadím na něj placku marcipánu dorovnám a zařiznu.Pokud se dává marcipán na studený dort, dobře dolehne a nedělá faldy na něm.Odpadá práce s vyhlazováním bublin sádlo je u vás na Slovensku mast braučová Potahuju marcipánem na růžičky, přidám trošku medu navíc a méně vody je pak tvárný a vláčný. Přídám ještě web adresu,kde je video jak potáhnout dort marcipánem. http://atecousa.net//learn/satin-ice-tutorial-i-icing-your-cake.html Tady na té stránce jsou 3 videa a jsou skvěle udělány. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 29.9.2007, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sandokanove očiPOTREBNÉ PRÍSADY Vie niekto poradit? POSTUP PRÍPRAVY Nasla som na ceskom MMB, ale som blazon z tych tukov. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8184&user=79855 . Ide o nasu ceru??? Nie je nad recepty na slovenskom MMB... pochopia vsetci... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 26.9.2007, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ľahký želatínový zákusok :o)POTREBNÉ PRÍSADY 5 sáčkov jednoduchej čírej želatíny (5 x 20 g), 6 vajec, 4 ks vanilkového cukru, 17 lyžíc práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 3 ks kyslej smotany, 2 dcl hustého sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Želatínové rezy sa skladajú zo štyroch vrstiev. Takže ideme na 1. vrstvu: 1 a 1/4 želatíny dáme stáť do 1,5 dcl vody. A necháme chvíľu odpočívať. Medzitým si vymiešame 3 žĺtky, 1 vanil. cukor, 5 lyžíc práš. cukru a pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh. Odstátu želatínu dáme zovrieť, aby sa roztopila a miešame. (Je to iba chvíľka, kým sa roztopí). Ako teplú hneď pridáme do vymiešanej zmesi. Pomiešame a vylejeme do pekáča. Dáme do chladničky stuhnúť. Táto vrstva má žltú farbu... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Renáta Š. (Renka11) ID 11604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 13.8.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečený kalerábPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks gigant kaleráb * kyslá smotana alebo biely jogurt 500 ml * bylinková soľ * mleté biele korenie * 3 vajíčka * petržlenová vńať * 3 trojuholníčky syra * tvrdý syr na posypanie * príloha: zemiaková kaša POSTUP PRÍPRAVY Kuk: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g drobného ovocia, resp. jahôd * 2 PL práškového cukru na zasypanie ovocia * rum * 500 ml plnotučnej šľahačkovej smotany 33% * 200 g práškového cukru *2 balíčky vanilkového cukru * 500 g plnotučného tvarohu alebo mascarpone * 20 g želatíny (nie želé!) + 2 dcl mlieka * piškóty dlhé alebo guľaté podľa formy * forma na biskupský chlebíček resp. srnčí chrbát * potravinárska fólia POSTUP PRÍPRAVY Výborný tvarohovo-ovocný dezert na spôsob tiramisu, pozor pozor - absolútne nevhodný pre ženy, ktoré držia líniu - pretože hrozí, že ho celý zjete :-)) Aby sa Vám dezert vydaril, treba použiť plnotučnú smotanu a plnotučný termizovaný tvaroh - najlepšie mäkký z kelímku. Tak a do toho. Inak sa ospravedlňujem za nekvalitné fotky, robila som ho v noci. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 30.10.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké a iné sladkosti....neuveriteľné...na českom MMBPOTREBNÉ PRÍSADY vsetko nájdete http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=1&user=79855 POSTUP PRÍPRAVY Zdenka R. (aero-orion) ID 79855 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 5.10.2007, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
nieco na extra prilezitost :)))POTREBNÉ PRÍSADY nejake masko na rezne(je len a len na vas ci zvolite bravcove,alebo kuracinu), broskynovy kompot, cucoriedkovy dzem,tvrdy syr-neudeny, sunka. = Toto vsetko je len do masa! omacka-kusok poru (odorucam pouzit len bielu cast) , vytlacaci syr, 5-6 sampionov,resp.podla chuti, smotana na varenie,ak jej chcete urobit viac,tak aj mlieko a trocha muky na zauhustenie. POSTUP PRÍPRAVY toto jedlo podla receptu vyzera dost divoko,ale je to totalka :))) takze nakrajame si maso na vacsie rezne,tak,aby sme ich po vyplneni mohli pozatvarat.vyklepeme,posolime,pokorenime a zacneme do nich ukladat-sunku,potrieme ju cucoriedkovym dzemom,pridame kusok!!!-nieze tam svacnete celu polku :) broskyne a syr.poriadne to pozapichujeme spajdlami,alebo poviazeme nitkou.takto pripravene masko si hodime na rozhoruceny olej a smazime a smazime a smazime,kym maso nema krasnu zlatu farbu a nieje hotove.ja som este pred nedavnom skusila do zvysneho oleja co mi ostal na panvici dat lyzicku medu a hodila som tam pokrajane broskyne a trosku este posmazila-bolo to mnam :),ale neodporucam tym co nemaju radi velke kombinacie :))) Omacka: na troske oleja si trooosicka posmazite por(nedavajte vela,lebo potom bude mat omacka len porovu chut! , pridame tam sampiony.ked budu hriby hotove,tak na ne vylejeme smotanu a nechame zovriet.pridame cely syr a nechame rozpustit. ja robim vela omacky,takze este pridam pol litra mlieka v ktorom rozhabarkujem 2-3 lyzice muky a necham vsetko dobre povarit. u nas sa toto jedlo podava s ryzou a hranolkami,broskynovym kompotom alebo zeleninovym salatom.je to ozaj super...odporucam kazdemu,kto rad experimentuje :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Tekvicový Eintopf - originálny receptPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom. Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta P. (Oldlady) ID 23050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkovo-orechove cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne velke jablka, stava z polovice citrona, 30g vlasskych orechov, 150g makkeho masla, 100g hnedeho cukru, 1 vajicko, 150g muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva POSTUP PRÍPRAVY Zase nieco sezonne ;)... Jemne a velmi chutne keksiky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2007, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Na kysnuté cesto: 250 g polohrubej múky, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 60 g margarínu, 1 žĺtok, 50 g cukru, štipka soli. Na plnku: 3 jabĺčka, 1 PL hrozienok, 2 balíčky škoricového cukru, rum, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto, a vyformujeme najlepšie do tvaru bochníčka. Zľahka pomúčime a necháme vykysnúť, aby zdvojnásobil objem. Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Hrozienka zalejeme rumom a necháme postáť. Pred vrstvením na cesto ich primiešame k jablkám - bez rumu, aby nebolo v plnke veľa šťavy. Tortovú alebo inú formu si trochu vymažeme olejom. Bochníček cesta rovno z misy dáme do formy a cesto rovnomerne roztlačíme po celej ploche. Cesto potrieme slivkovým lekvárom a navrstvíme jabĺčka. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. (Ku koncu pečenia som prepla na spodné pečenie) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2007, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 49251-49260) | << predošlé 1,.,4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931,.,5118 ďalšie >> |