. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23701-23710)<< predošlé 1,.,2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376,.,2380 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Sedliacke Fondue



POTREBNÉ PRÍSADY

1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame.
Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny.
Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Parené buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody
slivkový lekvár
roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút.
Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody.
Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom.
Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku
Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa
Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao.
Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelové cukríky - KROWKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kryšt. cukru, 2 dcl mlieka, 1 Salko, 1 PL kakaa, 250 g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor s mliekom dáme variť na 10 minút. Miešame, aby sa nepripálilo. Potom vlejeme Salko a takto varíme 30 minút, potom pridáme 1 PL kakaa.
Cerou potrieme hlboký plech, z Cery odkrojíme asi 3 dkg a ostatné vmiešame do teplej hmoty. Tú varíme a miešame až do zhustnutia. Hotovú hmotu nalejeme na plech a rozotrieme ju. Na povrch rozotrieme odkrojenú Ceru a povrch vyrovnáme. Ešte za vlažna pokrájame na malé kocky. S nožom pozdvíhame, aby sa neprilepilo. Ak sa náhodou prilepí, plech nahrejeme na sporáku na platni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zákusky s ovocím a želé



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie.
Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa
Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Černoch v bielej košeli



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky
Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky
Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor.
Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru
Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín pečieme piškótové cesto.
Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia.
Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť.
Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu.
Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

KURBISKERNOIL



POTREBNÉ PRÍSADY

táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.tekvicovyolej.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hokejové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky,
250 g bryndze /môže byť aj tvaroh,strúhaný syr/,
250 g Hera/Palmarin,maslo/,
1 vajíjčko,
1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je jednoduchý.Všetko spolu zmiešame a pečieme do zlatista.Keď vychladnú môžeme ich podávať našim mužíčkom.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 22.1.2007, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

OBALOVANÉ BURIZÓNY-GULIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sáčky burizonov,25dkg kryštáloého cukru,1/2Hery,kokos,1Salko.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor dáme rozpustit na karamel.Heru tak isto rozpustíme ale zvlášť.Ked je cukor rozpustený,pridáme rozpustenú Heru-poriadne rozmiešame,potom pridáme Salko-tak isto poriadne rozmiešame.Nakoniec pridáme burizony a premiešame.Trochu nechať vychladnúť.Robíme malé guličky,ktoré obalujeme v kokose.Môžeme si ich poukladať na papierové košíčky.Necháme ich niekolko hodín odležať aby zmäkli.U nás nestihnú ani zmäknúť a už je po nich,robím to spolu s dcérkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

IVANA M. (vival) ID 2715 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2008, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23701-23710)<< predošlé 1,.,2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu