. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na kari s hráškom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, smotana na varenie alebo šľahačka, kari korenie, plnotučná horčica, hrášok, hladká múka, cibuľa, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchly, jednoduchý a chutný recept, tak pre inšpiráciu vkladám...
Kuracie prsia, ja som mala 600g nakrájame na kocky alebo slíže, ako kto má radšej... Orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme mäsko, necháme zatiahnuť a restujeme, pokým je bielučké, takých 5-8 minút, pustí samo šťavu, tak netreba zatiaľ podlievať... Ochutíme soľou, horčicou-1PL a hlavne kari korením-2PL... Podľa potreby ešte podusíme, prilejeme vývar alebo vodu, pridáme čerstvý/mrazený hrášok a smotanu, v ktorej sme rozmiešali 1-2Pl hladkej múky-to už podľa toho, koľko šťavy a akú hustú chcete mať... Výborné s ryžou alebo i s cestovinou :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 24.8.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Prsíčka v syrovej omáčke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g kur.prs,bambíno,500ml smotany na varenie,cibuľa,cesnak,olej soľ,korenie a cestoviny podľa vlastného výberu

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu,pridáme prsia nakrájané na rezančeky a 3strúčiky cesnaku.Osolíme,okoreníme a podusíme kým prsia nezmäknú.Vlejeme smotanu na varenie,privedieme do varu a vytlacime cele bambino.Povaríme kým sa bambino uplne rozpusti.Uvaríme cestoviny a podávame spolu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Grécke kura


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľké kura, 1,5kg zemiakov, zálievka: 1vlž plnotučnej horčici, 5 vlž olivového oleja /slnečnicový/, šťava z 3 citrónov, 2 strúčiky cesnaku jemne nastrúhané,soľ a korenie čierne podľa chuti. 2-3 cibule, 2 mrkvy /nemusia byť/, 2 jablká /nemusia byť/, soľ, korenie mleté. Tymián a 10dg nastrúhaného syru.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky pokrájame na štvťky a zalejeme zálievkou, cibuľu pokrájať na pásiky , dobre premiešať a marinovať 30min. Zatiaľ si kura rozdelíme na 6-8ks,osolíme a poukladáme na jemne olejom potretý plech, pomedzi dáme marinovanú zmes, na kolieska nakrájanú mrkvu a štvťky jabĺk /nemusia byť, ale skúste, sú výborné/. Jemne posypeme tymiánom, zakryjeme alobalom a pečieme na 200C asi 1,15 hod. Odokryjeme a posypeme syrom a dáme zapiecť, kým syr nechytí zlatú farbu. príloha: pohár červeného vína, olivy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Viola D. (violka60) ID 124062 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v bielom jogurte


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký biely jogurt (alebo dva malé :O)) 2 vajcia, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, oregano, 1 PL horčice, strúhanka, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na rezníky,len mierne vyklepeme, nasolíme a nakoreníme.
Z bieleho jogurtu, vajíčok, vegety , horčice a oregana vymiešame cestíčko, do ktorého dáme kuracie prsia a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň si do strúhanky nastráhame tvrdý syr a v tejto zmesi mäsko obalíme a vypražíme.

Odporúčam s opekanými zemiačkami a cesnakovým dresingom. Keď nemáme kupovaný,pretlačím cesnak do kyslej smotany, pridám troška soli a čierneho korenia a hotovo.

Je to mňamka.
Fotky dodám nabudúce.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína K. (vanii) ID 20312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.8.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie pecienky v stave


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ako deti sme toto jedlo v skolskych jedalniach doslova nenavideli a pritom sa to da tak fantasticky a chutne uvarit.

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.schutou.sk/index.php/recepty/hlavne-jedla/82-pecienka-v-stave

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ČÍNSKE PLACKY...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: kuracie prsia(cca 700 g), mrazená zelenina, 5-6 vajec, zemiakový škrob ( solamyl), vegeta, peper, korenie na čínu, olej, sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si narežeme na kocky, alebo rezance, pridáme koreniny, pol sáčku korenia na čínu, trošku oleja, mrazenú zeleninu. Vyšlaháme si vajcia s polkou solamylu (1/2 krabice) a zalejeme prsíčka, premiešame. Necháme postáť v chladničke a vyprážame malé placky.( vyprážame stále toľko- koľko zjeme). Mäsko môže postáť v chladničke aj 3 dni. Ako príloha je super ryža s hranolkami, alebo opekanými zemiakmi.

P.s – miesto mrazenej zeleniny môžeme použiť odšťavené lečo, šampiňóny, alebo kto čo má rád....
Je to naozaj výborné a jednoduché, my to mávame pravidelne a deti sa nevedia objesť :-))


Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Kamila Š. (Nandy) ID 52557 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.11.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chicken savory pie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g hladkej múky + trocha na pomúčenie dosky a valčeka, štipka soli, 150 g margarínu, 3 PL vody__ Náplň: 100 g taveného syra(najlepšie črievko), 200 g strúhaného tvrdého syra, kuracie mäso (z pŕs - ja som použila necelé jedno), necelá konzerva kukurice (cca 200 g ), 200 ml vrecko olív tzn. 70 g olív, vajce veľkosť L, olivový olej, žĺtok na potretie, syr na posypanie (podľa chuti, ja som nešetrila - asi 300 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Slávne americké "páje" sa dajú pripraviť na rozličný spôsob, aj na slano. Ja som skúšala slaný pie prvý raz a s náplňou som veľmi neexperimentovala. Pripravíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli. Pridáme tuk a miesime, až kým nám nevznikne hrudkovité cesto(pozn.: ktoré vyzerá, že sa vživote nespojí :)) Aby sa spojilo, pridávame po lyžiciach studenú vodu a stále miesime, až kým nám nevznikne homogénna zmes. Pevné a ťažké cesto sformujeme do gule, aby sa lepšie rozvaľkalo. Prenesieme ho na pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho vaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pričom sa snažíme zachovať okrúhly tvar. Keď ho máme vyvaľkané, do stredu priložíme formu, v ktorej budeme koláč piecť a vyrežeme kus cesta v priemere asi o 4 cm väčší, ako forma (resp. vyrežeme tak, aby cesto asi o 1 cm prečnievalo okraje formy). Zo zvyšného cesta si môžme pripraviť výzdobu - napríklad vrkoče, aké vidíte na obrázku. Cesto je pevné, takže sa s ním dobre pracuje. Cesto necháme vo forme odpočívať a zatiaľ si pripravíme plnku. Medzitým predhrejeme rúru na 220°.Kuracie prsia nakrájané na drobné kúsky opražíme na olivovom oleji a necháme chladnúť. Syr v črievku zmiešame so strúhaným syrom, pridáme kukuricu, precedené olivy. Do zmesi rozbijeme jedno vajce a miešame. Nakoniec pridáme kuracinu. Náplň vylejeme do pripraveného cesta vo forme, okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť. Po cca 10 minútach koláč vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme, kým syr nezozlatne a okraje koláča nebudú zlatohnedé. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2010, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na spôsob bažanta.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 1 kurča°° soľ°° mletá rasca°° maslo°° Na marinádu : °° 1 cibuľa°° 2 strúčky cesnaku°° 1PL korenia kari°° 1PL kečupu°° 1PL plnotučnej horčice°° soľ°° mčk°° 2 zrnká nového korenia°° 2 -3 borievky

POSTUP PRÍPRAVY

- Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme rascou. Mäso uložíme na pekáč a dáme ho do
dobre vyhriatej rúry piecť.
Pripravíme marinádu :
- Do misky dáme nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie karí, kečup, horčicu, trocha soli a
čierneho korenia, nové korenie a borievky. Dolejeme vodou a premiešame.
- Pred dopečením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a všetko zalejeme marinádou.
- Znova dáme do rúry a dopečieme.
- Vhodné prílohy : dusená (varená ) ryža, zemiaková kaša

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča v horčicovej omáčke so syrom.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°1 kurča°° 70g tuku°° mleté čierne korenie°° mletá červená paprika°° 100 g strúhaného syra°° 200ml biele- ho vína°° 1PL horčice°° 250ml kyslej smotany°° 25g strúhanky°°

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a očistené kurča pokrájame na porcie, opražíme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, podle-
jeme vodou a zakryté dusíme do mäkka.
- Mäso vyberieme a uložíme na pekáč.
- Šťavu necháme trocha odpariť, pridáme do nej polovicu syra a pomaly zohrievame, kým sa neroztopí.
- Prilejeme víno, pridáme horčicu, rozmiešanú smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť.
- Zmes vylejeme na mäso v pekáči, posypeme ho strúhankou a zvyšným syrom a dáme zapiecť.
- Vhodné prílohy: zemiaková kaša, knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča v cibuľovej omáčke s bazalkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 1 kurča°° 5 väčších cibúľ°° 1 kocka slepačieho bujónu°° 1PL Solamylu°° soľ°° mleté čierne korenie°° gri lovacie korenie°° bazalka°° olej°°

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené kurča pokrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou
čerstvou alebo sušenou bazalkou.
- V rajnici zohrejeme olej, mäso z obidvoch strán prudko opražíme.
- Cibuľu ošúpeme, pokrájeme, pridáme k mäsu, podlejeme vodou, premiešame a zakryté dusíme do
mäkka.
- Potom mäso vyberieme, do šťavy rozmrvíme bujón a vlejeme Solamyl rozmiešaný v troche vody. Za
stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Mäso dáme späť do omáčky, už nevaríme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu