. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 49231-49240)<< predošlé 1,.,4919, 4920, 4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929,.,5118 ďalšie >>

POLIEVKY

svokruškina mixovaná zeleninová



POTREBNÉ PRÍSADY

zeleninka (mrkva, kaleráb, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak, rajčina, paprika... ale aj cuketa či tekvica pekne s dužinou), soľ, vegeta, olej, hladká múka, mlieko, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninku podľa vlastnej ľubovôle očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej a ovegetenej vode. Potom to všetko rozmixujeme, prepasírujeme a vrátime do hrnca, pridáme zásmažku (z trošky oleja, 1 zarovnanej polievkovej lyžice hladkej múky), prilejeme mlieko (podľa vlastnej chuti) a keď polievočka zovrie môžeme (ale nemusíme) pridať najemno nastrúhaný syr. Výborne chutí napríklad so "smaženým hráškom" alebo opečeným toastom pokrájaným na kocky.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla a chutná brokolicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica (čerstvá či mrazená), voda, soľ, vegeta, mlieko, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody ochutenej soľou a vegetou pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, povaríme, prilejeme mlieko, prevaríme a pridáme tak 2-3 hrste drobných cestovín (napríklad tarhoňu). Keď začne polievka po pridaní cestoviniek znova vrieť, odstavíme ju, prikryjeme pokrievkou a necháme "dojsť". Hodí sa do nej napríklad ten kupovaný smažený hrášok :-)
Čo sa týka pomeru vody a mlieka ja dávam trištvrtinu hrnca vody a štvrtinu mlieka.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

peeerfis salatik



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny-najmensie muslicky,hrasok,sunka,resp. salama,tvrdy syr,horcica,kys.smotana alebo majoneza alebo jogur-to je len na vas,jedna paprika,kysle uhorky-kludne aj cerstve.

POSTUP PRÍPRAVY

takze uvarime si cestoviny-zaroven z hraskom.(cca za 2 hrste cestovin aj hrachu.) nechame ich vychladnut.kym sa cestoviny chladia,tak si na drobunke kusky nakrajame uhorky,papriku,sunku a syr.(ozaj na drobno,aby to dobre vyzeralo.mnozstvo si musite urcit same) zmiesame s cestovinami.premiesame a vylejeme tam smotanku-nesetrite a urcite ju tam dajte celu.potom uz len podla chuti dame horcicu.ja davam max. dve lyzice a este podla chuti prileme stavu z uhoriek.posilime a okorenime,pripadne hodime nejake to chilli :))) tento salat mozete vyuzit na vsetko-ako samostatny chod s pecivom,ako prilohu k masu-vtedy ale dajte viac cestovin.je rychly a vyyyborny.odporucam po dokonceni nechat postat v chladnicke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Recept na CROISSANT



POTREBNÉ PRÍSADY

Prosím

POSTUP PRÍPRAVY

Prosím veľmi o recept, ak ho niekto má. Skúšala som z tzv. pľundrového cesta, ale nebolo to ono.
ĎAKUJEM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2011, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

800g brokolice (karfiolu), 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 125ml smotany na šľahanie, 50g nastrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 200g šunky
Na prípravu cesta:
125g rastlinného tuku, 250g hladkej múky, 1 vajce, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu (karfiol) dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a rozoberte na ružičky. Povartímeju 5 minút v pol litri osolenej vody s dvoma stúčikmi cesnakmi. Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Z múky, rastlinného tuku, vajíčka, štipky soli a cukru vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na tenko a vložíme do zapekacej formy, pritom vytvarujeme okraj. Asi 10-15 min. necháme predpiecť v rúre.

Smotanu na šľahanie rozšľaháme so 4 vajcami a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Šunku pokrájame na tenké pásiky.

Predvarenu brokolicu (karfiol) poukladáme na predpečený korpus a posypte šunkou. Zalejeme vaječno-smotanovou zmesou a pečieme v rúre pri 200C asi 20min.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Vladimira S. (Gombicka) ID 5505 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hruškový koláč s plesňovým syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200 g hladkej múky - 100 g masla - 1 vajce - 1 ČL soli / alebo 1 balík kúpeného cesta
VRCH: 2 hrušky - 100 g plesňového syra - 150 až 200 ml sladkej smotany - 2 vajcia - muškátový orech - čierne korenie - soľ
NÁČINIE: okrúhla forma na koláč - papier na pečenie - funkčná rúra

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som okukala z môjho obľúbeného servra a na prvý pohľad ma zaujala kombinácia hrušiek s plesňovým syrom. Je to naozaj zaujímavé a vynikajúce. Vraj je to tradičné jedlo Francúzov, takže nejde o žiadnu novinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.8.2011, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

HARLEKÝNSKA KOCKA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 8 vajec, 180g pr. cukru, 160g mletých lieskových orieškov, 50g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečivaPARÍŽSKY KRÉM : 4 šľahačky a 3 čokolády na varenieĎalej budete potrebovať ešte 3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky. Orechov si zomelte viac ako 160g aby Vám zostali aj na posypanie celého zákusku .

POSTUP PRÍPRAVY

Fotku tohto fantastického zákusku síce opäť nemám, ale snáď mi uveríte , že je skvelý:-))) Vypekám síce stále, ale toho času je tak málo..... A nikdy ma nenapadlo pri pečení ešte aj fotiť. Týmto " smekám " klobúk pred Marcelkou Kryštofíkovou, ktorá nás kŕmi denne perfektnými receptami a ešte všetko stíha aj fotiť, aby navnadila naše chuťové poháriky. Tak teda poďme nato :
Krém treba pripraviť deň vopred, ale nezabudnite uzamknúť chladničku, lebo ak ho sama nezjete ráno ho tam určite nenájdete. Takže šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme ich vychladnúť a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach vymixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme ale už na hustý krém.
CESTO: . Žĺtka vymiešame s cukrom , strúhankou, práškom do pečiva a orechami. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky , ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Ide to rozotierať trošku horšie , ale stojí to zato. Drobné nezrovnalosti aj tak prekryjú mleté orechy, ktorými posypeme celý koláč :-) Skoro som zabudla na prípravu orechov. Najprv ich na sucho opražíme , aby sme sa zbavili šupky. Niektoré sa pri pražení vyzlečú samé, iným treba trochu pomôcť. Pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde. Opražené orechy majú aj oveľa lepšiu chuť :-))) Tak hor sa do pečenia :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 200g hl.múky, 1dcl oleja, 10 poliev. lyž. horúcej vody, 1 prášok do pečivaPLNKA: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 300g kryš. cukru, 2 kyslé smotanyĎalej budete potrebovať : 2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky , 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve ( jasné, že čerstvé sú lepšie , ale keď nie sú ..... )

POSTUP PRÍPRAVY

Ľutujem, ale fotky som pridať nemohla, nakoľko nikdy nestihnem koláč ani odfotiť . Konečne sa mi to podarilo a moja milá dcérka mi pri " hre " s foťákom , ktorý mi potajomky čmajzla, vymazala aj to. Ale garantujem Vám koláč je naozaj SUPER !!! Sľubujem, že pri najbližšom pečení tejto dobroty ho už odfotím :-)
Takže poďme nato :
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej , vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova. ( klasická piškóta )
Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka , zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany.
Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil. cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. A obžerstvo môže začať. Najlepší je však koláč na druhý deň, keď aj cesto pekne nasiakne. No len u nás bohužiaľ nemá čas nasiaknuť :-) Tak prajem dobrú chuť :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jabĺk už nastrúhaných, 1 sirup vo fľaši/príchuť akú chcete/, 1 kg želírovacieho cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka očistíme, nastrúhame a dáme povariť, keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova na sporák, keď začnú vrieť prilejeme sirup/ príchuť záleží len na vás , aký džem máte radi/, opäť necháme prejsť varom, a prídáme po troške želírovací cukor. Povaríme 15-20 min. Plníme do fliaš, uzatvoríme a dáme hore dnom vychladnúť. Celkom rýchla robota na džem, a nie vždy je dostatok malín, čučoriedok, jahôd... a tak sa to dá ... A je výborný čo je najdôležitejšie!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Henrieta A. (henča) ID 6604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ještě jednou linecké a kouzla s ním



POTREBNÉ PRÍSADY

recept na linecké je zde,pod tímto názvem" Marcipánové,Linecké,a důlkové koláčky cukroví milované dětmi" Plněno máslovým, kávovým krémem a polito citronovou polevou Poleva 1 střední citron šťáva, 25 dkg cukr moučka,pár kapek oleje

POSTUP PRÍPRAVY

Zdobení je na foto.Hlavičky hříbků, na mandli , dělám špejlí namočenou v tekuté polevě.
Jinak se ptejte vysvětlím Zdenka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 49231-49240)<< predošlé 1,.,4919, 4920, 4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929,.,5118 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu