končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23701-23710) | << predošlé 1,.,2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376,.,2380 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Sedliacke FonduePOTREBNÉ PRÍSADY 1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame. Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre. Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelové cukríky - KROWKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kryšt. cukru, 2 dcl mlieka, 1 Salko, 1 PL kakaa, 250 g Cery POSTUP PRÍPRAVY Cukor s mliekom dáme variť na 10 minút. Miešame, aby sa nepripálilo. Potom vlejeme Salko a takto varíme 30 minút, potom pridáme 1 PL kakaa. Cerou potrieme hlboký plech, z Cery odkrojíme asi 3 dkg a ostatné vmiešame do teplej hmoty. Tú varíme a miešame až do zhustnutia. Hotovú hmotu nalejeme na plech a rozotrieme ju. Na povrch rozotrieme odkrojenú Ceru a povrch vyrovnáme. Ešte za vlažna pokrájame na malé kocky. S nožom pozdvíhame, aby sa neprilepilo. Ak sa náhodou prilepí, plech nahrejeme na sporáku na platni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusky s ovocím a želéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie. Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoch v bielej košeliPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor. Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pečieme piškótové cesto. Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia. Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
KURBISKERNOILPOTREBNÉ PRÍSADY táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!! POSTUP PRÍPRAVY http://www.tekvicovyolej.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hokejové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 250 g bryndze /môže byť aj tvaroh,strúhaný syr/, 250 g Hera/Palmarin,maslo/, 1 vajíjčko, 1 kypriaci prášok POSTUP PRÍPRAVY Postup je jednoduchý.Všetko spolu zmiešame a pečieme do zlatista.Keď vychladnú môžeme ich podávať našim mužíčkom.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 22.1.2007, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
OBALOVANÉ BURIZÓNY-GULIČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sáčky burizonov,25dkg kryštáloého cukru,1/2Hery,kokos,1Salko. POSTUP PRÍPRAVY Cukor dáme rozpustit na karamel.Heru tak isto rozpustíme ale zvlášť.Ked je cukor rozpustený,pridáme rozpustenú Heru-poriadne rozmiešame,potom pridáme Salko-tak isto poriadne rozmiešame.Nakoniec pridáme burizony a premiešame.Trochu nechať vychladnúť.Robíme malé guličky,ktoré obalujeme v kokose.Môžeme si ich poukladať na papierové košíčky.Necháme ich niekolko hodín odležať aby zmäkli.U nás nestihnú ani zmäknúť a už je po nich,robím to spolu s dcérkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) IVANA M. (vival) ID 2715 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2008, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23701-23710) | << predošlé 1,.,2366, 2367, 2368, 2369, 2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376,.,2380 ďalšie >> |