končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orientálny pomarančový koláč bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY na korpus : 6 vajíčok, 250g mandľovej múky, 250g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 bio pomaranče na sirup : 1 pomaranč v bio kvalite, 1PL pomarančového likéru, 40 ml vody, 100g kryštálového cukru ... na ozdobu : sekané pistácie POSTUP PRÍPRAVY inšpirácia opäť a zasa od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... netradičný koláč, mierne náročný na prípravu ... ale výsledok je absolútne fantastický ...šťavnatý a s úžasnou chuťou pomaranča - takže ideme na to : 2 pomaranča v bio kvalite umyjeme, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme 2 hodiny, vyberieme z vody a necháme vychladnúť ... po vychladnutí pokrájame aj s kôrou nadrobno, vyberieme zrniečka a rozmixujeme na kašu (Anetka odporúča túto časť urobiť deň vopred, ja som ju robila doobeda a poobede som piekla koláč). Rúru vyhrejeme na 170°C, tortovú alebo inú formu s priemerom cca 24 cm vytrieme maslom a posypeme mandľovou múkou (na dno by sa mal dať papier na pečenie, ja som dala, ale tým že koláč bol dosť mokrý, potom sa to zle vyberalo - takže urobte ako myslíte). Celé vajcia s cukrom šľaháme v robote cca 10 minút, kým nenadobudnú štruktúru krému a nezväčšia objem, potom pridáme pomarančovú zmes, prešľaháme cca 1 minútu, zľahka vmiešame mandľovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do formy a pečieme cca 40 - 50 minú, skúsime špajdľou. Upečený koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť (mne sa pri chladnutí neviem prečo prepadol stred koláča ale na chuti to neubralo). Pokaľ sa pečie koláč, pripravíme si sirup : z bio pomaranča nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. V menšom hrnci privedieme šťavu z pomaranča, vodu a cukor k varu. Varíme minútu a stiahneme z ohňa. Pridáme pomarančovú kôru a pomarančový likér (pôvodne mala ísť voda z pomarančových kvetov, ale tú sa mi zohnať nepodarilo). Vychladnutý koláč popicháme špajdľou rovnomerne po celom povrchu a popolievame sirupom (ja som dala celý objem a bol dosť mokrý, takže treba dať radšej menej sirupu) ... vrch posypeme sekanými nesolenými pistáciami (dosť v bio predajni) alebo posypeme ružovými lupienkami. Anetka odporúča podávať s kopčekom créme fraîche alebo mascarpone ...ja osobne si myslím, že ani kopček vanilkovej alebo čokoládovej zmrzliny by nebol zlou voľbou ... dobrú chuť ... u nás sa zjedol na posedenie, zachránila som len malý kúsok aby so mohla odfotiť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.6.2015, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Karé z diviny na červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kus karé z diviny (ja som mala cca 30 cm kúsok), 2 plátky oravskej slaniny, olej, 2 cibule, cca 2-3 dl červeného vína, soľ, korenie, celé borievky, 2 kopcovité PL slivkového lekváru, 1/4 ČL rasce, 20g masla, cca 1/2 l vývaru, sladkokyslé alebo iné hríbiky POSTUP PRÍPRAVY ... tento recept vznikol ako čistá improvizácia - ale výsledok stál zato - jeden z najlepších receptov, ktorý som jedla ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví : v širšom hrnci rozpálime olej ... odblaníme mäso a nakrájame ho na plátky hrubé cca 1 cm, prudko opražíme na rozpálenom oleji aby sa mäsko zatiahlo a vyberieme von ... na výpeku osmažíme cca 4 minútky nadrobno pokrájanú slaninu slaninu a cibuľu ... vložíme späť mäsko, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom ... necháme prevrieť, aby sa sa alkohol odparil, pridáme pokrájané hríby, borievky a slivkový lekvár, vývar, prikryjeme a dusíme do mäkka za občasného premiešania ... keď je mäsko mäkké, vyberieme von, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme (kto nechce nemusí, my máme radšej hladšiu konzistenciu), dochutíme soľou, korením ... servírujeme s mäskom a knedľou alebo napr aj s ryžou alebo len s chlebíkom a s pohárikom červeného vínka... chuť je úplne úžasná OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2019, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Krémové zelerové risottoPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 500g zeleru, 1 menšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 300g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, ...), 1,5 l vývaru (kurací, zeleninový), 150g masla, 2 PL mascarpone (prípadne iného krémového syra - Philadelfia, Lučina), soľ, korenie, šalviové lístky na ozdobu, 4 porcie lososa alebo kuracích pŕs, 0,5 dl olivového oleja, trocha parmezánu (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... netradičné rizoto ... výborné ... oplatí sa vyskúšať .... zeler očistíme a nastrúhame (odporúčam na jemno), v hrnci rozpustíme 75g masla, opečieme na ňom do mäkka pokrájanú cibuľu a zeler, pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme neumytú ryžu, premiešame, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania varíme do mäkka (cca 20 - 25 minút) ... keď je zmes tesne pred dokončením, pridáme 2/3 zvyšného masla, mascarpone a premiešame, dochutíme soľou a korením (ja som pridala aj cca 30g syra Grana padano) ... lososa alebo kuracie prsia opečieme na olivovom oleji spolu cca 7 minút ... šalviové lístky opečieme na masle (ja som využila olivový olej kým som tam dala lososa) ... a potom už len vychutnávame ... bála som sa príliš zelerovej chuti ale zbytočne, tepelnou úpravou sa typická zelerová chuť, ktorú veľa ľudí nemusí vytratila a zostala len výborná krémová chuť ... mňaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborný slaný koláč bez múky - s pórom,olivami a slaným syromPOTREBNÉ PRÍSADY 2 polievkové lyžice masla, 1 väčší pór, nakrájaný na väčšie kúsky, 200 g syr typu feta, nakrájaný na kocky, 5 vajíčok, 250 ml kyslej smotany, cca 4 polievkové lyžice sekaného kôpru, soľ a mleté čierne korenie, olivy POSTUP PRÍPRAVY ... slaný koláč som sa chystala urobiť už dosť dlho, ale rozhodla som sa až keď som našla tento recept bez cesta (www.varimepaleo.sk), ktorý som si upravila podľa svojej chuti (nahradila som sladkú 33% smotanu kyslou, kozí slaný syr klasickou slanou Fetou a pridala som olivy a kúsok šunky, ale hlavne olivy tomu dali výbornú chuť).... je to v podstate zdravý koláč, samé bielkoviny ... rozhodne odporúčam vyskúšať ... aj ja ho určite ešte urobím .... takže postup je takýto: ... rúru vyhrejeme na 180°C ... formu ( 25-30 cm) si vymastíme maslom ... na panvici s rozpustíme maslo, na ňom orestujeme pór, až kým nebude chytať hnedú farbu ... rozložíme do vymastenej formy (tu som ja pridala ešte cca 50g pokrájanej šunky) ... vajíčka prešľaháme so smotanou a kôprom, osolíme, okoreníme .... vylejeme do formy na pór, posypeme syrom pokrájaným na menšie kocky a pokrájanými olivami ... pečieme 30 minút .... podávame teplé alebo studené .... je výborný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 19.6.2015, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brownies s malinami a MascarponePRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY podľa receptu .... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=56609 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Famózne pepermintové browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 180 g masla, 180 g tmavej čokolády, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa, 2 balíčky Pepermintiek od Orionu (ak použijeme 100 g obyčajnej čokolády budeme mať čisto čokoládové brownies), 3 vajcia, 270 g hnedého cukru (množstvo cukru treba dodržať, aby brownies mali tú správnu žuvačkovitú a vláčnu konzistenciu), 2 ČL pepermintového extraktu alebo arómy (nič sa nestane, keď ju aj vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová). POSTUP PRÍPRAVY ... recept pochádza z úžasného Anetkinho blogu (http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies), ... je to netradičná variácia na klasické brownies, ktorú sa určite oplatí vyskúšať ... tak teda poďme na to : čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech, brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa. Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme. Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach.) Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže MALI na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2015, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY 600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu, POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jemné hydinové špízy s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 4 porcie : cca 600 g hydinového mäsa (morčacie prsia, kuracie prsia, kuracie horné stehienka bez kosti a kože), 1 dl ananásového džúsu alebo šťavy, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2-3 PL rumu (netreba sa ho báť, vypečie sa a nebude ho cítiť), 1 PL hnedého cukru, 2 PL, 2 ČL citrónovej kôry z bio citróna, 1 PL oleja, soľ, ananás (čerstvý alebo z konzervy) POSTUP PRÍPRAVY ... mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, z ostatných surovín (okrem ananásu) urobíme marinádu, naložíme do nej mäso aspoň na 4 hodiny (ja som marinovala 24 hodín) ... následne napichujeme na ihly alebo špajdle mäsko striedavo s ananásom a grilujeme na grile (190°C) alebo v rúre (200°C) cca 15 minút, počas grilovania otáčame ... špízy sú jemnej, lahodnej chuti s jemne kyslastou chuťou ananásu (ja som robila z kuracích vykostených horných stehienok) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Voňavé provensálske špízyPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 500g bravčového mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 PL oleja, 1 PL medu, 1 bio citrón (kôra aj šťava), 2 ČL provensálskeho korenia POSTUP PRÍPRAVY ... mäsko očistíme a nakrájame na väčšie kocky, očistenú jarnú cibuľku na cca 3 cm kúsky ... z ostatných surovín urobíme marinádu, v ktorej dobre obalíme mäso aj cibuľku ... striedavo napichujeme na ihlice alebo špajdle a grilujeme na grile alebo v rúre cca 20 - 30 minút podľa druhu mäsa (ja som mala panenku tej stačilo aj menej) ... podávame s prílohou podľa chuti (ryža, zemiačky, šalát) ... ja som neodolala novým zemiačikom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |