. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slávka B. (bačka) ID 136375
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2010
Naposledy: 5.3.2016 18:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Smažené placky zo syra



POTREBNÉ PRÍSADY

80 dkg údeného syra, 15 dkg šunkového aleho iného mäkkého salámu, trohu mletého čierneho korenia, strúhanku, olej na smaženie, 2 vajíčka, petržlenová vňať, alebo pažítka.

POSTUP PRÍPRAVY

Syr najprv nakrájame najemno. Potom k nemu pridáme na malé kocky nakrájaný šunkový alebo iný mäkký salám. Pridáme ml.č. korenie, 2 vajíčka a nakrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Všetko dobre zmiešame, aby sa zmes dobre spojila. Zo zmesi robíme malé tenšie placky, ktoré obalíme v strúhanke. Rozpálime panvicu s olejom a usmažíme.
Príloha: zeleninový šalát, krokety, zemiaky, tatarka, kečup...

Placky nesolíme, lebo syr aj salám je slaný.
Z toho množstva som urobila 4 placky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.8.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-pudingové tajomstvo



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 hrnčeky / 250ml/ polohrubej múky, 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžice medu, pol hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 hrnček mlieka. Plnka: 500g jemného tvarohu, 2 lyžice medu, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 300 g černíc, 150 g ríbezlí.

POSTUP PRÍPRAVY

Polohrubú múku, kyrpiaci prášok, med, olej. vajce a mlieko spolu vymiešame. Dve tretiny cesta rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech / s rozmermi 21 x 31 cm z vnútornej strany. Na cesto dáme tvarohovú plnku pripravenú vymiešaním jemného tvarohu s medom, vajcami, mliekom a so Zlatým klasom. Na tvarohovú plnku uložíme černice s ríbezľami. Na ovocie natrieme zvyšnú časť cesta, koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej na 170 ° C cca 25 minút.


Zdroj. časopis Zdravie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.10.2011, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lístková pórová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto**1 veľký pór, šampiňóny, údený tofu syr, olej, soľ, ml. čierne korenie, bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná karfiolová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cukina, zemiaky, karfiol, pór, smotana na šľahanie, petržlenová vňať, kôpor, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

1/ Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Vody dáme toľko, aby zakryla zeleninu. Prikryté varíme 20 minút.
2/ Uvarené pomixujeme (nie úplne do hladka), a vlejeme smotanu na šľahanie. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, kôpor. Necháme prevrieť. Odstavíme a podľa chuti pridáme soľ a vegetu. Môžeme dochuťiť citrónovou šťavou.

Zdroj: schutou.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

Baklažán, cukina, stopkový zeler, farebné papriky mrkva, cherry rajčiny, cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, olivový olej, rozmarín, tymián, korenie na grilovanú zeleninu, sušené paradajky, olivy, feta syr. Poslené 3 nemusia byť.

POSTUP PRÍPRAVY

ako na foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.3.2011, 0:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka z Tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g syra Tofu * 1 lyžica sójovej omáčky * 2 lyžice masla * 1 cibuľka * 2 uvarené vajcia * 3 sladkokyslé uhorky * 1 lyžica kečupu * 2-3 strúčiky cesnaku * soľ * kápia* pažítka alebo petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Syr najemno postrúhame, pokvápkáme sójovou omáčkou, pridáme maslo a vymiešame.** Vajcia a uhorky postrúhame alebo nadrobno pokrájame, cibuľku pokrájame nadrobno, cesnak roztlačíme a všetko pridáme k syru. Podľa chuti osolíme, premiešame a odložíme do chladu.** Pred podávaním nátierku znova dobre premiešame, natrieme na chlieb alebo pečivo a ozdobíme pažítkou a kúskami kápie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2012, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečené zelené fazuľky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g zemiakov * 5 vajec* 2 paradajky * 1 cibuľa* 300 g mrazených zelených fazuľových strukov* 200 ml kyslej smotany* 3 PL kečupu * 150 g nastrúhaného syra* olej* soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.***Štyri vajcia uvaríme natvrdo a nakrájeme ich na plátky, rovnako aj umyté paradajky.
2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a v panvici speníme na horúcom oleji.*** Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja. Na dno dáme osmaženú cibuľu, na ňu navrstvíme polovicu pokrájaných zemiakov, trochu posilíme, plátky paradajok a vajec. Pridáme zelené fazuľky a zakryjeme ich vrstvou zemiakov.
3. V miske zmiešame kyslú smotanu s kečupom a celým vajcom. Osolíme a okoreníme. Zeleninu zalejeme ochutenou smotanou a posypeme nastúhaným syrom. V rúre vyhriatej na 180°C zapekáme asi 30 minút do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2011, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Karfiolové fašírky so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks karfiol * 1 ks cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * 100 g strúhaný parmezán * 1/2 lyžičky muškátový orech * 2 ks vajcia * strúhanka za hrsť * soľ * ml.č.korenie * petržlenová vňať * múka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

viď foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bylinková knedľa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 ks knedle 6 rohlíkov /3 dňových/, 5 pokrájeme, pridáme 3 vajíčka, soľ podľa chuti, mlieko podľa potreby aby hmota nebola suchá skôr taká mokrá, majoránku, dosť orestovanej cibuľe, vegetu, petržlenovu vňať. Urobime vláčnu hmotu. Dáme variť vodu a keď bude vrieť, pridáme do hmoty nakrájaný rohlik kvôli štrutúre.. Mikroténový sášok potrieme trochou másla, hmotu vytvarujeme do tvary knedle, konce dobre zviažeme. Podotýkam že sú to malé knedličky. takže asi 2-3 ks a varíme cca 40-45 minút. V polovičke varenia obrátime a varíme druhý bok. Sú dobré k sviečkovej k jedlám kde treba knede. sú podľa mňa dobré Úsudok si urobte až ich skúsite. Nerada niečo vychvaľujem nech to posúdia iní. Tento recept mám od mojej dobrej priateľky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Veľmi rýchla polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

krupica detská: 5 lyžíc * vajíčka: 2-3 ks *olej: 2 lyžice *zelenina mrazená * soľ, vegeta * ligurček: nemusí byť * voda: 2 l * dochutenie: ml.č.korenie, muškátový oriešok *

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca nalejeme trochu oleja a keď sa rozohreje, pridáme detskú krupicu. Dobre miešame, aby
sa nepripálila.
Po chvíli pridáme vajíčka a miešame. Keď začnú tuhnúť, dolejeme vodu, pridáme zeleninu, koreniny a povaríme.
Zdobíme petržlenovou alebo zelerovou vňaťou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.2.2012, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu