. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23771-23780)<< predošlé 1,.,2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lyžičkové mäso



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g pŕs , 3 vajcia , 3 PL oleja , 1 PL hladkej múky , soľ , vegeta , horčica , kečup , mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dokopy zmiešame a polievkovou lyžicou vkladáme do horúceho oleja a smažíme .
Podávame s čímkoľvek.Ako prílohu podávame akúkoľvek zeleninu !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dominika A. (KAJKA-PAJKO) ID 11 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ČÍNA



POTREBNÉ PRÍSADY

hydinové mäso, pór , vajce , vegeta , korenie na čínu , biele víno alebo vermut , cibuľa , sójová omáčka , olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kocky alebo akokoľvek inak a naložíme na noc do marinády ( ale nemusíme ) z : vajce , vegeta , sójová omáčka , korenie , vermut al.víno .Všetko podľa chuti.
Osmahneme na cibuli a dusíme.Pred odstavením , asi na 10 minút , pridáme do panvice na kolieska nakrájaný pór a podusíme do mierneho zmäknutia.
Podávame s ryžou ( ja , keď ryžu odstavím , pridám do nej buď kukuricu alebo hrášok , ALEBO hneď na začiatku varenia do nej na hrubo nastrúham mrkvu ) alebo s hranolkami pečenými v rúre.
Celé spracovanie netrvá dlhšie ako 30 minút! A je to tráááááášne chutné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dominika A. (KAJKA-PAJKO) ID 11 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Prekladané kuracie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie. Plnka: 150 g šampiňónov, 1 cibuľu, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 50 g šunky, 150 g pochúťkovej smotany, 50 g strúhaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a osušené kuracie prsia pokryjeme mikroténovou fóliou, poklepeme a z oboch strán posolíme. Na chladnom mieste ich necháme dvadsať minút odležať. Potom ich na panvici prudko opečieme a preložíme do zapekacej misy. Opečené rezne pokvapkáme výpekom, rozložíme na ne šampiňónovú plnku, pokryjeme plátkami šunky, zalejeme pochúťkovou smotanou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pár minút pred dopečením posypeme prekladané kuracie rezne strúhaným syrom a zapečieme.

Plnka: Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a spolu podusíme. Napokon pridáme do masy rozšľahané vajcia, zmes posolíme a okoreníme mletým čiernym korením a urobíme praženicu.
Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana B. (zuma) ID 1548 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple crispy



POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 sladkých jabĺk, 1/8masla, 1/2pohára hnedého kryštálového cukru, 1pohár polohrubej múky, 1lyžička korenia na jablkový závin (škorica, klinčeky, badyán)

POSTUP PRÍPRAVY

Do zapekacej misky nakrájame na malé kúsky očistené jablká a posypeme ich posýpkou. Utľapkáme to a pečieme asi 40min na 180°C. Podáva sa teplý s vanilkovou zmrzlinou.
posýpka: v miske zmiešame maslo, cukor, múku a korenie

dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika T. (momo) ID 382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.3.2006, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly kokosový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, polohrubá múka, kryštálový cukor, hera, orechy+hrozienka (spolu 1 hrnček), 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, kakao, kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Roztopíme celú heru spolu s hrnčekom vody a 2 hrnčekmi cukru(napr.v mikrovlnke). Do zmesi pridáme 2polievkové lyžice kakaa, pomiešame a odlejeme bokom 1 hrnček. Do zvyšku vmiešame 4 celé vajíčka a postupne pridávame múkovú zmes ( 2hrnčeky múky, vanilkový cukor, prášok do pečiva) a podrvené orechy a hrozienka. Všetko vylejeme na vymastený a posypaný plech ( alebo na papier na pečenie), pečieme na 180°C asi 20min. Po upečení ihneď polejeme koláč odloženým hrnčekom kakaovej zmesi, posypeme kokosom a necháme vychladnúť. Všetko je to hotové asi za 30min :) Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika T. (momo) ID 382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.11.2008, 9:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ďatlové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček ďatlí
mletá škorica
šťava z pomaranča
kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Ďatličky vykôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Podľa chuti prisypeme škorice a podľa potreby prilejeme šťavu z pomaranča.Vytvarujeme guličky a obalíme ich v kokose.

Vhodné i pre menšie detičky (ďatle nie sú chemicky upravované, je to bez cukru).
Pokiaľ guličky budú papať dospeláci môžme do stredu zapracovať mandľu.
Výborné a zdravučké!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa J. (macifuk) ID 123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

ROŠTENKA ESTERHÁZY



POTREBNÉ PRÍSADY

Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ...

POSTUP PRÍPRAVY

Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo......
Prajem Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Eidamový šalát(receptík mojej svokričky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg neúdenej eidamskej tehly, 2 veľké cibule, 6 kusov sterilizovanej červenej kápie, 1 majolka (250g), 1 biely jogurt, čierne mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Eidam postrúham na hrubšom strúhadle, cibulu pokrájam na malé kocôčky a kápiu pokrájam na cca 2 cm tenké slížiky.Primiešam majolku(dá sa nahradiť pochúťkovou smotanou), jogurt a okorením podľa chuti.

Je to rýchlo hotové a super ako raňajky alebo večera a ideálne mužíčkovi do roboty:O)
Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tirolská zemiaková panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

1 červená paprika, 1 zelená paprika, 500 g zemiakov, 8 PL oleja, sušená bazalka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g šunk. salámy, 2 paradajky, 150 g tvrdého syra.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na rezance. Na panvici zohrejeme olej, pridáme papriku, zemiaky, za stáleho miešania dochrumkava opečieme. bazalkou posypeme zemiaky, dochutíme soľou a mletým korením. Salámu nakrájame na široké rezance a vmiešame medzi zemiaky. Paradajky umyjeme, nakrájame na pláítky, primiešame. Podľa potreby dosolíme. Tvrdý syr nastrúhame, posypeme, panvicu necháme na sporáku dovtedy, kým sa syr nezačne roztápať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka J. (slavka) ID 812 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mrkvovo-cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23771-23780)<< predošlé 1,.,2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu