. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,2380 ďalšie >>

CUKROVINKY

Tekvicové Snikersdoodle cookies...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď mám možnosť zohnať tekvicu na pečenie v dobrej kvalite a príjemnej cene, beriem aj viac kúskov. Potom ju aj po dvoch kusoch pečiem a mixujem, /keď už sa babrem, tak nech to mám naraz za sebou :-)/. Pyré si navážim do nádobiek a skladujem v mrazáku... /zvyšnú nepečenú tekvicu mám na balkóne./ No a potom prídu na rad aj takéto "vychytávky" zo zahraničných blogov, ktoré urobia mojej rodinke radosť...krásne zamatové a mäkučké placky, ktoré sú prevoňané perníkovým korením...♠♠♠ 1 šálka masla, 1/2 šálky tekvicového pyré, 1 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL soli, 1 vajce, 2 2/3 šálky hladkej múky, 1ČL perníkového korenia /malo by ísť nejaké tekvicové korenie, ale po prelúskaní niektorých receptov som usúdila, že je veľmi podobné nášmu perníkovému :-)/... na obaľovanie asi 3/4 šálky kryštálového cukru a 1 PL škorice - v malej miske zmiešať...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 300ml



Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme tekvicové pyré, vanilkový extrakt, perníkové korenie a soľ. Prešľaháme, vmiešame vajce. Nakoniec zašľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto dáme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Potom z cesta odoberáme kúsky, rýchlo vyformujem gulôčku /má stále konzistenciu plastelíny a lepí sa/, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame aspoň 10 cm medzery, pretože sa koláčiky rozlejú. pečieme na 1/80 °C, 10-15 minút- záleží od veľkosti guličiek. necháme vyhladnúť a skladujem v dózičke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tekvicové brownies...



POTREBNÉ PRÍSADY

Trochu netypická kombinácia: tekvica a čokoláda, ale určite nesklame... ♣♣♣ 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, okrem toho: 170g Ricotty, 200g pyré z upečenej tekvice, 70g kryštálového cukru, 1 Čl vanilkovej esencie, 1 vajce, 2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého muškátového orieška, 1 PL hladkej múky...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty spoja, odložíme bokom. V druhej miske zmiešame ricottu s cukrom a tekvicovým pyré, vmiešame vajíčko, koreniny, esenciu a múku. Na menší plech asi 20*20 cm vystlaný papierom na pečenie /ja som mala trochu väčší, cca 30*20 cm a vyšlo nižšie brownies/ si vylejeme 2/3 čokodového cesta, zarovnáme, vylejeme tekvicovú zmes a na vrch pomocou lyžičky urobíme kôpky čokoládového cesta. Pomocou špáradla , ktorým krúžime po povrchu cesta urobíme špirálky a pečieme na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládovo-banánové muffiny...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 300ml••• 1 šálka celozrnnej alebo bielej múky, 1 PL kukuričného škrobu, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/3 šálky čokoládových čipsov, 1/2 šálky nasekanej čokolády /horkej, mliečnej/, 4 PL kakaa /najlepšie holandského/, 1 vajce "L", 150ml bieleho gréckeho jogurtu, 50g rozpusteného masla, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky trstinového cukru, 2-3 veľmi zrelé banány...

POSTUP PRÍPRAVY

Banány olúpeme a popučíme. V miske si vyšľaháme spolu: maslo, vajce, jogurt, cukor a vanilkový extrakt. Pridáme banány a prešľaháme. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kukuričným škrobom, soľou a kakaom. Pridáme k mokrej zmesi. zamiešame nasekanú čokoládu a čokoládové čipsy. Zmiešame, naplníme košíky na mufiny a pečieme na 180 °C, 18-23 minút /odskúšame špáradlom/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Maslové keksíky...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 300ml••• 1 šálka zmäknutého masla, 1 šálka práškového cukru, 3 šálky múky, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/2 ČL soli, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 vajíčko...

POSTUP PRÍPRAVY

V miske si vyšľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt, vajce a soľ, zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme ho potravinárskou fóliu. Po častiach odoberáme z cesta, vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm, povykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie, 180°C, 8-10 minút. Po vychladnutí môžeme zdobiť cukrovou polevou alebo len poprášime práškovým cukrom. Uchovávame v uzatvorenej nádobe.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pečiatkové keksíky...kakaové,citrónové škoricové.



POTREBNÉ PRÍSADY

recepty som našla na internete, vyskúšala, ochutnala a zaradila do svojej zbierky, pretože sú chutné a hlavne dlho vydržia. Sú síce trochu tvrdšie, ale výborné ku kávičke alebo čaju...

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaové: 350g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 130g masla alebo iného tuku, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor a 1 vrchovatá PL holandského kakaa...





Škoricové: 250g hladkej múky, 120g práškového cukru, 100g masla alebo iného tuku, 1 vajce, 1 vrchovatá PL mletej škorice...

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.1.2018, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Panettone...



POTREBNÉ PRÍSADY

Sladký koláčik alebo "vianočka" z Talianska... Príprava vyzerá náročne, ale keďže cesto na viac fáz kysne, netreba sa mu toľko "venovať" a dá sa to zvládnuť úplne ľahko. A ten výsledok stojí za to... zamatovo jemný, sladký koláčik k teplému nápoju. ♠♠♠ Kvások: 110g hladkej múky, 110 ml mlieka /nemusíme vôbec ohrievať/, 6 g sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ♠♠♠ Prvé cesto: 550g hladkej múky, 130g kryštálového cukru, 140g zmäknutého masla, 2 PL rumu, 4 vajcia, 2 žĺtky ♠♠♠ Druhé cesto: 270g hladkej múky, 75g kryštálového cukru, 140g zmäknutého masla, dreň z 1 vanilkového struku, štipka soli, 1 PL medu, 3 vajcia, 3 žĺtky♠♠♠Náplň: 150g kandizovanej citrónovej, pomarančovej kôry, hrozienok, kúskov čokolády /čo kto chce a má doma :-)/

POSTUP PRÍPRAVY

Začíname večer pred pečením tak, že si zmiešame mlieko, múku a droždie a prikryjeme nádobu potravinárskou fóliou. Necháme pomaly pri izbovej teplote kysnúť. Namočíme hrozienka do rumu a môžeme ísť spať. Viac v obrázkovom postupe :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.3.2018, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nivovo-eidamové kysnuté pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 600 g múka hladká špeciál, 1 PL soľ, 42 g droždie, 1 ČL cukor kryštálový, 150 ml mlieko vlažné, 200 ml smotana kyslá, 125 g maslo rozpustené.,1 ks vajce Náplň: 270 g syr Niva, 200 g syr Eidam, 50 g maslo rozpustené Na potretie: 1 ks vajce Na posypanie: sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový, prisypeme múku, ktorú sme si preosiali a rozmiešali so soľou, prilejeme vlažné mlieko rozmiešané s kyslou smotanou a vajíčkom. Nakoniec pridáme vlažné rozpustené maslo. Dáme do stroja (alebo miešame ručne) a vypracujeme vláčne cesto. Vložíme ho do nádoby, ktorá sa nám dá dobre uzatvoriť. Ja som dala do kysky misky, ale nemusíte dať práve do ne,j len do takej, ktorú dobre uzatvoríte a dáme na 30 minút do chladničky. Ono veľmi nenakysne, ale sa nám krásne vyvaľká.
Keď si cesto pekne rozvaľkáme, potrieme ho rozpusteným maslom a nastrúhanou Nivou. Teraz nastrúhame na to Eidam. Syr dobre rukami popritláčame, aby nám pri skladaní nepadal. Začíname skladať. Najprv po výške z ľava do stredu. Teraz z prava do stredu. No a ešte na polovicu. Teraz cesto po dĺžke jemne nakrojíme. No a pokračujeme v skladaní. Z hora do stredu a z dola do stredu a znova prekrojíme na obidvoch stranách. No a znova ešte preložíme a prekrojíme. A takto pripravené cesto vložíme do nádoby zatvoríme ju a dáme do chladničky na 20 minút. Toto zopakujeme 2 krát. Celý postup tak ako prvýkrát. Po druhom raze cesto vyberieme rozvaľkáme poskladáme, jemne narežeme, ale už ho nedávame do chladničky, ale len vyvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky - tak nemáme žiaden odpad a nemusíme znovu vaľkať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom a ukladáme na plech. Je tam Niva a tá je slaná, tak netreba na vrch soliť. Pečieme pri 200 stupňovej teplote do ružova. Každá si svoju rúru poznáte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renata I. (Jayleen) ID 328527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pomarančovo-brusnicové cookies s orechmi...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka masla alebo iného tuku, ½ šálky kryštálového cukru, 30ml pomarančového džúsu, 2 ČL pomarančovej kôry, ½ ČL pomarančového extraktu, ½ ČL morskej soli, 2 šálky hladkej múky, 2/3 šálky najemno nasekaných vlašských orechov, 2/3 šálky nasekaných sušených brusníc

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250ml




Zmäknuté maslo a cukor vymiešame. Zvlášť vymiešame soľ s pomarančovou šťavou a extraktom, pridáme k cukru, potom primiešame múku, orechy a brusnice. Zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Z každého sformujeme valec a ten zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme v chlade aspoň dve hodiny /najlepšie do druhého dňa/. Predhrejeme rúru na 170°C a cesto nakrájame na 0,5 cm kúsky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie /nemusíme nechávať veľké medzery, neroztečú sa moc/. Pečieme asi 11-12 minút. Necháme vychladnúť. Zostávajú mäkké a sú jemne kyselkavé. Skladujeme v uzatvorenej dóze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Brusnicové sušienky s cukrovou krustou...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 250ml ♣♣♣ ½ šálky sušených brusníc, ¾ šálky kryštálového cukru, 2 ½ šálky hladkej múky, 1 šálka masla alebo iného tuku, 1 ČL mandľového extraktu, kôra z 1 pomaranča, 1-2 PL pomarančovej šťavy, cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice a ¼ šálky cukru rozsekáme. V miske zmiešame múku, pridáme nasekané maslo, brusnice, zvyšný cukor, pomarančovú kôru a šťavu, mandľový extrakt a vypracujeme cesto. Sformujeme valec, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade aspoň dve hodiny /najlepšie do druhého dňa/.. Rúru predhrejeme na 160 °C. Z cesta nakrájame asi 0,5 cm plátky, ktoré obalíme v kryštálovom cukre, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút. Necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pľundrové cesto... jednoduché a rýchle.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som našla na internete recept na toto pľundrové cestom, neodolala som a musela som vyskúšať. Musím uznať, že sa s ním robí naozaj dobre, rýchlo a koláčiky sú za chvíľu na stole. ♣♣♣ Na maslové cesto: 250 g masla, 120 g hladkej múky, štipku soli... Na kysnuté cesto: 300 g polohrubej múky, 1ČL kypriaceho prášku, ½ kocky čerstvého droždia, 2PL kryštálového cukru, ½ ČL soli, 150 ml vlažného mlieka,1 ČL citrónovej kôry, 2 žĺtky, 1 bal. vanilkového cukru...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme maslové cesto. Zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotné hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme nabok odležať do chladu. Na kysnuté cesto zmiešame v miske všetky prísady a vypracujeme jednotné hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahneme a do stredu uložíme maslové cesto. Maslové cesto zabalíme do kysnutého. Masu, ktorá nám takto vznikne rozvaľkáme na plát a zložíme – sprava doľava a zhora dole. Potom opäť rozvaľkáme a celý postup skladania zopakujeme. Opäť rozvaľkáme a naposledy zložíme. Zložené cesto obrátime zloženou časťou nadol, poprášime múkou, zakryjeme fóliu a necháme, kým cesto zdvojnásobí svoj objem. Cesto rozvaľkáme a plníme /ja som pokvapkala rozpusteným maslom, posypala mletou škoricou, mletými orechmi a práškovým cukrom a zavinula, potom nakrájala na 1 cm kúsky a vzniknuté slimáčiky poukladala na plech. Ale dajú sa z neho piecť aj croissanty, taštičky a pod./. Koláčiky z tohto cesta pečieme približne 20 minút pri teplote 180 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 6.1.2018, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu