. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie karí na indický spôsob - jednoduché a chutné



POTREBNÉ PRÍSADY

800g kuracie prsia, 1 ČL korenie na kura, soľ, korenie, olej, šťava z jedného pomaranča, 1 balík mrazená ázijská zeleninová zmes, cca 1 ČL kari korenie, 4 PL kyslá smotana, arašidy, koriandrová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

... chutné a rýchle kari mäsko ... kuracie prsia (800g) nakrájame na kúsky, jemne posypeme korením na kura a osmažíme na rozpálenom oleji pokiaľ sa mäsko nezatiahne ... pridáme ázijskú zeleninovú zmes, pomarančovú šťavu a dusíme cca 10 minút ... pridáme arašidy (nemusí byť), kyslú smotanu, soľ, korenie, kari korenie a prevaríme ... na záver pridáme koriandrovú vňať - ja som tentoraz nemala a je výborné aj bez nej ... ako príloha je najvhodnejšia ryža ... výborná alternatíva je namiesto smotany použiť kokosové mlieko ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2015, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Mäso na spôsob sviečkovej



POTREBNÉ PRÍSADY

karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra

POSTUP PRÍPRAVY

... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúca Demänovka



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 pohár : 0,4 dl. Demänovky (bylinnej alebo horkej), 1 dl vriacej vody, 1 dl horúceho pomarančového džúsu, 1 malá lyžička kryštálového cukru, 2-3 voňavé hrebíčky, kúsok škorice, badián (nemusí byť), koliesko pomaranča na ozdobu (mne sa potopilo), hrubostenný pohár - najlepšie s uškom

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nápoj som objavila v jednej reštaurácii, keď ma pobolievalo hrdlo a hľadala som niečo čo by mi pomohlo ... a keďže varené víno je klasika,ktorú poznám - skúsila som tento nápoj - od bolesti hrdla sa mi uľavilo, a nápoj je to výborný a priam stvorený na chladné zimné večery ... preto posúvam ďalej : necháme zovrieť vodu, džús zohrejeme ... do pohára dáme klinčeky, škoricu, badián, cukor, zalejeme zohriatym pomarančovým džúsom, horúcou vodou, pridáme Demänovku, premiešame a už len cuckáme a vychutnávame ... mňam ... výborná záležitosť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.12.2014, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Arašidové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 4 PL arašidového masla - ja som mala z Tesca, ktoré obsahovalo aj kúsky arašidov, čo bol v tomto prípade bonus navyše, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, 2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70%

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík na zdravšie maškrtenie z netu (http://fitnessdesserts.blogspot.sk/2014/03/fitness-arasidove-susienky-s-cokoladou.html), ktoré určite stoja za ochutnanie ... krásne voňajú arašidmi .... neobsahujú žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup ... všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom (ja so prisládzala, pretože sa mi hmota zdala málo sladká - ale každý podľa chuti) ... nakoniec pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate cca 12 sušienok ... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Úžasné sicílske mandľové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletých mandlí (ja som zohnala len mleté so šupkou, inak by sa mali použiť olúpané), 130g práškového cukru, 3 bielky (nevyšľahané), mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér - Amareto), na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný receptík som našla na nete (http://dorasart.blogspot.sk/) ... podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu - sú výborné, majú úžasná chuť ... sú bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici ... príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček .... Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto ... tu som oproti receptu urobila zmenu - masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná - nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím ... neodolala som a jednu som ochutnala ... sú výýýýbornééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Božské ďatlové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2015, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené figové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Opité orechové šuhajdy ... pre dospelákov



POTREBNÉ PRÍSADY

100g mletých orechov, 50g práškového cukru, 200g čokolády na varenie, rum podľa chuti, 5 PL oleja, orechy na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

... tento recept mám už roky z nejakého časopisu ... je to alternatíva na šuhajdy len bez krému a s rumom - pre dospelákov ... na prípravu a suroviny nenáročný a chutný - robím ho každé Vianoce ... čokoládu s olejom rozpustíme nad parou ... ostatné suroviny okrem orechov na zdobenie zmiešame na polotuhú tvárnu hmotu, z ktorej robíme guľky, tieto vložíme do papierových košíčkov, jemne pritlačíme a vrch zalejeme roztopenou čoko polevou, ozdobíme polovicou vlašského orecha a necháme v chlade stuhnúť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná gaštanová roláda s dvojfarebnou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS : 5 vajec, 120g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, 80g polohrubej múky, 40g kakaa KRÉM 1 : 3 dl mlieka, 50g kryštálového cukru, 30g kukuričného škrobu, 250g masla, 100g práškového cukru, 150g gaštanového pyré KRÉM 2 : 100g krému č. 1, 250g gaštanového pyré, 2 PL rumu POSÝPKA : 100g gaštanového pyré, 50g postrúhanej horkej čokolády, 1 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

... neodolateľná roláda ... robila som ju prvý krát a zožala veľký úspech ... preto posúvam ďalej ... KORPUS : bielky za postupného pridávania cukru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s kakaom, cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 8-10 minút, necháme mierne vychladnúť a spolu s papierom stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť ... urobíme si posýpku (musí stuhnúť v mrazničke) - zmiešame gaštanové pyré, postrúhanú horkú čokoládu a rum, dáme do mrazničky zmraziť ... prejdeme na KRÉM 1 : v 2 dl mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme prevrieť, v zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu ... zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť ... medzitým vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu a nakoniec zmäknuté gaštanové pyré ... a KRÉM 2 : 100g krému 1 vyšľaháme s 250g gaštanového pyré a 2 PL rumu ... a ideme vrstviť : na vychladnutý korpus dáme celý krém 2 a naň 2/3 krému 1, zrolujeme, vrch potrieme zvyšným krémom 1 a postrúhame posýpku, ktorá nám medzitým stuhla v mrazničke ... necháme stuhnúť v chladničke a potom už len vychutnávame ... múčnik je možno trošičku prácnejší ale určite neobanujete - výsledok je ÚŽASNÝ ... na sviatky určite robím znovu :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.10.2017, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dokonalý mrkvový koláč s pomarančovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na veľký plech CESTO : 4 vajcia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček trstinového cukru, 4 veľké najemno postrúhané mrkvy, 2 očistené a nahrubo postrúhané jablká, 3/4 šálky oleja (naposledy som použila orechový), 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky jedlej sódy, 1 prášok do pečiva, hrsť kandizovaného ovocia (super sa hodí kandizovaná pomarančová kôra + zmes iného ovocia), 3/4 hrnčeka posekaných alebo pomletých vlašských orechov, pomarančový alebo marhuľový džem na potretie .... KRÉM : 250 g Marcarpone, 250 g jemného tvarohu, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 vanilkové cukry, šťava a kôra z 1 veľkého pomaranča ... na ozdobu 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov a 1/2 Margot čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik vznikol kombináciou dvoch receptov + vlastné vylepšenia - robila som pre muža na oslavu a všetci sa oblizovali až za ušami ... Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, olej, múku zmiešanú s jedlou sódou a práškom do pečiva, škoricu, strúhanú mrkvu, jablká, orechy, kandizované ovocie a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vyloženého plechu a pečieme na 175 - 180°C cca 30 - 40 minút (skontrolujeme špajľou). Necháme vychladnúť. Vyhladnutý potrieme džemom a pomarančovým krémom (vyšľaháme tvaroh, Mascarpone, cukor - pridáme šťavu a kôru z jedného pomaranča) a ozdobíme mletými alebo sekanými vlašskými orechmi a strúhanou Margot čokoládou, ktorá chuťovo výborne doplní chuť mrkvového korpusu ... výbornýýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 30.4.2015, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu