končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Nutelové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 100 g masla * 200 g nutely * 1 vajce * 1 vanilka * soľ * 300 g múky * 1/2 ČL prášku do pečiva * 50 g čokoládovej polevy POSTUP PRÍPRAVY 1. Maslo vymiešame s nutelou. 2. Pridáme vajce. 3. Preosiatu múku zmiešame so suchými prísadami - soľ, vanilka a prášok a pridáme k maslovej zmesi. 4. Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočinúť aspoň 3 hodiny. 5. Urobíme z neho jednu dlhú rolku a nakrájame na 80 ks. 6. Z kúskov vytvarujeme rožky a upečieme vo vyhriatej rúre na 190 C asi 12-15 minút. 7. Keď rožky vychladnú namáčame do čokoládovej polevy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 16.1.2015, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Babkin mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY * 30 dkg hladkej múky * 15 dkg pr.cukor * 1/2 prášku do pečiva * 1 ČL škorice * 2 ks podrvených klinčekov * 1 vanilka * 2 vajcia * 2 PL mlieka * 13 dkg tuku * slivkový lekvár (je najsamlepší) POSTUP PRÍPRAVY Suché prísady preosejem do misy, aby sa dobre zmiešali. Trošku posolíme. Tuk nastrúhame do múky, pridáme vajcia a mlieko a s spracujeme pekne na cesto. Ak by sa nám zdalo tuhé pridáme ešte mlieko. Necháme trošku oddýchnuť cca 3O min prikryté, aby nevyschlo. 2/3 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. Potrieme lekvárom a zo zvyšku cesta ušuľkáme mriežku. Pečieme na 190 C. Vydrží veľmi dlho a je veľmi chutnučký k horúcemu kakau alebo čaju. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2011, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prababkina orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 korpusy piškótové, orechový krém: 4 vajcia 16 dkg mletých orechov 16 dkg pr.cukru 16 dkg masla (pravého, nie náhražka !!!) 1 vanilka POSTUP PRÍPRAVY Toto je torta môjho detstva......pekávala ju najprv prababka, potom babka, teraz mamina ....a raz budem ja svojim vnúčatám.....: Upečieme si 3 piškótové korpusy. Myslím, že každý vie ako.....moja starká robievala aj cesto orechové. Ak bolo málo orechov, tak kakaové ako teraz na fotke. Krém: Vymiešame si do peny cukre so žĺtkami a maslom. Bielka vyšľaháme zvlášť a pridáme k žltkovemu krému. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Takže na žiadosť pridávam aj recept na korpus: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 8.4.2017, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čoko-koláč so sušenými slivkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250g sušených sliviek prerezaných napolovicu a namočené polhodinu v rume 100g 70% čokolády 50g masla 100 horúcej vody 140g+30g kryš.cukru 80g hladkej múky 1 ČL mletej škorice 4 bielka šľahačka alebo pochúťková smotana POSTUP PRÍPRAVY 1. Nad parou rozpustíme maslo, kakao, 140G cukru, čokoládu a vodu. Necháme vychladnúť. 2. Bielka vyšľaháme. Pridáme postupne zvyšok cukru. 3. Múku zmiešame so škoricou a preosejeme na bielka. Jemne premiešame. 4. Nakoniec pridáme čoko-zmes. 5. Prelejeme do vymastenej tortovej formy o priemere 23cm a na vrch poukladáme slivky. Po povrchu popolievame s rumom od sliviek a pečieme na 190 C cca 30 minút. 6. Podávame so šľahačkou ale ja dávam prednosť osladenej pochúťkovej smotane so škoricou. Veľmi čokoládové, nie sladké. A jednoduché.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.9.2010, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
,,Opité hlavičky,,POTREBNÉ PRÍSADY 16 ks celých šampiňónov 3 ks mladej cibuľky 3 PL oleja soľ, mleté korenie tymián, šalvia 1 hrubší plátok masla 1 pohár (cca 1,5 dl cinzana) šťava z 1/2 citróna 4 kolieska citróna POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľku speníme na oleji. 2. Pridáme celé hlávky šampiňónov a maslo, okoreníme, osolíme. Pridáme bylinky, ja som nemala tentokrát šalviu, tak som použila provensálske korenie a bolo to super tiež. Pražíme. 3. Pridáme cinzano, citrónovú šťavu a plátky. Bez prikrytia necháme bublať na miernom plameni, kým nezmäknú. 4. Podávame s čerstvým chlebíkom , vytierame šťavičku a olizujeme sa....mňam, mňam Tento receptík mám odkukaný z jedného českého blogu a znel tak bizarne, že som sa nejaký čas odhodlávala ho urobiť. Našťastie manžel bol odcestovaný a urobili sme si s kamoškou babský večer s cinzanom. Tak došlo aj na tento receptík. Je úúúúúžasný, rýchly, jednoduchý a chutnučký....Odporúčam vyskúšať . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.6.2010, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Olivová pasta k vínuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * 15 dkg čiernycholív bez kôstok * 2,5 dkg kapár * 1 strúčik cesnaku * 2,5 dkg sardely * chili * 1 ČL dijonskej horčice * 1 ČL cit.šťavy * 3 PL olivovéo oleja * 2 PL koňaku POSTUP PRÍPRAVY Príprava úplne jednoduchá. Všetko zmixuje nahladko. Nesolíme, sardelky sú slané. Nechutnáme. Naozaj, ja som to urobila a skoro som to vyhodila..:::)))). Potrebuje to postáť, aby sa chute premiešali.Minimálne hodinku v chladničke. Podávať by sme ju mali na opečených bagetkách. Ja som nemala...Je to božská pochúťka k poháriku vínka pri západe slniečka...Odporúčam vyskúšať !!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.6.2010, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu ,,a la treska,,POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie tofu (lahôdkové) 1 mrkva 1 cibuľa 1 tatárska omáčka 3 ks kyslé uhorky 1 ČL horčíce soľ a citrónová šťava podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tofu nakrájame na drobné tehličky. Cibuľu najemno, mrkvu nastrúhame, uhorky nadrobno. Všetky prísady zmiešame a dochutíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2010, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu praženica (podľa Bukovského)POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie tofu (ja mám najradšej lahôdkové, ale je to jedno) 1 cibuľa olej mletá červená paprika 1 ČL kurkumy soľ, mleté čierne korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú na kocky(nie najemno) opražíme na oleji. Pridáme papriku, kurkumu. Tofu pokrájame, vidličkou roztlačíme na jemné kúsky ako tvaroh. Pridáme do panvice a pražíme asi 5 minút. Keď sa vám zdá byť suché podlejeme troškou vody. Osolíme podľa chuti. Už je tu niekoľko receptov praženice z tofu, ale bez kurkumy. Ak je tu duplicitne, tak sa ospravedlňujem... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.6.2010, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové linzerkyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej múky, 14 dkg pr.cukru, 14 dkg mletých orechov, 1 Hera, marhuľový lekvár na plnenie POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý a božský koláčik z kuchyne mojej prababky. Zabudnutý, zožltnutý zošit s receptíkmi mojej prababky ležal dlho na polici, až som sa minulý víkend rozhodla niečo si z neho skúsiť. Ja linzerky veľmi nemám rada, ale orechy milujem, tak som im dala šancu....Sú jemňulinké, krehučké a voňavučké, úplne iné ako linzerky.... Takže príprava je, že všetky prísady zmiešame, ale podľa starkej múku preosejeme, aby boli ľahulinké ako obláčok..::)))....To isté spravíme s cukrom, primiešame orechy. Maslo ( v mojom prípade teda Heru) nastrúhame na strúhadle na jablká a vymiešame na cesto. Zabalíme a necháme odpočívať v chlade aspoň 1 hodinu. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto nie veľmi natenko ( cca 3 mm) a upečieme na 200C. Do ružovka, inak mne tie pripálené na okraji chutili ešte lepšie....:::)))).....Ja som ich ešte v ten istý večer naplnila domácim marhuľovým lekvárikom, ktorý bol jemne pikantný a perfektne kontrastoval so sladkým cestom....Do druhého rána boli mňam.... Tento koláčik vôbec nie je krásny, ale zožal obrovský úspech u detí aj u manžela...Nabudúce budem robiť minimálne z dvoch dávok.....To v pozadí sú medovníčky na dekoráciu, lebo mi ostali už len tie posledné kúsky koláčika a pripadali mi na tom tanieri veľmi opustene... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.12.2011, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnka - receptík starých mámPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuracia pečienka hrsť petržlenovej vňate 1 stredná cibuľa soľ mleté korenie vegeta 1 strúčik cesnaku (alebo v prášku) 1/2 PL bravčovej maste (bez toho to nie je ono) 1/2 PL oleja (od oleje je plnka mäkšia) 4 vajcia 4 PL strúhanky (resp.koľko vajec toľko lyžíc strúhanky) 1 PL polohrubej múky (resp.podľa potreby viac) POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, neviem koľko z Vás tento receptík a pozná, ale zatiaľ som ho na MMB nevidela. Táto špecialitka pokiaľ ja viem, sa robí hlavne na Východe a nie je bez neho žiadna nedeľná polievka. U nás sa robí už niekoľko generácií, všetky deti bez výnimky v rodine ju milujú a je super, pretože deti ani nevedia, že papajú pečienku. Varí sa v polievočke a podáva ako príloha k varenému mäsu. Zatiaľ každá návšteva, ktorá ju ochutnala, si tento receptík vypýtala, a tak sa oň chcem podeliť aj s Vami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 17.11.2014, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |