končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie *strapačky*POTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 60-70 g Nivy, soľ, korenie, korenie Gyros, 1,5 dl vývaru alebo 1/2 kocky zeleninového bujónu, 1 PL škrobovej múčky, 1 KL worchesterovej omáčky, oregano, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY podobný recept na MMB už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10547) - ja som upravila množstvo Nivy, nakoľko sa mi jej v pôvodnom recepte zdalo veľa a trocha postup ... kuracie prsia nakrájame na malé kúsky - halušky, osolíme, okoreníme, posypeme Gyrosom a škrobovou múčkou a premiešame, aby sa chute spojili ... rozpálime panvicu s olejom a mäsko prudko orestujeme do mäkka ... pokropíme worchesterovou omáčkou, podlejeme vývarom (alebo vodou a pridáme bujón), pridáme rozmrvenú Nivu a necháme rozpustiť ... podávame s ryžou ... na tanieri posypeme štipkou oregana a ozdobíme hoblinami parmezánu ... výborná chuť, môžem len a len odporučiť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Senzačné gnocchiPOTREBNÉ PRÍSADY Gnocchi (cca 300 g pre 2 osoby), 2 jarné cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 60 g prosciutta, 100 g parmezánu alebo syra podobného typu, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 50 ml suchého bieleho vína, 150 ml vývaru, vňať jarnej cibuľky a hoblinky parmezánu na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY ... ďalší výborný recept z dielne Marcela Ihnačáka ... dnes som skúšala - je výborný, preto posúvam ďalej ... gnocchi (ja som použila hotové talianske, šikovnejšie gazdinky môžu urobiť doma) vložíme do osolenej vriacej vody a povaríme cca 1-2 minúty (keď vyplávajú na povrch sú hotové), vyberieme a odložíme do misy. Rozpálime panvicu, vložíme nadrobno pokrájané prosciutto, nadrobno pokrájanú bielu časť cibuliek, nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme olivový olej, maslo, orestujeme, pridáme biele víno, necháme vyvariť alkohol, následne pridáme vývar a strúhaný syr, ktorý necháme vo vývare rozpustiť, osolíme a okoreníme, necháme pár minút prebublať, vložíme uvarené gnocchi, premiešame, prehrejeme a podávame, ozdobené zelenou vňaťou cibuľky a hoblinami parmezánu ... dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2014, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Fantastický zeleninový šalátikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, 2 mladé cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, farebné papriky (zelená, žltá, červená), soľ, korenie, 1 čili paprička (príp pár kvapiek Tabaska alebo čili omáčky), 2 paradajky, čierne olivy, bylinky podľa chuti - napr. petržlenová vňať, bazalka, tymián, ..., šťava z 1 citróna, chlebík alebo bagetky POSTUP PRÍPRAVY Jemne upravený recept od Marcela Ihnačáka - úžasná chuť, ktorá úplne dostala aj môjho *mäsožravého* manžela. Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky, rovnako aj papriky. Cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby pridáme olej. Pridáme nakrájané papriky, osolíme a okoreníme, pridáme pokrájanú čili papričku - zrnká vyberieme, nakoniec pridáme paradajky nakrájané na kocky, premiešame. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a dochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a šťavou z polovice citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Servírujeme s opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2015, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Senzačné zapekané bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
nakladané voňavé kuracie mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia alebo stehná bez kosti a kože, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL majoránka, 1 vajce, čili paprička (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY výborný receptík, patrí k mojim TOP receptom ... umyté a osušené mäsko nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, pokrájanú čili papričku (nemusí byť) a vajíčko ... všetko premiešame a necháme odstáť aspoň hodinku (najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili) ... vypražíme v rozpálenom oleji ... podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, výborné je aj s chlebíkom a volským okom :-) ... mňaaaam, vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.8.2014, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kyslá *červená* zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, olej, 1 PL hladkej múky, 1 KL mletej červenej papriky, voda, 2-3 zemiaky, 1-2 vajíčka, soľ, celé čierne a nové korenie, 1 bobkový list, cca 1 PL ocot POSTUP PRÍPRAVY ... toto je naša dlhoročná obľúbená rodinná polievka, ktorú voláme "rumunská polievka" ... nie je náročná na suroviny a prípravu a je chutná ... cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou ... osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, na kocky pokrájané očistené zemiaky a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, následne pridáme rozšľahané vajíčko (kto chce môže dať aj jedno celé vajce), necháme zatiahnuť ... nakoniec dochutíme octom, pripadne soľou alebo vegetou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborná bruschetta s paradajkami a mozarelouPOTREBNÉ PRÍSADY biele pečivo, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, mozarella, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché a výborné ... bagetky, ciabattu alebo iné pečivo si rozkrojíme a opečieme v rúre pod grilom (alebo nasucho na panvici) ... paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po cca 10-15 sekundách prudko schladíme v studenej vode, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (rýchlejšia varianta je bez šúpania, je tiež výborná ale mne viac chutía bez šupky), osolíme, okoreníme, pridáme bazalku nakrájanú na malé kúsky a trocha olivového oleja ... premiešame a môžeme podávať, vrch ozdobíme mozarellou pokrájanou na malé kúsky (nemusí byť) ... odporúčam nechať odležať aby sa chute prepojili ... výborná večera alebo rýchle pohostenie ... skúšala som aj s cesnakom, tiež dobré, ale cesnaková aróma prerážala ostatné chute ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2017, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
fantastické Tiramisu - pohárová variantaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mascarpone, 4 žĺtky, 200 g krupicového cukru, 4 cl amareta, dlhé cukrárenské piškóty, šálka uvarenej kávy (lepšie je nescafé), kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... robila som ho na oslavu po prvý raz - a malo veľký úspech - všetci si pýtali recept, tak posúvam nech si aj ostatní pochutia :-) ... dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom - nesmú tam byť kryštáliky cukru (ja som mala kryštálový cukor a trvalo mi to cca 15 minút v šľahači), jemne a postupne vmiešame mascarpone a 2 cl amareta, piškóty prekrojíme na polovicu (ak robíme do formy netreba), a namáčame v káve, do ktorej sme pridali 2cl amareta, vrstvíme do pohárov (formy) ... posypeme husto kakaom a necháme stuhnúť ... je výborné ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2014, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný osviežujúci limetkový pohárPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 6 pohárov (prípadne aj viac ak nenaplníte až po okraj) : 250 g odtučnený jemný tvaroh, 250 g mascarpone, 2 PL práškový cukor, šťava a kôra z jednej limetky, cca 150 - 200 g sušienok (ja som použila kakaové a kokosové), 20 g masla, zmes ovocia na ozdobu (ríbezle, černice, jahody, maliny, ...), 1 PL želatíny, 1-2 PL kryštáľový cukor POSTUP PRÍPRAVY príprava je jednoduchá a efekt zaručený ... sušienky si rozmixujeme a zmiešame s povoleným maslom ... voľne nasypeme na dno pohárov - neutláčame (ak dávame do formy tak utlačíme) ... tvaroh, mascarpone a cukor vymiešame do hladka, pridáme kôru a šťavu z limetky ... navrstvíme rovnomerne do pohárov (formy) ... dozdobiť môžeme viacerými spôsobmi - ja som poukladala na krém pár kúskov čerstvého ovocia, zvyšok som rozmixovala, prepasírovala a povarila s 2 PL kryštálového cukru a želatínou ... necháme trocha vychladnúť a vlažné nanesieme na krém a ovocie ... necháme v chladničke stuhnúť ... pred podávaním postrúhame bielu čokoládu (môžeme použiť len rozmixovanú zmes alebo len ovocie a červenú želatínu) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.8.2014, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |