. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

DOMACE TORTELINI



POTREBNÉ PRÍSADY

DOMACE TORTELINI-z hladkej muky pol kila,2 sialky vody,sol urobme cesto,ktore vyvalkame A VYREZáVAME POHáROM KRUžKY,(NESKOR ICH PLNIME VYCHLADENOU-ZMESOU ),zvijeme ich do mesiackou a dva konce spojíme...alebo urobime len plnené kalíšky-vid foto

POSTUP PRÍPRAVY

TORTELINI plnime vychladenou zmesou s mleteho mesa ZMES.-na cibulke orestjeme mlete meso,dochutime vegetou,ciernim korenim,kminom,nechame vychladnut- naplnene tortelini si tvarujeme ako chceme a dame ich uvarit vo VRELEJ ,OSOLENEJ VODE -po dobu asi 5 minut.....podavame s postruhanym( najemno) syrom-najlepsie parmezanom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaná feta.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 syr balkánskeho typu ja mám rada Pilos z Lidlu je to myslím 200g...1 plechovku rajčín možu byť celé aj drvené aké máme po ruke...2 strúčiky cesnaku, olivový olej, prípadne bazalka oregano....

POSTUP PRÍPRAVY

plechovku rajčín vylejeme do zapekacej misky, pridáme na kocky nakrájanú fetu, na tenké kolieska nakrájané cesnaky...soliť netreba syr je dosť slaný...okoreníme mčk...pridáme bazalku ...zakvapneme olivovým olejom ...premiešame a necháme zapekať do zlatista....je to strašne jednoduché ale veľmi dobré s chlebíkom aj bez...ja toto jedlo jedávam minimálne raz do týždňa...dobrú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.3.2013, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečená zelenina.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sáčok mrazenej brokolice, 1 sáčok mrazenej zmesi z mrkvy, hrachu, kukurice....1 cibuľa, 1 paprika....kyslá smotana,horčica, mčk, curry korenie, vegeta, sol....

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.2.2013, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cheddarové zemiaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, maslo, kus syru Cheddar, soľ, mčk, strúčik cesnaku...

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do makka...zlejeme k teplým zemiakom pridáme nahrubo nastrúhany cheddar a trochu masla...dochutíme soĺou, mčk, roztlačíme do zmesy 1 cesnak....dobre premiešanú zemiakovú zmes dáme do zapekacej misky a cheddaromaniaci posypú ešte vrch strúhaným cheddarom....dáme zapiecť do zlatista....nie je to žiadne fitnes jedlo hahaha ale tá chuť je skveláááá!!!! recept mám od Kuťky z Anglicka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hermelín v lístkovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

Hermelín (encián, alebo akýkoľvek iný syr), cibuľa, šunka, lístkové cesto, vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto (ja kupujem to už rozvalkané, zvinuté ako na štrúdlu), ono je akurát na 2 porcie.\r\nTakže ho prerežeme na polovicu, jedna polovica = 1 syr..\r\nDo stredu dáme plátok šunky, na to plátok cibule, celý hermelín, opäť cibulu a na vrch šunku.\r\nZabalíme to, vezmeme všetky 4 rohy toho cesta a spravíme takú buchtu akokeby..\r\nPotrieme vajíčkom a dáme do trúby..asi tak 180 stupňov, približne 30 minút...aby bolo cesto zlatisté, pekne upečené..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marian V. (mAYo11) ID 264110 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2013, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ryžové rezance s feniklom,cviklou a tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvý fenikel, 2-3 kusy červenej repy, ryžové rezance, údené tofu, olivový olej, sójová omáčka, nori vločky - morské riasy

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu uvaríme v parnom hrnci, poprípade v klasickom. Cviklu, fenikel zmiešame s rezancami pripravenými podľa návodu. Tofu rozkrojíme na polovicu, opečieme na olivovom oleji, pokvapkáme sójovou omáčkou a posypeme riasami.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dagmar B. (dadulla) ID 11417 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

8ks väčších šampiňónov°°°4-6 plátkovšunky°°°2 trojuholníky taveného syra /v mojom prípade necelý šúľok syra/°°°olivový olej°°°mletá červená paprika°°°soľ°°°petržlenová vňať°°°talianské korenie /ja som nemala, tak som dala trošku pizza korenia/

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BEZLEPKOVÉ Ryžové rezance s tuniakom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ryžové rezance Tuniak v paradajkovej omáčke Kečup Olivový olej Cesnak Korenie Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu. Na panvičke rozpálime olivový olej , prisypeme rezance, ktoré trošku opečieme, pridáme tuniaka s omáčkou, podľa potreby pridáme kečup, osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme cesnak. Rýchli bezlepkový obed. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina P. (mata3za) ID 262674 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu burgery alebo fašírky - skvelá chuť.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 údené tofu, ovsené vločky,ak máme aj tempeh ale nemusí byť ja som dala len zvyšok, 1 cibuľa, hrsť slnečnicových semiačok, hrsť sezamových semiačok,soľ, mčk, prípadne fašírkove alebo gulášové korenie, 1 KL francúzskej horčice, pár guličiek koriandru, 2 cesnaky, 1 vajce....strúhanka...olej....

POSTUP PRÍPRAVY

do misky si nakrájame na veľké kocky tofu (tempeh/ nahrubo cibuľu, cesnak, pridáme za hrsť z každých semiačok, 5 dky myslím že tak 2 hrste ovsených vločiek....pridáme koreniny, francúzsku horčicu, zrniečka koriandru....rozmixujeme ponorným mixérom na kašu....do kaše pridáme 1 celé vajíčko, ešte tak 2 hrste ovsených vločiek...premiešame...zo zmesy tvarujem fašíročky ...obalíme v strúhanke len tak hop šup a smažíme na oleji...prípadne dáme piecť do trúby ja som dnes smažila...ani netreba nejak extra veľa oleja...dobrú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.7.2013, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vynikajúce jednoduché langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múka hladká, 15 g čerstvé droždie, 250 ml vlažná voda, 3 PL olej, 2 ČL soli, 1 ČL cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: Do vandlíka nasypem múku /nepreosievam/, premiešam so soľou, prostred vyhlbim jamku, namrvím do nej droždie, posypem kryštálovým cukrom, zalejem vlažnou vodou, prikryjem čistou utierkou a nechám na teple vykysnúť kvások. Ked kvások vykysol - cca 15 minút, prilejem olej. Cesto sa stane ľahším a nadýchanejším. Dôkladne spracujem a nechám na teplom mieste prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem. cca 45 minút.

Potom cesto vo vandlíku ešte raz prepracujem, vyformujem z neho valec, ktorý prenesiem na jemne pomúčenú dosku. Valec pokrájam na rovnaké diely, z tohoto množstva vyjde cca 6 kusov langošov. Ak robím menšie langoše, tak je to viac kusov. Najprv valec rozkrojím na polovicu a každú polovicu na rovnaký počet dielov. Každý jednotlivý diel ešte prepracujem, vytvorím z nich bochníčky, dám na dosku a nechám ešte podkysnúť - cca 15 až 20 minút.

Vykysnuté bochníčky stlačím na plocho dlaňou a vytiahnem oboma rukami od stredu ku krajom, kolom dookola, asi na veľkosť panvice, v ktorej ich vysmážam. Nevyťahujem ich veľmi do tenka, aby sa neprederavili a okraje nechávam silnejšie, aby pri zakusnutí pripomínali kusnutie do chleba. Ak by boli veľmi tenké, tak sa nenafúknu, budú tvrdé a budú sa lámať, ľahko sa spália.

V panvici rozpálim olej, vložím langoš a smažím ho z jednej strany, potom z druhej strany. Langoše vysmážam len do ružova, nie do tmavej farby, lebo potom sú tvrdé. Takto vysmažené langoše sú veľmi ľahučké, pekne nafúknuté a zvnútra sú duté. Ak by olej nebol dosť rozpálený, langoš by ním nasiakol a bol by ťažký. Hotový langoš potieram roztlačeným cesnakom a plním podľa chuti. Najradšej mám potretý kyslou smotanou a posypaný syrom..DOBRÚ CHUŤ :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

Jana P. (Jana164) ID 50613 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 21.2.2015, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu