. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína M. (catherine23) ID 27491
.
mimibazar.sk/catherine23
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2007
Naposledy: 29.10.2016 16:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 132
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 35
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkavé rezne v syrovom obale



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. bravč. stehna alebo kuracie prsia, soľ, 2 vajíčka, 1 dcl mlieka, 70 gr. hladkej múky, petržlenová vňať, 3 žemle, 150 gr. tvrdého syra, olej na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.8.2009, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

FANTASTIKUŠ kapustová polievka s klobásou.... neodolateľná!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

dnes som robila na obed... normálne som mala obavy, že sa neujde všetkým.... ozaj skvelá polievka

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche oleja orestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú bielu kapustu (na pásiky, ako keby na prílohu k mäsu), chvíľu opražíme, aby "zmenšila objem", posolíme, pridáme rascu, vegetu a chvíľu povaríme. Keď je taká tesne pred dovarením pridáme na kolieska nakrájanú klobásu (jemne pikantnú, alebo úplne neštipľavú) a na kocky pokrájané zemiaky. Všetko spolu uvaríme domäkka. Urobíme si zátrepku z kyslej smotany a hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky na zahustenie. Necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec dochutíme cukrom a octom na sladkokyslo a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 10.2.2018, 6:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

pečené zemiaky s uhorkovo syrovým smotanovým dipom ..... skvelééééééééééééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

dnes sme mali takýto super obedík, nezostalo nič:-)))))))

POSTUP PRÍPRAVY

Pečené zemiaky: zemiaky ošúpeme, pokrájame na väčšie kúsky, zmiešame so soľou, kmínom, ja som pridala aj medzi prsty sušenej bazalky, polejeme trochou oleja a upečieme do chrumkava.
Dip: šalátovú uhorku postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ, trochu korenia, strúhaný syr (ja som dala údený ementál, ale dajte aký máte), trochu tatarky, a kyslú smotanu .... kto má rád výraznejšie chute, môže pridať pretlačený strúčik cesnaku, ale nemusí byť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.12.2009, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

výborná šošovicová polievka so zemiakmi a párkom



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme cibuľu skoro do hneda, pridáme šošovicu, trochu rasce, 1 bobkový list, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón, osolíme, pridáme trochu vegety a uvaríme do mäkka. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Medzitým si na panvici opečieme párok na troche oleja (ja som použila také tie hrubé párky, ale môže byť aj špekáčok) a pripravíme si zátrepku s múky a trochy mlieka. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zátrepku, aby sme polievočku zahustili, necháme prejsť varom, odstavíme. Pridáme osmažený párok a na záver trochu majoránky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 137 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (41) posledné: 6.4.2021, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

mäsovo syrové fašírky so sladko-kyslým zemiakovým šalátom ..... mňaaaaaaaaaaaamka



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky: pomleté mäso (1kg) zmiešame s postrúhaným syrom (ja som dala údený, aby vynikol - 15 dkg), pridáme cibuľu (1 menšiu), pretlačený cesnak (asi 6-8 strúčikov), soľ, korenie, rascu a strúhanku (ja do fašírok nedávam namočené rohlíky, nemám to rada, takže vždy používam strúhanku - v podstate je to to isté - asi 2 trojdecové poháre, 1 vajíčko, dobre vymiešame, vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme.
Šalát: uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, pretlačíme, ako na šalát, pridáme, na kocky pokrájanú cibuľu, zavárané uhorky, môžeme z nich aj mrkvu, zaváraný hrášok (ja som tentokrát nemala doma, takže je bez hrášku, ale hrášok je tam výborný). Kto má a lúbi, tak si môže pridaj aj zaváranú kapustu (my ju máme veľmi radi, a dávame ju aj do majonézového šalátu), šalát osolíme, okoreníme. Pripravíme si nálev tým, že prevaríme vodu s cukrom, soľou a octom, keď zovrie, pridáme trochu oleja. Ešte teplým zalejeme zemiakovú zmes, premiešame a dáme vychladnúť. Nebojte sa ho nazačiatok urobiť trošku redší, ale zas nie moc, nálev trochu vsiakne do zemiakov. A dochutiť už podľa vlastnej chuti, v každom prípade má byť šalát sladkokyslý.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 24.5.2016, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

hríbové melence - recept mojej starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

Táto polievočka je skvelá, varievala ju moja babka, ktorá má už 86 rokov a vždy bola super....

POSTUP PRÍPRAVY

Takže... na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nakrájané hríby (najlepšie čerstvé alebo mrazené, ale dá sa variť aj zo sušených), trochu červenej papriky, posolíme, pokoreníme, zalejeme vodou, pridáme strúčik cesnaku a dáme variť.
Kým sa nám to varí, pripravíme si melence (alebo drobce, alebo rajbaničku, každý to nazýva inak) z vajíčka a polohrubej múky, prípadne pridáme trošku vody. Urobíme tuhé cesto tak, aby sa dalo strúhať na hrubom strúhadle.
Keď máme zemiaky s hríbikmi uvarené, nastrúhame do polievky melence. Zahustíme ju zápražkou z trochy oleja a múky a nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.5.2016, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

VOŇAVÝ kurací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 8.8.2014, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

marinované tatarkové kura - alebo ak zostane varené, pečené, grilované kura:-)))))



POTREBNÉ PRÍSADY

kura akékoľvek - uvarené, upečené, grilované, tatárska omáčka, soľ, korenie, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kto má rád nezdravé jedlá :-)))), určite sa mu tento recept bude páčiť. Je hlavne aj rýchly a veeeeľmi jednoduchý. Takže postup je nasledovný: kura (ja som použila 1 celé grilované kura) oberieme od kože a kostí, mäso natrháme na väčšie kúsky, šupneme do nich tatársku omáčku (ja som použila Helmans, to stredné balenie), prisolíme, prikoreníme, pretlačíme 3-4 väčšie strúčiky cesnaku, zamiešame a dáme do chladničky vychladiť.
podávame s teplými hranolkami. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

jednoduchá a rýchla čína - cibulovo, paprikovo, šampiónová



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kuracie prsia, 1 veľká "mega" cibula, alebo 2-3 menšie, 6 strúčikov cesnaku, 2 veľké papriky, 1 konzerva šampiňónov, cca 1/2dcl - 1dcl oleja, vegeta (soľ), rasca, sójová omáčka asi 10 PL, voda asi 1/2 litra, solamyl (ak nemáte práve po ruke ako ja, tak hl. múka), asi 2 kopcaté PL pri múke, asi 1/2 kávovej lyžičky ml. červ. papriky ...

POSTUP PRÍPRAVY

Do väčšej panvice (voku) si dáme olej, cibulu pokrájanú na veľké mesiačiky, 2 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky, trochu rasce, papriku pokrájanú na väčšie plátky alebo kocky, kuracie prsia nakrájané asi na 0,5 cm široké kúsky, konzervu šampiňónov a všetko spolu restujeme na oleji.
Nerobila som klasický postup, najskôr orestovať cibuľu až potom pridať mäso, lebo som chcela aby cibuľa aj paprika zostali chrumkavé:-))). Takže oprážame všetko spolu, dáme vegetu podľa chuti, alebo soľ... ja som použila vegetu. Nepodlievame ešte ničím, zmes si pustí svoju šťavu. V priebehu restovania pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku.
Kuracím prsiam stačí tak necelých 10 minút a sú hotové. Takže v tejto fáze si zmiešame vodu, spolu s múkou (solamylom), štipkou červenej mletej papriky, sójovou omáčkou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a týmto zalejeme zmes cibule papriky, šampiňonov a mäsa, necháme prebublať a hotovo.
Podávame s ryžou a hranolkami ... v našom prípade:-))). Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.5.2010, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ananásová torta - na výzor nič moc ale straaaaaašne dobrá



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 žĺtka, 26 dkg práš. cukor, 10 pol. lyžíč oleja, 8 pol. lyžíc teplej vody, 26 dkg hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, sneh zo 4 bielkov krém: 3/4 litra mlieka, 3 x smotanovo vanilkový puding, 250 gr. masla, 15 dkg cukru, ananásová konzerva, trochu rumu ozdoba: ananásová konzerva, želatina, mandľové hobliny

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: žltka vymiešať s cukrom, pridať olej, vodu, nakoniec múku s práškom do pečiva a zľahka sneh. upečieme, necháme vychladnúť, rozkrojíme... jednotlivé pláty korpusu popolievame ananásovou šťavou, natrieme tenučkou vrstvou džemu, dáme krém.
Krém: maslo a cukor vymiešame. uvaríme hustý puding z mlieka a pudingov, necháme ho vychladnúť a po lyžiciach pridávame do masla, nakoniec trochu rumu a posekaný ananás.
Ozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 23.8.2010, 7:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu