končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 591-600) | << predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so syrom a nivouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny - vrtule, kukurica, šampióny, syr v črievku, kyslá smotana, niva, šunka, štipka soli a mletého čierneho korenia, kúsok mliečka POSTUP PRÍPRAVY Šunku nakrájeme a orestujeme na kúsku oleja, pridáme kukuricu a šampióny asi po 5-7 minútach pridáme syr v črievku a miešame až kým sa syr neroztopí. Potom to osolíme a okoreníme len kúsok.Keď sa syr roztopí pridáme kyslú smotanu a kúsok mliečka. Necháme to prevrieť. Medzi tým ako si pripravujeme omačku uvaríme cestoviny, keď sú uvarené odcedíme a do horúcich cestovín rozdrobíme syr nivu a zamiešame. Na záver to zalejeme pripravenou omačkou a znova zamešieme. No a môžeme papkať. Je to veeeeľmi výborné musím to stále variť až z dvoch balíkov cestovín. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Michal K. (kiko8) ID 35961 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2008, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s aromatickými bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej * väčšia cibuľa * paradajkový pretlak * pikantná saláma * paradajky (čerstvé alebo lúpané v konzerve) * zeleninový vývar * tymian + bazalka + rozmarín * biela fazuľa * cestoviny: fusilli alebo penne POSTUP PRÍPRAVY Tento recept dnes varili vo "Varí vám to" na Jojke ... a je fakt super a rýchly OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryžový nákyp s marhuľovým kompótomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g ryže, 1 liter mlieka ( môže aj 0,5 l mlieka + 0,5 l vody ), štipka soli, 1 lyžica kr. cukru, 7 dcl pohár zaváraných marhúľ ( aj s nálevom ), cca 1 cm-ový pásik masla, 2 bal. vanilkového cukru, 2 vajíčka ( rozdelíme na žĺky a bielky ), za hrsť hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Ryžu si dáme variť do väčšieho hrnca, zalejeme ju mliekom a ochutíme soľou a cukrom, necháme variť na miernom plameni. Keď nám ryža aspoň trochu ochladne, pridáme nálev z marhúľ, maslo, vanilk. cukor, 2 žĺtky a hrozienka. Všetko premiešame, zmes má byť polotekutá. Zapekaciu nádobu si vymastíme maslom a dáme polku ryže. Na ňu poukladáme marhule a druhú polku ryže. po okrajoch nádoby ešte dáme kusky masla a dáme piecť na cca 200 stupňov cca 30 minút. polsedných 5 minút zvýšime teplotu na 250 stupňov a pripravíme si sneh. vyšľaháme 2 bielka s 2 lyžicami kr. cukru a dáme na ryžu. pečieme ešte asi 1-2 minútky, pozor, sne veľmi rýchlo hnedne. prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 2.5.2010, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryza ako priloha ku kuratuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohara ryze, 3 pohare vody, 1 pohar ananasu, 1 klincek, 2-3 PL hrozienok, 100 g sunky POSTUP PRÍPRAVY tato ryza sa vyborne hodi k pecenemu, grilovanemu kuratu alebo k cine.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 16.9.2009, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s paradajkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY my robíme dva varianty, takže: A) VARIANT: cestoviny, 3-4 väčšie paradajky( ak ich máte viac je to len lepšie ), cibuľka, trošku oleja, soľ, korenie, cesnak (nemusí byť) , tavený syr (karička,... cca 3-4 trojuholníčky) alebo syr v črievku B) VARIANT: cestoviny, 3-4 väčšie paradajky, cibuľka, troška oleja, soľ, korenie, cesnak ( nemusí byť ), smotana POSTUP PRÍPRAVY tieto varianty môžete aj kľudne spojiť, ako vám chutí.. ;) takže postup: Cestoviny si dáme variť do osolenej vody (ja pridám aj lyžicu oliv. oleja). Kým sa varia, pripravíme omáčku: paradajky si pokrájame na malé kúsky. na panvici ošmahneme pokrajanú cibuľku na troške oleja a pridáme pokrájané paradajky. okoreníme, osolíme a necháme pod pokrievkou dusiť kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavičku (cca 10min). na záver pridáme buď smotanu alebo syr alebo aj spolu a pretačený cesnak. omáčku dáme na cestoviny a môžeme podávať. je to rýchle a veľmi chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, 1 veľká cibuľa, cca 400g čerstvých šampiňónov, 1 pór, 1 biely jogurt, citrónova šťava ( asi tak 2PL), 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Uvarené cestoviny vložíme do misy, pokvapkápe olivovým olejom a jemne premiešame. Cibuľu pokrájme na jemno a na oleji speníme. Pridáme na šampiňóny pokrájané na tenké plátky. Podľa vlastnej chuti osolíme. Premiešame a dusíme. Pozor nepridávať vodu, šampiňóny pustia veľa vlastnej vody. Vychladnuté šampiňóny s trochou šťavy , ktorá vznikla dusením pridáme k cestovinám, premiešame. Pridáme na kolieska pokrájaný pór, množstvo podľa vlastnej chuti. Prilejeme zálievku, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu s citrónovou šťavou a cesnakom. premiešame, ak treba dochutíme buď soľou, alebo ak treba pridať citrónovú šťavu. komu ako chutí. Necháme na chladnom mieste aspoň 20 minút a potom podávame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.3.2015, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Delikátne cesnakové špagetky-aj pre chudnúcePOTREBNÉ PRÍSADY špagety,cesnak,paprika,olivy,pór,olivový olej a trocha strúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Nič zložité a pritom veľmi delikátne.Ak máte radi cesnak tak vám to určite zachutí.Ja som tentokrát nedala olivy lebo son nemala odoma,ale inak dávam vždy a je to tak ešte lepšie.Pdľa mňa je to vhodné aj pre ženičky čo si strážia líniu-nie je v tom nič kalorické,stačí pridať menej olív a syra OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2008, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Carbonary - ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, oravská slaninka, cesnak, smotana na varenie (alebo kyslá smotana), vajíčka (1 ks na jednu osobu), parmezán, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. špagety (alebo iné cestoviny podľa chuti) uvaríme al dente 2. kým sa varia cestoviny, osmahneme na panvici na kocky pokrájanú oravskú slaninku, stlmíme plameň a pridáme niekoľko strúčikov nožom rozpučeného cesnaku (neskôr ho vyberieme) a necháme jemne smažiť so slaninkou. Oheň nesmie byť príliš prudký, cenak by zhorkol. 3. v miske rozšľaháme 2 celé vajíčka (ak varíme pre dve osoby), pridáme soľ, korenie, zalejeme smotanou na varenie (cca 3 dcl), pridáme na jemno postrúhaný parmezán (ja ho tam dávam veeľa, chutí nám to tak najviac) a všetko spolu zmiešame. 4. z panvice vyberieme cesnak a pridáme uvarené cestoviny ( najlepšie aj s trochou vody z varenia, nie však veľa, stačí tak 1,5 dcl), premiešame ich so slaninkou. 5. prilejeme prichystanú zmes smotany, vajíčka a parmezánu, premiešame a necháme len veľmi krátko ohriať, omáčka má ostať tekutá. Odstavíme z plameňa a ihneď podávame. Na vrch posypeme parmezánom. Pozn: v čase tehotenstva som sa nechcela vzať tejto dobroty, tak som si recept trochu upravila: pridávam viac smotany a nechávam dlhšie prevrieť omáčku, aby sa vajíčka dobre uvarili. Omáčka je takto trochu hrčkavá, ale chuťovo je stále veľmi dobrá a navyše sa nemusíte báť slamonely. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka N. (zedna) ID 21449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2008, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne brocoliPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, olivovy olej, 2-3 struciky cesnaku, brokolicu, parmezan, MČK, soľ POSTUP PRÍPRAVY vid obrazkovy postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Daniela S. (daniella) ID 1821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.2.2008, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s fáááájnovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY špagety,pór,paradajky-najlepšie v plechovke,tavený syr v črievku,mozarella,soľ,bazalka POSTUP PRÍPRAVY Jedna z našich obľúbených omáčok na špagetky-rýchla a dobrá. Chuťovo zaujímavá kombinácia paradajok a aveného syra.Mńam :-) Dáme variť špagety a zatiaľ si pripravíme omáčku. Na panvici si na trošičke oleja osmahneme pórik,množstvo podľa chuti,ale my dávame veľa,robí veľmi dobrú chuť. Pridáme paradajky-ja používam paradajky v konzerve z tesca,stoja okolo 12 sk,je ich tam veľa a sú už nasekané-ušetrí to veľa času.Na 3-4 osoby stačí jedna konzerva. Ak nemáte paradajky v konzerve tak nevadí. Paradajky cca 5-6 ks ponorte na 1-2 min do vriacej vody-potom ich ošúpajte,pôjde to ľahko.Posekajte nadrobno a je to,stačí pridať k póru. Osolíme,ale nie veľmi,lebo aj syr je solený a pridáme bazalku.Necháme 5-10 minút podusiť a pridáme tavený syr v črievku.Počkáme kým sa rozpustí a spojí s paradajkami. A omáčka ejhotová.Jednoduchá a chutná.Naservírujeme na špagety a môžme posypať strúhanou mozarellou ak máme.Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 10.5.2009, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 591-600) | << predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65,.,68 ďalšie >> |