. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49051-49060)<< predošlé 1,.,4901, 4902, 4903, 4904, 4905, 4906, 4907, 4908, 4909, 4910, 4911,.,5101 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na smotane s porom a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,sol,korenie,por,smotana na varenie,smotana na slahanie,vyvar,platkovy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici sprutka opecieme osolene a okorenene kuracie prsia.
Poukladame ich na pekac,podlejeme vyvarom a smotanou na varenie tak,aby boli prikryte,posypeme kolieskami poru,kto ma radsej,moze dat cibulu,pekac prikryjeme a nechame podusit cca 15min. pri teplote 200°stupnoch,po uplynuti tohoto casu,pekac vyberieme,odokryjeme a nalejeme don este smotanu na slahanie a pokladieme platky syra
Pekac vlozime este do rury nezakryty a dusime na 250 stupnov az syr chyti zlatavu farbu.
Ako prilohu si zvolte co kto ma rad
DOBRU CHUT!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

MÁRIA K. (kuko) ID 4961 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané paradajky so smotanovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, Vitana - omáčka na cestoviny, voda, mlieko, tvrdý syr (množstvo surovín podľa počtu ľudí a chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté paradajky rozkrojíme na polovice, zrezanou časťou poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme. Pripravíme si smotanovú omáčku na cestoviny podľa návodu na sáčku, pred dovarením do nej pridíme nastrúhany tvrdý syr a omáčkou zalejeme paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracinka na nedeľu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 3 vajíčka, 1 polievková lyžica horčice, 1 kávová lyžička sójovej a tiež worcestrovej omáčky, 1 kávová lyžička vegety, 3 strúčiky cesnaku, olej, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Z vajíčok, 1 polievkovej lyžice horčice, 1 kávovej lyžičky sójovej a tiež worcestrovej omáčky, 1 kávovej lyžičky vegety a 3 prelisovaných strúčikov cesnaku si pripravíme "pác" (všetko spolu vymiešame). Do pácu namáčame naporcované kuracie prsia (najlepšie je ich omočiť z jednej aj druhej strany, ukladať do misky a zvyšným pácom nakoniec zaliať) a necháme ich odstáť v chladničke (cez noc).
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme v nej kuracie prsia, ktoré sme predtým "nasucho" orestovali na panvici, podľa potreby podlievame vodou a dochutíme soľou či vegetou. Podávame s ryžou, hranolkami a udusenou mrazenou zeleninou.
Dobrú chuť!

PS: mrazenú zeleninu môžeme niekedy pre zmenu dusiť hneď od začiatku spolu s mäsom, je to tiež veľmi chutné a mäsko môže byť zas pre zmenu aj na rezne vyklepaná bravčovina :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

rybacia klasika



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bambino, kozerva rybičiek (v oleji či vlastnej šťave), 1 kávová lyžička horčice, 1 polievková lyžica Flory (či Ramy, Perly......)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady pekne dohladka vymiešame (ryby nedávam aj s olejom či šťavou, pekne ich vyberiem) a natierame na čerstvý chlieb či rožok.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.9.2007, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

šikovná omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, cesnak, sójová a worcestrová omáčka, konzerva kuracieho nárezu (prípadne aj konzerva mortadely), kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú cibuľu a cesnak (podľa vlastnej chuti) nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný kurací nárez (prípadne aj konzervu mortadely) a po kávovej lyžičke sójovej a worcestrovej omáčky, podusíme, pridáme trocha kečupu a ešte chvíľu podusíme. Podávame na špagety, posypeme nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.3.2009, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

svokruškina mixovaná zeleninová



POTREBNÉ PRÍSADY

zeleninka (mrkva, kaleráb, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak, rajčina, paprika... ale aj cuketa či tekvica pekne s dužinou), soľ, vegeta, olej, hladká múka, mlieko, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninku podľa vlastnej ľubovôle očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej a ovegetenej vode. Potom to všetko rozmixujeme, prepasírujeme a vrátime do hrnca, pridáme zásmažku (z trošky oleja, 1 zarovnanej polievkovej lyžice hladkej múky), prilejeme mlieko (podľa vlastnej chuti) a keď polievočka zovrie môžeme (ale nemusíme) pridať najemno nastrúhaný syr. Výborne chutí napríklad so "smaženým hráškom" alebo opečeným toastom pokrájaným na kocky.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla a chutná brokolicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica (čerstvá či mrazená), voda, soľ, vegeta, mlieko, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody ochutenej soľou a vegetou pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, povaríme, prilejeme mlieko, prevaríme a pridáme tak 2-3 hrste drobných cestovín (napríklad tarhoňu). Keď začne polievka po pridaní cestoviniek znova vrieť, odstavíme ju, prikryjeme pokrievkou a necháme "dojsť". Hodí sa do nej napríklad ten kupovaný smažený hrášok :-)
Čo sa týka pomeru vody a mlieka ja dávam trištvrtinu hrnca vody a štvrtinu mlieka.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SÚŤAŽ

peeerfis salatik



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny-najmensie muslicky,hrasok,sunka,resp. salama,tvrdy syr,horcica,kys.smotana alebo majoneza alebo jogur-to je len na vas,jedna paprika,kysle uhorky-kludne aj cerstve.

POSTUP PRÍPRAVY

takze uvarime si cestoviny-zaroven z hraskom.(cca za 2 hrste cestovin aj hrachu.) nechame ich vychladnut.kym sa cestoviny chladia,tak si na drobunke kusky nakrajame uhorky,papriku,sunku a syr.(ozaj na drobno,aby to dobre vyzeralo.mnozstvo si musite urcit same) zmiesame s cestovinami.premiesame a vylejeme tam smotanku-nesetrite a urcite ju tam dajte celu.potom uz len podla chuti dame horcicu.ja davam max. dve lyzice a este podla chuti prileme stavu z uhoriek.posilime a okorenime,pripadne hodime nejake to chilli :))) tento salat mozete vyuzit na vsetko-ako samostatny chod s pecivom,ako prilohu k masu-vtedy ale dajte viac cestovin.je rychly a vyyyborny.odporucam po dokonceni nechat postat v chladnicke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Recept na CROISSANT



POTREBNÉ PRÍSADY

Prosím

POSTUP PRÍPRAVY

Prosím veľmi o recept, ak ho niekto má. Skúšala som z tzv. pľundrového cesta, ale nebolo to ono.
ĎAKUJEM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2011, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

800g brokolice (karfiolu), 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 125ml smotany na šľahanie, 50g nastrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 200g šunky
Na prípravu cesta:
125g rastlinného tuku, 250g hladkej múky, 1 vajce, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu (karfiol) dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a rozoberte na ružičky. Povartímeju 5 minút v pol litri osolenej vody s dvoma stúčikmi cesnakmi. Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Z múky, rastlinného tuku, vajíčka, štipky soli a cukru vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na tenko a vložíme do zapekacej formy, pritom vytvarujeme okraj. Asi 10-15 min. necháme predpiecť v rúre.

Smotanu na šľahanie rozšľaháme so 4 vajcami a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Šunku pokrájame na tenké pásiky.

Predvarenu brokolicu (karfiol) poukladáme na predpečený korpus a posypte šunkou. Zalejeme vaječno-smotanovou zmesou a pečieme v rúre pri 200C asi 20min.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Vladimira S. (Gombicka) ID 5505 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49051-49060)<< predošlé 1,.,4901, 4902, 4903, 4904, 4905, 4906, 4907, 4908, 4909, 4910, 4911,.,5101 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu