. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Pikantná syrová polievka ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

biela cibuľa * olej * múka * mlieko * 1 dl bieleho vína * soľ * biele korenie * syr ementál * kys. smotana *.................kôpor / pažítka / * na opečenie žemla * bacon slaninka *

POSTUP PRÍPRAVY

Je to výborná polievočka. Ochutená trochou bieleho vínka. a opečenej chrumkavej slaninky. Treba skúšať nové chute. Kuk na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.10.2011, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Karfiolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ešte stále je sezóna karfiolu, tak jedna z možností je uvariť si dobrú karfiolovú polievočku... 1/2 hlávky karfiolu / v zime môže byť aj mrazený/, 4 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, 1 kocka mäsového bujónu, voda, soľ, 1 žĺtok, krutóny...

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol si dáme variť do vody, ktorú si mierne osolíme, keď je polomäkký, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Vodu, v ktorej sa varil, nevylievame !!! Na olej si dáme osmažiť múku, zalejeme vývarom z karfiolu /nemá byť tekutina po okraj/, vhodíme kocku bujónu a za občasného miešania varíme 20 minút. Uvarený a vychladnutý karfiol posekáme nadrobno, vložíme do polievky, vmiešame žĺtok /ja si ho predtým rozhabarkujem s vodou/ a asi 10 minút povaríme. Medzitým si staršie rožky nakrájame na kocky a na sucho ich buď na panvici alebo na plechu v rúre upečieme do zlatova. Hotovú polievočku podávame posypanú krutónmi...Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2011, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová polievka s údeninou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Slovenská klasika :-) 3/4 šálky šošovice, 4 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 2 PL hladkej múky, 1 kocka mäsového bujónu, voda, 2-3 strúčiky cesnaku, 2-3 nožičky párkov /môžu byť diétne, obyčajné alebo špekáčiky/, soľ, majoránka.

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť do malého množstva vody - stačí, aby bola len akurát ponorená a varíme do polomäkka... Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji osmažíme dozlata. Na osmaženej cibuli si ešte opražíme múku a zalejeme vodou, dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky a pridáme kocku bujónu. Varíme za občasného miešania 20 minút, potom pridáme uvarenú šošovicu aj s nálevom, v ktorom sa varila. Párky si nakrájame na kolieska a vložíme do polievky, chvíľu povaríme medzitým si očistíme a popučíme cesnak, ktorý rozotrieme so soľou dohladka a spolu s majoránkou vmiešame do polievky, už nevaríme, aby nezhorkli...Chvíľu necháme chute rozvinúť sa a podávame s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.9.2015, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kuriatková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300 g kuriatok, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml sladkej smotany, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatka očistíme, nakrájame a opražíme v horúcom masle. Zalejeme zeleninovým vývarom, necháme prevrieť a domäkka uvaríme. Prilejeme sladkú smotanu, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, dochutíme soľou, mletým korením, ešte raz necháme krátko prevrieť a podávame. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2012, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KURIATKOVO_HRASKOVA S PETRZLENOVYMI HALUSKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuriatka,hrášok,mrkva,zelerová a petržlenová vňať,kaleráb,olej,polohrúba múka,vajíčko,voda,červená paprika,soľ-vegeta,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.8.2012, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná polievka - rassolník


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne.
Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka B. (lienky2) ID 10770 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová hokkaido polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

vyčistená tekvička hokkaido, 2 bobkové listy, 3 str. cesnaku, 2 zeleninové kocky natur, vegeta bez glutamanu, kari korenie, múka a olivový olej na zásmažku, sladká smotana a mlieko na zátrepku.

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že je tu niekoľko receptov na polievky z tekvičky hokkaido, ale ja som bola tak unesená výbornou
chuťou tejto polievočky, že sem recept pridávam. Nefotila som postup, je jednoduchý.
Tekvicu pokrájam na kocky a dám spolu s bobkáčom a zeleninovým bujónom variť asi do 1 l vody.
Nešúpem tekvicu, lebo šupka sa uvarí domäkka a je v nej veľa betakaroténu. Pridám kari korenie a varím. Uvarená je asi za pol hoďku, pripravím si zásmažku-trošku tmavšiu, aby pekne voňala a šupnem ju prevariť do základu. Pridám cesnak, rozmixujem ponorným mixerom do hladka a zatrepem zátrepkou. Ja som mala staršiu šľahačku,bola už skoro ako maslo, ale prešľahala som ju trochu s mliekom a 1 PL múky a bola super. Polievočka mala peknú farbu, vôňu a vynikajúcu chuť. Môže sa podávať s opraženým rohlíkom, ja som nemal doma, tak som si ju poliala 1 PL tekvicového oleja a zbaštila som ju raz dva.
Je výborná aj nastudeno.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana R. (jenny56) ID 50161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.10.2014, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Bulharský tarator



POTREBNÉ PRÍSADY

(2-3 porcie): 500 g bieleho jogurtu, 250 ml studenej vody, 2 veľké šalátové uhorky, 3 PL čerstvo nasekanej kôprovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, väčšia štipka soli, 1 ČL extra panenského oleja, 2-3 PL nadrobno nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uhorky nakrájame na tenké malé kocky, kôpor si posekáme nadrobno, cesnak na tenké plátky, orechy si tiež nasekáme nožom nadrobno, a prípadne ich môžme aj nasucho opražiť na panvici, budú viac aromatické.
2. Jogurt si dobre vymiešame s vodou na mliečnu konzistenciu a pridáme ostatné suroviny okrem orechov. Dáme zachladiť na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme nasekanými orechmi a hneď podávame. Táto polievka je výborná v dusnote a horúčave, aké vládnu napríklad aj dnes.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.7.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná polievka zo strúhanej zeleniny ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvá zelenina - 1 balenie * kocka bujónu * olej * soľ *..............knedličky : múka * 2 vajcia *

POSTUP PRÍPRAVY

Veľa ľudí túto polievočku pozná. Je to zmes rôznej zeleniny, ktorá sa nastrúha a opraží na oleji. Ako vložka do polievky sa pridávajú malé knedličky z múky a vajec. Kto ju nepozná tu je obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 24.5.2017, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová polievka s brokolicou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

viazanička mrkvy * kúsok brokolice * biela cibuľa * ........sladká smotana * olej * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Táto polievočka je zdravá a veľmi ľahodná. Bude chutiť aj detičkám. Nie je tam žiadna múka , iba trochu sladkej smotany. Všetko v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 6.4.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu