. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 471-480)<< predošlé 1,.,43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♥ Vanilkové rožky - ľahulinké ako pierko - BEZ VAJÍČOK !!! ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na tieto rožteky mám od mojej babiny, ona zase od svojej :-) Sú najlepšie zo všetkých, ľahulinké ako pierko, jemné, rozplývajú sa na jazyku - za to RUČÍM ! Potrebujeme - 380g hladkej múky, 200g Hery, 80g klasického masla, (ja používam všetok tuk iba maslo - hlavne kvôli mojim deťom) 70g práškového cukru, 1 vanilkový cukor (ešte lepšie je zainvestovať a pridať klasickú vanilku), 90g mletých orechov. Na obaľovanie - 4x vanilkový cukor (4x8g balíček) a 5lyžíc práškového cukru. Z tejto dávky vám vyjdú cca 3plné plechy (na 1plechu mávam 42 rožtekov - viď foto postup)

POSTUP PRÍPRAVY

V postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov)

Marika S. (finka) ID 64179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (222) posledné: 2.10.2018, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pracliky



POTREBNÉ PRÍSADY

30dg hladkej muky,10dg praškoveho cukru,1 žltok,1PL amaratta/rumu a pod./ štipka soli,20dg Hery. POLEVA:1 bielok,1PL citr.štavy,15dg praš.cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Muku s praš.cukrom,štipkou soli premiešame pridame žltok,amaretto a maslo.Všetko spracujeme a nechame 1/2 hod. odpočivat.Potom formujeme pracliky.Ja som si kupila formičku,tak to išlo pekne rychlo a všetky su rovnake.Pečieme asi 10 min. pri 180 stupnov. Poleva:Prisady vyšlahame a pracliky namačame,nechame stuhnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária M. (likavka) ID 53375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.12.2010, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky - mäkké hneď po upečení



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/

POSTUP PRÍPRAVY

Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť.

Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :)

Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 10.12.2017, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***SUPER MäKKÉ MEDOVNÍČKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

náš overený receptík na mäkučké medovníčky: 1kg hladká múka, 38dg med, 30dg kryštálový cukor, 2KL sóda bicarbona, 12dg hera, 4 vajcia, 2KL škorice

POSTUP PRÍPRAVY

med cukor a heru rozpustíme v hrnci nad ohňom, do mierne vychladnutej masy pridáme múku , sódu, škoricu a nakoniec vajíčka... vypracujeme cesto, na začiatku je také redšie lepkvavé , musíte malým množstvom múky vypacovať nelepivý bochník...necháme odležať 1hodinku a vyvaľkáme na 3-5mm, pečieme potreté rozšľahanýjm vajcom v rúre na 180stupňoch 5 minút, aby nezhoreli a nevysušili sa...... plech si vymastíme...potom ľubovolne zdobíme...
poleva:
1bielok s práškový cukrom vyšľaháme do zhostnutia, dáme do zdobičky.. a už len zdobíme:)
Dobrú chuť... ja vždy robím tiet medovníčky do Vianc 2x, lebo nikdy jedna dávka nestačí:), medovníčky sú mäkké hneď od začiatku ...:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 16.12.2017, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecke kolieska bez vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 180 g masla (margarín, Hera, Palmarin) 80 g práškového cukru, vanilkový cukor, škorica (nemusí byť), štvrť balíčka kypriaceho prášku do pečiva na plnenie lekvár, na posypanie cukor alebo čokoláda na poliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiesiť do cesta, ktoré necháme asi pol hodinky v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina K. (tinak.) ID 86929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.12.2015, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Noblesná vianočná roláda s Baileys - 10 rezov - inšpirovaná Keltským zvykom!



POTREBNÉ PRÍSADY

* 50 g holandského kakaa + trochu navíc * 75 g hladké mouky * 1 lžička kypřicího prášku do pečiva * 5 velkých vajec * 100 g krupicového cukru + na posypání, Na náplň: * 1 kelímek smetany ke šlehání * 3 lžíce baileys, Na čokoládový krém: * 300 g másla + trochu na pečicí papír * 100 g moučkového cukru + na poprášení * 400 g tmavé čokolády, rozpuštěné

POSTUP PRÍPRAVY

Roláda připomínající zasněžené poleno je tradiční dezert podle keltského zvyku. Kdo ho jednou ochutná, už bez něj nemůže oslavit Vánoce!


1 Předehřejte troubu na 190 °C. Plech o rozměru 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem, potřete máslem a poprašte kakaem.

2 Vejce s cukrem 8 minut šlehejte elektrickými metlami do pěny. Pak opatrně vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Rozetřete na pečicí papír poprášený kakaem a pečte 10–15 minut.

3 Nechte dvě minuty chladnout a pak placku položte na čistý pečicí papír posypaný krupicovým cukrem. Opatrně stáhněte papír, na kterém jste korpus pekli, a korpus od delší strany i se spodním papírem zarolujte.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2010, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné opekance



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 vajce, 2 kávové lyžičky cukru, 2 kávové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie,pridáme k droždiu cukor a teplé mlieko (1dl mlieka) a trocha zmiešame s múkou,necháme postáť,aby nám vznikol kvások. Potom pridáme vajce, soľ a mliekom zapracujeme hladké cesto. Nakoniec doňho vmiesime olej. Hladké cesto pomúčime a prikryjeme utierkou. Cesto necháme stáť na teplom mieste asi 1 hodinku. Cesto dáme na pomúčenú tablicu a "štamperlíkom" vykrajujeme opekance,ktoré ukladáme na papier na pečenie na plech.Pečieme dozlatista.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.12.2010, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

SÁDLOVÉ ROHLÍČKY RECEPT MOJÍ MAMKY +++



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dkg cukru moučka, 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg másla, 10 dkg sádla, 37 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva.

POSTUP PRÍPRAVY

Na vál si přesijeme mouku s práškem do pečiva a potom postupně dáme ostatní suroviny uděláme těsto které dáme do chladné místnosti na chvilku odpočnout.Potom uděláme delší váleček ze kterého odtrháváme malé kousky které tvarujeme do rohlíčků.Pečeme na 150 -180 °C.Po upečení obalujeme cukr moučka + vanilka.Pečeme asi 2 týdny před vánocema aby se uleželi a změkli.POZOR po upečení jsou křehké obalovat v cukru opatrně.Na plech dáme pečící papír a ten trošku vymažem pouze první plech potom už nemažem a dáváme rohlíčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2010, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Brusnicový likér 700 ml



POTREBNÉ PRÍSADY

* šťáva ze 2 pomerančů\r\n * 400 ml brusinkového džusu\r\n * 75 g sušených brusinek\r\n * 150 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všechny ingredience smíchejte a nalijte je do sterilní lahve o objemu 700 ml. Uzavřete a nechte tři dny stát na temném a chladném místě, například v lednici. Brusinky nasáknou tekutinu, zvětší se, změknou a vyplavou na hladinu.
2. Po otevření uchovávejte likér v lednici a spotřebujte do pěti dnů.


Tenhle lahodný nápoj může na svou chvíli čekat i dva měsíce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2010, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Karamelový likér



POTREBNÉ PRÍSADY

* 400 g plechovka slazeného kondenzovaného mléka * 1 lžíce instantní kávy rozpuštěná v 1 lžíci horké vody * 1 lžička vanilkového extraktu * 400 ml brandy nebo rumu * 500 ml smetany ke šlehání

POSTUP PRÍPRAVY

Uzavřenou plechovku s kondenzovaným slazeným mlékem ponořte do hrnce s vodou a zvolna vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak plechovku otevřete.

Zkaramelizované kondenzované mléko v míse promíchejte s kávou, vanilkou a brandy dohladka. Pak dobře promíchejte se smetanou. Nalijte do jedné velké sterilizované lahve nebo několika menších. V chladničce vydrží nejméně 2 týdny, ale máme zkušenost, že podávaný v elegantní sklence na ledu, nalitý na zmrzlinu nebo jen tak upíjený u chladničky během přípravy slavnostního jídla zmizí mnohem dříve.

Nejlepší dárky jsou ty jedlé. Množství surovin na tenhle fantastický likér jsme lehounce nadhodnotili, abyste mohli během přípravy upíjet... :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2011, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 471-480)<< predošlé 1,.,43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu