. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lubica S. (Friduška) ID 146033
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2010
Naposledy: 13.6.2018 19:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 38
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 38 (zobrazuje sa 31-38)<< predošlé 1, 2, 3, 4

MÚČNIKY, POHÁRE

MLS na lžíce



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie :4x klasické BEBE sušienky,1,5 l mlieka,100g bielej čokolády, 2 vanilkové pudingy, 100g tmavej čokolády,2 kakaové pudingy, 6 PL cukru, 4 PL Gustinu, 1 maslo /palmarín/,1 višnový džem, rum,2 šľahačky,2 stužovače, 2 kyslé pochuťkové smotany.Na posypanie čokoládu alebo kakao môže byť aj škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme každý puding v 0,75l mlieka, 3PL cukru,2PL Gustinu.Do vanilkového ešte horúceho vmiešame bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa neroztopí. Do kakaového vmiešame tmavú čokoládu.Po vychladnutí pridáme do každého 1/2 masla a vyšlaháme v krem.Šľahačky vyšlahame so stužovačom a primiešame 2 kyslé pochuťkové smotany zmiešané s 2x vanilkovým cukrom.Na plech poukladame BEBE keksy. Na ne rozotrieme vanilkovy krém,nasleduje vrstva BEBE namačaných vo višňovom džeme, ktorý premiešame s 3PL rumu,poukladáme namočenou stranou na vanilkový krém,potrieme zvyškom džemu a poukladame ďalšiu vrstvu BEBE.Potom rozotrieme čokoládovy krém a na to poslednú vrstvu BEBE.Na vrch rozotrieme šlahačku premiešanú so smotanou. Posypeme čokoládou.Dáme vychladiť do chladničky,najlepšie cez noc. Je to lahoda.
Recept my dala dcéra ,ja ho len posúvam ďalej ,lebo je fantastický.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.2.2011, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový dezert


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 120g praškového cukru,80g polohrubej múky, 6 vajec , 2PL kakaa, štipka prašku do pečiva. Kokosový sneh:3 bilka,60g praškového cukru,125g struhaného kokosu. Plnka: 200g Kryštálovy cukor, 200g palmarín, 4 vajcia. Čokoládova poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky vymiešame s pr.cukrom na penu.Pridáme múku, sneh z bielkov,kakao a prašok do pečiva.Zmes vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech. Tri bielka vyšlaháme s pr. cukrom.Pridáme struhány kokos alyžičkou ukladáme na piškotove cesto a dáme upiecť.
Plnku pripravíme tak ,že nad parou vyšľaháme celé vajcia s kr. cukrom .Vychladnutú hmotu zapracujeme do vymiešaného palmarínu.Plnku natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.12.2010, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, 200g praškového cukru, 200g hladkej múky,100ml oleja,10PL horúcej vody,1 PDP, krém: 1 liter mlieka, 3 Zlaté klasy, 300g kryštálového cukru,1 konzerva ananasu,500 ml kyslej smotany,2 PL praškového cukru,500ml šľahačkovej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky vymiešame s cukrom do penista,postupne pridávame olej, vodu,múku s praškom do pečiva a tuhy sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymasteny a pomučený plech a upečieme.
Pripravíme krém: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do studeného vmiešame kysle smotany a vypracujeme hladký krém.Krém natrieme na piškotu .Na krém poukladáme odkvapkaný a na drobno posekaný ananas.Trochu ho rukou zatlačíme do plnky.Šľahačku vyšľaháme s cukrom a rozotrieme na vrch mučníka. postruháme čokoládou.Dáme stuhnuť a krajáme na kocky,

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.3.2015, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

KAPUSTOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 400g lístkového cesta, Plnka: 1 hlávka kapusty (800-1000g), soľ,mleté čierne korenie, vegeta, olej, 150g mäkkej slámy, 150g slaniny, 6 vajec, 200g syra Feta,100g topeného syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkove cesto rozvaľkame na pomučenej doske.Prenesieme ho do vymastenej a múkou vysypanej okruhlej formy,tak aby cesto bolo aj po bokoch.Kapustu rozpolíme,postrúhame,posolíme a v panvici na malom množstve oleja podusíme. Odstavime a necháme vychladnúť.Mäkku salámu pokrajame na kolieska.Anglicku alebo oravskú slaninu nakrájanú na kocky osmažíme v panvici na oleji.. Cele vajcia rozšlaháme.Pridáme topený syr ,syr Feta / ja som dala tvrdy/ Ochutíme soľou,korením ,vegetou a premiešame..Na lístkove cesto dáme vychladnutú kapustu, ktorú prelejeme vaječno-surovou zmesou .Poukladáme kolieska salamy a časť osmaženej slaniny.Takto naplníme celu formu.Naplnenú formu na vrchnej časti posypeme zvyšnou slaninou a dáme piecť do rúry .Pečieme pri 180st. približne 50 minut. Ja som to robila už všetko od oka a všetkého som aj pridávala .Takže obrázok je z väčšej dávky. Takisto som na vrch pod slaninu poliala vaječnu -syrovu zmes ,lebo sa mi zvyšilo. A ešte chcem podotknuť že to je recept už skôr vydaného časopisu Šarm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.11.2017, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovy kremeš



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:60 dkg pol. múky,20 dkg palmarín,20 dkg pr. cukor,2 vajcia, 1 PDP,2 vanilky, 3-4 KL smotany . Krém: 2 vajcia, 1/2 l mlieka, 2 zlaty klas alebo vanilkove pudingy,15 dkg kr. cukor,250 dkg palmarin alebo maslo. Plnka. 1 a1/2 kg jablk,2 PL masla,10 dkg cukor ,1/2 KL škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zhnetieme spolu a rozdelíme na 3 časti.Rozvaľkame a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane pekača asi 7 min. Po upečeni cesto stvrdne. Ingrediencie na krem zmiešame okrem palmarínu a uvaríme puding.Po vychladnutí do neho primiešame palmarín.Jablka na plnku očistime a postruháme a podusíme s maslom , cukrom a škoricou do mäkka .Keď už je hotove zahustim to trochu zlatým klasom.Na prvé cesto dáme jablka.Prikryjeme druhým cestom , na to dame krém a zase cesto.Trochu pritlačime a necháme postať do druhého dňa aby nám cesto zmäklo.nakoniec posypeme pr. cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.6.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŽEMĽOVKA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

8 rohlíkov,30 dkg hrudkovity tvaroh,4 vajcia,1 ovocný puding,1l mlieka,5 PL cukru,1 vanilka,800g postruhaných jablk. Na poliatie čokolada.

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky pokrajame na kolečka.1/2 l mlieka rozmiešame s 2 vajičkami a 2 PL cukru.Jablka očistime a postruhame. Uvaríme puding z 1/2 l mlieka a 3 PL cukru.Tvaroh zmiešame s vanilkou a 2 vajičkami.Do vymasteného a struhankou vysypaného pekáča rozložime rožky namačane v mlieku.Na to dáme postruháne jablka.Vylejeme na ne puding a na puding dame tvaroh.Na to rozložime druhu polovicu rožkov namačaných v mlieku a dáme piecť asi 20 minút do vyhriatej rúry .Po upečení necháme vychladnuť a polejeme čokoládou.Tato žemľovka sa papa za studená.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.8.2015, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kravince



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 50 dkg polohrubej múky,8dkg praškový cukor,8 dkg palmarín,2 žltka , 1 kocka droždia,3,5 dcl mlieka,citronová kôra /nemusi byť/ trocha soli .KREM : 1 zlaty klas ,2 vanilky,12,5 dkg palmarín,15 dkg pr.cukor,25 dkg jemný tvaroh.DROBENKA: 75 g pol.múky,35g pr. cukor,35g masla ,trocha škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobime cesto a nechame 1 hodinu kysnuť.Rozdelime na 19 dielov.Z každého dielu v ruke vytvarujem akože loptičku.Všetky potrieme rozšľahaným vajičkom a obalíme v drobenke.Dáme na pekač a nechame kysnúť 30 minút.Potom upečieme do ružová pri 180 stupňov .Po vychladnutí rozkrojime na polovice a naplníme tvarohovou plnkou .Do prostriedku plnky dáme ešte trocha slivkového lekváru a prikryjeme vrchnou časťou.KREM: Zo zlatého klasu a vanilky uvarime hustejši puding.Palmarín,cukor a tvaroh vyšľahame a obe masy spojime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 27.5.2010, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Keksové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

4 balíčky BB keksov, z toho 2 biele a 2 kakaové\\\\r\\\\nPLNKA: Z 3 žltkov,zo 4 dl mlieka a z 80 g hladkej múky uvaríme krém a dáme ho vychladnúť.250 g masla,1 vanilkový cukor a 200 g práškového cukru vymiešame a zmiešame s krémom.

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech poukladáme BB keksy. Prvú vrstvu tvoria kakaové,druhu biele,tretiu kakaové a poslednú opäť biele.Postupujeme spôsobom: Keksy - plnka -keksy -plnka- keksy - plnka- keksy. Navrstvíme ,poslednú bielu vrstvu potrieme trochou krému a nakoniec celý koláč polejeme čokoládovou polevou.V chlade necháme 24 hodín odmäknúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.6.2014, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 38 (zobrazuje sa 31-38)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu