. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lubica S. (Friduška) ID 146033
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2010
Naposledy: 13.6.2018 19:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 38
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 38 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškotové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO :30 dkg hl. múky,18 dkg palmarín,10 dkg pr. cukor,1 PDP, 1 celé vajce,1 PL kakao. PLNKA : pol litra mlieka, 1 PL Zlaty klas,3 PL lyžice hrubej múky, punčová esencia, 20 dkg maslo, 20 dkg pr. cukor. Piškoty,čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie určené na cesto poriadne spolu zhnetieme a rozdelíme na 2 častí.Rozvaľkamé a ja si to podoberiem pečiacim papierom a dáme na opačnu stranu pekáča piecť.po upečení krásne s papierom stiahneme dolu .cesto po vychladnutí ostane tvrdé.
Pokiaľ nám cesto vychladne urobíme si plnku a to tak , že si najprv vymiešame maslo s cukrom.Potom si z mlieka klasu ,muky uvaríme kašicku pridáme podľa chuti esenciu a obe zmesy spolu vymiešame.
Nakoniec si zmiešame mlieko ,cukor podľa chuti a esenciu do čoho budeme mačať piškoty
A ešte chcem upozorniť, že tento koláčik je najlepšie upiec aspoň 4 až 5 dni pred papaním,lebo cesto musí pekne zmäknuť.A potom sa rozplýva v ustach.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.10.2017, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy s banánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajca,80g pr. cukor,100g hladka múka.1 PDP,20g kakao. Náplň : 6 platky želatíny,250g mäkkého tvarohu,100g pr. cukru,200ml šľahačkovej smotany,100ml mlieka,50g kokosu,banány.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľáhame s cukrom do peny.Pridáme múku zmiešanu s 1PDP a kakaom a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech /približne 38 x 29 cm/ Bude sa Vám zdať cesto pri rozotieraní veľmi tenké ale po upečení je akurát.Pečieme pri 180 st. približne 20 min., ale všetko zaleži od rúry.Ja som to mala upečene skôr.
.Tvaroh osladíme a primiešame vyšľahanu šľahačku.Želatínu namočíme do studenej vody a po 10 min. ju vymáčkame .Kokos zalejeme vriacím mliekom a pridáme želatínu a dobre premiešame aby sa nam rozpustila.Potom kokos pridáme k tvarohovej hmote a premiešame.Na piškot si poukladáme rozpolene banány a natrieme plnku.Po stuhnutí pofrkáme čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.4.2014, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

pečieme 2 piškoty a každú zo 6 vajičok,6PL kr. cukru,6PL pol. muky.Potom potrebujeme džem ,1 l šľahačkovej smotany,250 g šľahačkový stužovač - tu som použila jahodový.

POSTUP PRÍPRAVY

upečieme si 2 piškotové cesta každu zo 6 vajičok .Vyšľahala som bielky s cukrom a pridala muku a dala piecť.Po upečení nechame piškoty vychladiť a spojime ich džemom.Potom si jahodovy stužovač zmiešame s 2 dcl studenej vody a medzi tým si vyšľáhame šľahačku ku ktorej pridáme stužovač a ešte premiešame a natrieme to na cesto. nechame trocha postať a môžeme konzumovať.Tieto stužovače sú s rôznou príchuťou /ananas, stracatelo,broskyňa a ešte oveľa viac./ ,ale objednáva mi ich dcera v Ćechach,lebo u nás som sa s tým nestretla,ale ozaj sú fantastické či už chuťou alebo aj vôňov .Takže stoji to zato.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2013, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočné pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:30 dkg hl. múka,20 dkg hera,1 žltok. Plnka: 4 vajcia,20 dkg pr. cukor. 20 dkg maslo alebo palmarin Poleva : varová čokoláda + nejake ozdobky

POSTUP PRÍPRAVY

Muku, heru, žltok spolu zhnetieme.Rozvaľkame asi na pol centimetra a vykrajame koláčiky.Dáme na plech a pečieme pri 170 st. asi 12 min . Plnka: .cele vajička a cukor vyšlahame do zhustnutia nad parou a po vychladnuti vmiešame maslo.Touto plnkou spajáme rovnáke vzory.Namačame do čokolády ,ozdobíme a papame. I keď ma názov vianočné pečivo ja ho robievam bežne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mini šuhajdy



POTREBNÉ PRÍSADY

čokoláda na varenie tmava a biela čokoláda, cera.Plnka :asi tak 4 ČL original maslo a 1 uvarené salko.Ja ho už kupujem hotove čiže nemusím ho doma variť a vola sa KARAMELO .Dostať ho v Tescu.V tomto recepte je original tato plnka, keby niekto chcel: 2,5 dcl smotany 33%,37,5 dkg kr. cukru,1 vanilka, 5 dkg kaka varíme asi 5 minut, dáme zo sporáka dole a sypeme 4 PL lyžice sunáru a hneď 1 a 1/4 čajového masla- miešame dosť dlho. Robila som už aj tuto ,ale pre rychlejšiu prípravu som sa priklonila k tejto karamelovej.

POSTUP PRÍPRAVY

najprv si rozložíme maličke košičky / Kaufland/ Potom si na sporáku roztopíme obidve čokolády a rozmiešame karamelové salko s maslom.Jedne som robila s bielou a druhé s tmavou čokoládou. Takže na dno košičkov som si dala 1KL čokolády do toho som vložila plnku zase zaliala čokoládou. Po stuhnutí som biele pofrkala tmavou a tmave bielou čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2013, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŠŤAVNATÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 5 vajec,140g pr. cukor,1 vanilka,140g polohrubej múky, 1ČL PDP,1/2 ČL nastuhánej citronovej kôry. PLNKA: 400 ml smotany na šľahanie , ja používam na takéto plnky smotanu Rama cremefine, lebo je fajná hustá, 400ml kyslej pochuťkovej smotany,1 mandarínkovy kompot / 410g/.1 jahodový kompót /410g/ , 2 PL praš. cukru,1 vanilkový cukor. Želé: 2 baličky Zlatého klasu, šťavu z kompótov, 2 PL kr. cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s praškovým a vanilkovým cukrom dopenista.Postupne pridáme múku a PDP.Ochutime citronovou kôrou a zľahka premiešame. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme .
Pripravíme si plnku: Smotanu vyšľaháme do tuha a opatrne ju zmiešame s kyslou smotanou a praškovým a vanilkovým cukrom.Vmiešame odkvapkané kompótové ovocie - šťavu si odložíme na želé. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu.
Medzitým si pripravíme ovocné želé: Kompotovú šťavu dolejeme vodou do 800 ml, vmiešame Zlatý klas a cukor. Na miernom ohni povaríme , až vznikne hladký krém,Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na plnku. Rezy dáme stuhnuť do chladničky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.3.2013, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená ananásová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla,6PL pr. cukru,40 g vanilkového pudingového prašku,300 ml vody ,1 vanilku,500g jemného tvarohu,750 g ananasového kompotu,foliu, dve vrecuška guľatých piškót, POLEVA: 4 PL vody, 120g kr. cukor, 4 PL kakao, 120 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s cukrom dopenista.Pudingový prášok rozmiešame vo vode a uvaríme hustý krem. Za stalého miešania ho nechame vychladnuť a zmiešame s maslom. Pridáme tvaroh,premiešame a rozdelíme na 3 časti. Kompót scedíme a šťavu zachytime do misky.Tortovu formu vyložíme foliou tak ,aby prečnievala cez okraje formy. Na jej dno rozložíme vrstvu piškót namočených v ananasovej šťave, potrieme ju plnkou a obložíme kúskami ananasu.Postup zopakujeme ešte dvakrát a ukončíme vrstvou piškót.Tortu zakryjeme prečnievajúcou foliou troška zaťažime a necháme vychladnuť v chladničke. Potom ju vyklopíme na tacku a natrieme polevou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2012, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo tvarohové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajička,200g polohrubej múky,1PDP,200g kr. cukru,1 vanilka,1 dcl oleja,1 dcl mlieka JAHODOVÁ PLNKA : 3 jahodové pudingy,2 tvarohy ,170 g kr. cukru, 1 vanilkovy cukor, 6 dcl šťavy zo zavaraných jahod /ked´ je sezona tak môžu byť aj rozmixované jahody / KREMOVA PLNKA : 2 zlaté klasy,2 rovné PL hl. muky,pol litra mlieka, 170 g kr. cukru,1 vanilkovy cukor,250g obyčajného masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajička vyšľaháme s cukrom do hustej peny pridame olej , mlieko a šľahame a zaroveň po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s PDP.Vylejeme na vymastený a vysypany plech a upečieme.
Jahodovu plnka: do šťavy pridáme cukor , vanilku a nakoniec pudinky uvaríme kašu.do horucej pridáme tvarohy a vymiešame..Natrieme na korpus a dáme stuhnuť do chladničky.Zatiaľ si urobime krémovu plnku: 2 dcl mlieka uvaríme s cukrom ,Zlaté klasy s hl. mukou rozmiešame vo zvyšnom mlieku a prilejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme na hustú kašu. Nechame vychladnuť za občasného miešania .Do vychladnuté kremu primiešame maslo a vymiešame do hladka a natrieme na jahodovú plnku.posypeme čokoládou alebo farebnou ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.5.2014, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sládke kúzla s palačiniek- Nadýchana torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 3 vajca, 500 ml mlieka,štipka soli,1 vanilkovy cukor,300 g hladká múka, 30 g kakaa, olej na panvičku. TVAROHOVÁ NÁPLŇ : 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkovy cukor,100 g pr. cukru, 200 ml šlahačkovej smotany,200 g broskyň s kompotu. PUDINGOVÁ NÁPLN : 600 ml mlieka, 100 g kr. cukor, 2 sačky vanilkový puding, 100 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

1 .Vajca rozmiešame v mlieku, pridáme štipku soli a vanilku.Primiešame múku a kakao.Dobre premiešame a nechame postať asi 15 minut. Potom upečieme 7 palačinky.
2. Tvaroh zmiešame s vanilk. cukrom a praškovym. Smotanu vyšľaháme a ľáhko vmiešame do tvarohu. Broskyne pokrajame na malé kocky a pridáme do plnky.
3, Z mlieka . kr. cukru a pudingov uvarime hustý krem a po vychladnutí primiešame maslo a vymiešame do
hladka.
Jednu palačinku potrieme pudingovym kremom a stočime do rolky a nechame stuhnuť - to je na ozdobu.Na tanier položime palačinku a potrieme ju časťou pudingu. Na to dáme druhu palačinku a potrieme ju tvarohovou náplňou.Zase palačinka puding,palačinka tvaroh,palačinka puding a palačinka.Torta by mala mať2 vrstvy tvarohu a 3 vrstvy pudingu.Nakoniec povrch ozdobíme zrolovanou palačinkou nakrajanou na kolečka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 24.5.2012, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarínková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

4vajca,120g kr. cukru,1 vanilku,3 PL teplej vody, 120g hladkej múky,20g kakao,1 ČL PDP. Náplň : 250 g kompotových mandariniek, 200 ml šľahačkovej smotany,250 g bielého jogurtu,200 g prašk. cukru, šťava z 1 citrona,8 platky želatíny,50 ml vody. Dohotovenie a ozdobenie: kompotove mandarínky , 2 sačky žltéj tortovej želatíny . Na ozdobenie môže byť aj ešte šľahačka.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajca vyšľahame s cukrom a vodou do peny. Potom primiešame múku , kakao a PDP.Tortovu formu o priemere 24 cm vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.Vylejeme do nej cesto a pečieme v trube pri teplote 175 st. Po upečení nechame vo forme vychladnuť.
Pripravíme si náplň.Mandarínky zlejeme a rozmixujeme pridáme k nim šťavu z 1 citrona , jogurt a praš. cukor a premiešame.Želatínu si namočime v 50 ml vode a nechame napučať asi 10 min. Potom ju zohrejeme aby sa nám rospustila a vlejeme k mandarinkovej mase.Osobitne si vyšľaháme šľahačku a pridáme k mandarinkam a premiešame do hladká. Hotovu náplň vylejeme na korpus a uložíme do chladničky aby nam to stuhlo.Ja som okolo korpusu dala alobal aby mi želatína pekne držala .Po stuhnutí poukladáme na vrch mandarínky a vylejeme na ňu želatinu urobenu podľa návodu na šačku a necháme do druhého dňa stuhnuť.A potom len papame a mlsame.Je vyborna osviežujúca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 2.8.2012, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 38 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu