. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)



POTREBNÉ PRÍSADY

8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska.
Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st.
Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku.

Jogurtova omacka:

Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaná cuketa so syrom a šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketa, šunková saláma, salámový syr /najlepšie údený/, vajíčka, múka, soľ, strúhanka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 16.11.2012, 18:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 brokolice, 1/2 karfiolu, malý baklažán, 3 strúčiky cesnaku, 6 - 7 ks stredne veľkých šampiňónov, kúsok gazdovskej slaniny (ja som dala asi 4 plátky), olej, mčk, rasca, vegeta, soľ, 2 vajcia, trocha šľahačkovej smotany, kyslá smotana, 10 dg postrúhaného eidamu

POSTUP PRÍPRAVY

Sorry, že nemôžem dať fotky k postupu. Nefotila som, myslela som si, že toto jedlo nebude nič moc.
Ale keď sa to v rúre dokončovalo, začali rodinní príslušníci nazízať do kuchyne, vraj čo tak dobre vonia? Potom ma uháňali, že sa nemôžu dočkať a ako dobre to vyzerá... Tak prvú fotku som cvakla až po vybratí misy z rúry. A potom som schytala véééľkú pochvalu, že ako to chutí a že je to bomba... :))

1) Karfiol i brokolicu uvaríme v slanej vode do polomäkka.

2) Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme ich a necháme asi 20 - 30 minút postáť. Poutierame z nich vylúčenú horkú šťavu papierovými obrúskami. V panvici rozohrejeme olej a baklažány poopekáme z obidvoch strán. Počas opekania ich okoreníme mčk. Opečené ich ukladáme do nevymastenej zapekacej misy, potrieme ich prelisovaným cesnakom a posypeme polovicou eidamu.

3) Ružičky karfiolu a brokolice striedavo rozložíme na predchádzajúcu baklažánovú vrstvu a máličko ovegetíme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.2.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Rýchla zdravá večera :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko zo záhradky:-).... zemiaky, pažitka, rajčiny, paprika, cibulka, šunka, šampiony.....2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme, dáme na pekáč, posypeme červenou sladkou paprikou, kmínom a dáme zapiecť. Po upečení posypeme nasekanou pažítkou.
Cibulku osmažíme na olivovom oleji, pridáme šampióny v konzerve /ale kľudne i surové/, šunku /prípadne kuracie prsia/ a prudko popražíme. Potom pridáme rajčiny, papriku....../zeleninu podľa chuti/. Keď trošku zmäknu, ale nie úplne, aby bola zelenina chrumkavá...pridáme 2 vajíčka.
HOTOVO, super ľahunká večera.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana G. (zanagl) ID 35401 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2011, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

paradajková dobrota



POTREBNÉ PRÍSADY

12 rozpolených rajčín 4stručiky cesnaku-platky 2lyžičky tek.medu 2lyžice balz. 2lyžice oliv.oleja sol.korenie.vnať,

POSTUP PRÍPRAVY

ruru na 150C ,
polovice rajčín položiť rez.plochou smerom dolu ,na každu rajčinu cesnak,pokvapkať medom,octom,olejom ,osoliť,okoreniť...piecť hodinu
potom posyp.vnaťou,ešte okoreniť,osoliť,pokvapkať olejom,octom..podáva sa vychladnuté,
ako šalát ,k bielej bagete ,,k čomukolvek je to v lete skvelé..
ja píšem 12rajčín,tak som to našla v mudrej knihe ,ktoru som dostala ,ale možete si ich spraviť kolko chcete ,si zvyšte či znížte dávku ,ja dávam ale bazalku a už som ich šupla aj na gril

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2009, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Papriková "omáčka" na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelená paprika, olivový olej a na plnenie podľa chuti - akýkoľvek syr, klobása, šunka, cibuľa.....

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech nalejeme olivový olej a rozložíme naň osolenú papriku. Môže byť samostatná, ale ja som ju nakrojila a dnu vložila tavený syr a klobásu, keďže naši majú veľmi radi pečenú cibuľu, tak som ju dala piecť spolu s paprikou. Pečieme v rúre na 180 stupňov, pokým nezačne trošku hnednúť, počas pečenia 1x otočíme. Takúto papriku môžeme konzumovať aj s chlebom - v tom prípade si ju ešte môžeme dochutiť vínnym octom. Z upečenej odstránime len stopky, zvyšok pokrájame na menšie kúsky a zmiešame s uvarenými cestovinami spolu s výpekom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2012, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnená cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

cukety * cibuľa * paradajka * paprika * šampiňóny * slanina * lyžica kyslej smotany * tymián * soľ * kari * mčk * syr

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2009, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vynikajuca zapekana cukinova megaplacka



POTREBNÉ PRÍSADY

400-800 g cukiny, 150-200 g sunky, 150-200 g syra, 150 ml oleja, 5 vajicok, 1-2 cibule, 150-200 g jemnych ovsenych vlociek, prasok do peciva, sol, korenie,cesnak, petrzlenova vnat alebo ine byliny.

POSTUP PRÍPRAVY

Mile damy,

tak toto je jeden vynikajuci recept na cukinu, ktory chutou a konzistenciou pripomina zemiakove placky. A je bez muky. Dobru chut:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 7.8.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kapustové karbonátky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som robila z: 1 hlávka kapusty, 2 cibule, 4 špekačky, 3 strúčiky cesnaku, 5 vajec, 6 PL polohrubej múky, strúhanka, olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. Úplne stačí urobiť polovičnú dávku, lebo z tohto to bolo pre celú armádu :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame /ja som ju mixovala ručným mixérom/.

2./ V rajnici speníme na oleji najemno nakrájanú cibuľu, drobné kocôčky špekačiek a rozotrený cesnak. Zmes premiešame s uvarenou kapustou, zašľaháme do nej žĺtky, múku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

3./ Cesto naberieme lyžicou a obalíme v strúhanke. Vytvarované malé placky opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách.

4./ Kapustové karbonátky môžeme podávať so zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika S. (levelka) ID 3709 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.3.2013, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnená cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cukety,1cibuľa,1paradajka,,slanina,1 lyžicu kyslej smotany, tymián, soľ, kari,čierne korenie,olej, syr, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)

Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 31.7.2014, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu