. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie *strapačky*



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 60-70 g Nivy, soľ, korenie, korenie Gyros, 1,5 dl vývaru alebo 1/2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL škrobovej múčky, 1 KL worchesterovej omáčky, oregano, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

podobný recept na MMB už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10547) - ja som upravila množstvo Nivy, nakoľko sa mi jej v pôvodnom recepte zdalo veľa a trocha postup ... kuracie prsia nakrájame na malé kúsky - halušky, osolíme, okoreníme, posypeme Gyrosom a škrobovou múčkou a premiešame, aby sa chute spojili ... rozpálime panvicu s olejom a mäsko prudko orestujeme do mäkka ... pokropíme worchesterovou omáčkou, podlejeme vývarom (alebo vodou a pridáme bujón), pridáme rozmrvenú Nivu a necháme rozpustiť ... podávame s ryžou ... na tanieri posypeme štipkou oregana a ozdobíme hoblinami parmezánu ... výborná chuť, môžem len a len odporučiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Senzačné gnocchi



POTREBNÉ PRÍSADY

Gnocchi (cca 300 g pre 2 osoby), 2 jarné cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 60 g prosciutta, 100 g parmezánu alebo syra podobného typu, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 50 ml suchého bieleho vína, 150 ml vývaru, vňať jarnej cibuľky a hoblinky parmezánu na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

... ďalší výborný recept z dielne Marcela Ihnačáka ... dnes som skúšala - je výborný, preto posúvam ďalej ... gnocchi (ja som použila hotové talianske, šikovnejšie gazdinky môžu urobiť doma) vložíme do osolenej vriacej vody a povaríme cca 1-2 minúty (keď vyplávajú na povrch sú hotové), vyberieme a odložíme do misy. Rozpálime panvicu, vložíme nadrobno pokrájané prosciutto, nadrobno pokrájanú bielu časť cibuliek, nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme olivový olej, maslo, orestujeme, pridáme biele víno, necháme vyvariť alkohol, následne pridáme vývar a strúhaný syr, ktorý necháme vo vývare rozpustiť, osolíme a okoreníme, necháme pár minút prebublať, vložíme uvarené gnocchi, premiešame, prehrejeme a podávame, ozdobené zelenou vňaťou cibuľky a hoblinami parmezánu ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2014, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Fantastický zeleninový šalátik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 2 mladé cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, farebné papriky (zelená, žltá, červená), soľ, korenie, 1 čili paprička (príp pár kvapiek Tabaska alebo čili omáčky), 2 paradajky, čierne olivy, bylinky podľa chuti - napr. petržlenová vňať, bazalka, tymián, ..., šťava z 1 citróna, chlebík alebo bagetky

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne upravený recept od Marcela Ihnačáka - úžasná chuť, ktorá úplne dostala aj môjho *mäsožravého* manžela. Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky, rovnako aj papriky. Cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby pridáme olej. Pridáme nakrájané papriky, osolíme a okoreníme, pridáme pokrájanú čili papričku - zrnká vyberieme, nakoniec pridáme paradajky nakrájané na kocky, premiešame. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a dochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a šťavou z polovice citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Servírujeme s opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2015, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Senzačné zapekané bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

nakladané voňavé kuracie mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia alebo stehná bez kosti a kože, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL majoránka, 1 vajce, čili paprička (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

výborný receptík, patrí k mojim TOP receptom ... umyté a osušené mäsko nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, pokrájanú čili papričku (nemusí byť) a vajíčko ... všetko premiešame a necháme odstáť aspoň hodinku (najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili) ... vypražíme v rozpálenom oleji ... podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, výborné je aj s chlebíkom a volským okom :-) ... mňaaaam, vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.8.2014, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kyslá *červená* zemiaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, olej, 1 PL hladkej múky, 1 KL mletej červenej papriky, voda, 2-3 zemiaky, 1-2 vajíčka, soľ, celé čierne a nové korenie, 1 bobkový list, cca 1 PL ocot

POSTUP PRÍPRAVY

... toto je naša dlhoročná obľúbená rodinná polievka, ktorú voláme "rumunská polievka" ... nie je náročná na suroviny a prípravu a je chutná ... cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou ... osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, na kocky pokrájané očistené zemiaky a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, následne pridáme rozšľahané vajíčko (kto chce môže dať aj jedno celé vajce), necháme zatiahnuť ... nakoniec dochutíme octom, pripadne soľou alebo vegetou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná bruschetta s paradajkami a mozarelou



POTREBNÉ PRÍSADY

biele pečivo, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, mozarella, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a výborné ... bagetky, ciabattu alebo iné pečivo si rozkrojíme a opečieme v rúre pod grilom (alebo nasucho na panvici) ... paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po cca 10-15 sekundách prudko schladíme v studenej vode, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (rýchlejšia varianta je bez šúpania, je tiež výborná ale mne viac chutía bez šupky), osolíme, okoreníme, pridáme bazalku nakrájanú na malé kúsky a trocha olivového oleja ... premiešame a môžeme podávať, vrch ozdobíme mozarellou pokrájanou na malé kúsky (nemusí byť) ... odporúčam nechať odležať aby sa chute prepojili ... výborná večera alebo rýchle pohostenie ... skúšala som aj s cesnakom, tiež dobré, ale cesnaková aróma prerážala ostatné chute

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2017, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

fantastické Tiramisu - pohárová varianta



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mascarpone, 4 žĺtky, 200 g krupicového cukru, 4 cl amareta, dlhé cukrárenské piškóty, šálka uvarenej kávy (lepšie je nescafé), kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

... robila som ho na oslavu po prvý raz - a malo veľký úspech - všetci si pýtali recept, tak posúvam nech si aj ostatní pochutia :-) ... dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom - nesmú tam byť kryštáliky cukru (ja som mala kryštálový cukor a trvalo mi to cca 15 minút v šľahači), jemne a postupne vmiešame mascarpone a 2 cl amareta, piškóty prekrojíme na polovicu (ak robíme do formy netreba), a namáčame v káve, do ktorej sme pridali 2cl amareta, vrstvíme do pohárov (formy) ... posypeme husto kakaom a necháme stuhnúť ... je výborné

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2014, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný osviežujúci limetkový pohár



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 6 pohárov (prípadne aj viac ak nenaplníte až po okraj) : 250 g odtučnený jemný tvaroh, 250 g mascarpone, 2 PL práškový cukor, šťava a kôra z jednej limetky, cca 150 - 200 g sušienok (ja som použila kakaové a kokosové), 20 g masla, zmes ovocia na ozdobu (ríbezle, černice, jahody, maliny, ...), 1 PL želatíny, 1-2 PL kryštáľový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

príprava je jednoduchá a efekt zaručený ... sušienky si rozmixujeme a zmiešame s povoleným maslom ... voľne nasypeme na dno pohárov - neutláčame (ak dávame do formy tak utlačíme) ... tvaroh, mascarpone a cukor vymiešame do hladka, pridáme kôru a šťavu z limetky ... navrstvíme rovnomerne do pohárov (formy) ... dozdobiť môžeme viacerými spôsobmi - ja som poukladala na krém pár kúskov čerstvého ovocia, zvyšok som rozmixovala, prepasírovala a povarila s 2 PL kryštálového cukru a želatínou ... necháme trocha vychladnúť a vlažné nanesieme na krém a ovocie ... necháme v chladničke stuhnúť ... pred podávaním postrúhame bielu čokoládu (môžeme použiť len rozmixovanú zmes alebo len ovocie a červenú želatínu)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.8.2014, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu