. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

POLIEVKY

tekvicová polievka so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

akakolvek tekvica alebo cuketa, domáci masovy vývar, zazvor, cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

vo vývare kratko povarime na male kusky pokrajanu tekvicu, na tanier si nachstame nastruhany kusok zazvoru a cesnaku a zalejeme hotovou polievkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zázvorové keksy



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky , 150 g kryštálového cukru, 1 PL srúhaného čerstvého zázvoru, štipka soli, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva /takú necelú lyžičku /, 120 g Hery /alebo iného tuku na pečenie/, 2 žĺtky, 1-2 ČL citrónovej šťavy-pokojne môže byť aj citrónka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všatky suroviny dáme do misky, zmiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3-4 mm hrúbku, povykrajujeme formičkou keksy a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v stredne teplej rúre asi 15 minút - treba odsledovať pohľadom - do mierneho zružovenia. Kro má skúsenosť s pečením lineckého, je to tak približne rovnaká teplota aj čas pečenia.

Recept je naozaj jednoduchý, cesto sa síce trocha lepí, treba si poprášiť múkou podložku aj povrch cesta, ale na silikónovej podložke sa to robí dobre. Z tejto dávky sa mi upieklo asi tak 46 kúskov, keksíky nmajú asi 6 - 7 cm v priemere.
Zázvoru je tak akurát, neštípe,ale krásne vonia a cítiť ho na chuti keksov. Keksy sú po upečení a vychladnutí hodne chrumkavé, ale po dvoch dňoch v otvorenej nádobe sú úplne mäkké...Tak vám prajem príjemné pečenie a dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

ZELENÝ ČAJ SO ZÁZVOROM, MEDOM A CITRÓNOM



POTREBNÉ PRÍSADY

zelený čaj, čerstvý zázvor (ďumbier), med, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

V 80-90 stupňov horúcej vode 3-5 minút vyluhujeme zelený čaj, pridáme nastrúhaný zázvor, citrónovú šťavu a osladíme medom. Tento lahodný nápoj s vôňou včelieho medu, pikantno-kyselkavými tónmi zázvoru a citrónu má blahodárne a liečivé učinky na náš organizmus. Pôsobí protizápalovo, lieči infekčné ochorenia dýchacích ciest, znižuje horúčku, zastavuje rast rakovinových buniek, bráni množeniu baktérií a vírusov v tele, rozširuje cievy a zvyšuje prekrvenie najmä koncových častí tela, podporuje vykašliavanie, chráni pred vznikom žalúdočných erózií a rán sliznice, stimuluje pohyby čriev, uvoľňuje kŕče, pôsobí proti nafukovaniu, zvyšuje vylučovanie žlče, znižuje vstrebávanie cholesterolu, zabraňuje oxidácii LDL cholesterolu a chráni cievny endotel, znižuje bolesť a zvyšuje pohyblivosť pri reumatoidnej artritíde a má pozitvíny vplyv na krvný tlak.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 3:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvovo zázvorový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

cca pol kila mrkvy, cibuľka, čerstvý zázvor-koreň, soľ, korenie, kyslá pochúťková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchla hrejivá polievka. Kto má rád štipľavú chuť zázvoru, určite si príde na svoje.
Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú alebo nakrájanú mrkvu a zalejeme vodou, len tak, aby bola mrkva zaliata, netreba viac. pridáme postrúhaný zázvor, množstvo ako kto chce, ja dávam asi 1cm zázvoru, soľ, ml.čierne korenie, trošku kari korenia aj kurkumy. keď je mrkva mäkká, polievku rozmixujeme do hladka, dokoreníne ak treba a odstavíme. podávame s kopčekom kyslej smotany a vňaťou. dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.4.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Zázvorový likér proti chrípke



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 l vodky(môže byť aj borovička),125 g medu (asi 6 PL),125 g čerstvo nastrúhaného zázvoru,1 ošúpaný na plátky nakrájaný citron.

POSTUP PRÍPRAVY

Chcete sa vyhnúť chrípke a nachladnutiu? Pripravte si zázvorový likér z vlastnej kuchyne. Príprava je veľmi jednoduchá a účinok zaručený:

Všetko dáme do fľaše,poriadne pretrepeme.Necháme lúhovat 3 dni, potom zlejeme a večer užíváme 0,5 dcl(malý kalíšek).
Celú zimu nebudeš nachladnutý a chrípka se ti tiež vyhne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2013, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Zázvor na zlepšenie trávenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Zázvor mletý alebo čerstvý nastrúhaný.

POSTUP PRÍPRAVY

Zázvor na zlepšení trávení.
3 lyžice mletého alebo nastrúhaného zázvoru zalejeme 1/2 l vodky alebo borovičky a za občasného pretrasenia necháme 2-3 týždne macerovat v tme. Scedíme a užívame po lyžici dvakrát denne nalačno. Z koreňa zázvoru môžeme tiež obvyklým zpôsobom pripraviť horký lahodný čaj, který pijeme bez cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zázvorové keksy , koláčiky , sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hrubej múky * 5 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru / ja dávam viac ,my ich máme radi viac pikantné/ 1 ČL mletej škorice* 2 ČL prášku na pečenie* ½ ČL soli 170 g masla* 1 šálka hnedého cukru* 3 ČL medu* 1 veľké vajce*

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame a hotové cesto necháme minimálne 15 minút odstáť v chladničke. Cesto rozvaľkáme po menších častiach na 0,5cm , pomocou formičky vykrojíme kolieska a poukladáme na plech na ktorý sme uložili papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 190°C , 8-10minút. Necháme dostatočne vychladiť , aby príjemne chrumkali v ústach.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ovsenno - zázvorové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hnedého cukru, 3 PL medu, 4 vajcia, 2 dl oleja (alebo 200 g masla), 100 g špaldovej múky jemnej, 2 KL PDP, 300 g jemných ovsenných vločiek, 100 g sójových vločiek jemných, 1-2 PL čerstvého zázvoru, 1 KL mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na nete, po menších úpravách som ich dnes upiekla a sú také fantastické, že zajtra budem piecť znovu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.3.2013, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Svieži ryžový šalát s nakladaným zázvorom, riasou nori a zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sáčky ryže, biela reďkovka, uhorka, mrkva, jarná cibuľka, hrášok (ideálne hráškové lusky), nakladaný zázvor, 1 plátok nori, avokádo. Na marinádu potrebujeme 2 lyžice bieleho jogurtu, sójová omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu uvaríme klasicky, aby bola sypká. Nakrájame jarnú cibuľku, nakladaný zázvor, nori natrháme na malé kúsky. Reďkovku, uhorku a mrkvu nastrúhame na škrabadle s priečnou čepeľou (tenulinké pásiky), ktoré nakrájame na dĺžku asi 3-4cm. pridáme hrášok, alebo hráškové lusky. Celé to zmiešame so studenou ryžou. V miske si zmiešame 2 lyžice bieleho jogurtu so sójovou omáčkou (ja som použila tú, ktorá mi zostala zo sushi donášky). Omáčku vlejeme do šalátu, dobre premiešame. K šalátu nakrájajte avokádo, môžete posypať sezamom, my sme si dali k tomu aj krevety. Šalát je vynikajúci, treba dať ale dosť zázvoru aby mal špecifickú chuť. Zvyknem doň priliať aj trochu nálevu zo zázvoru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2013, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

ZAZVOROVY SIRUP.CIBULOVY SIRUP


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zázvorovy sirup -Suroviny: 220 gramov očisteného čerstvého zázvoru 450 ml kryštálového cukru 450 ml vody Postup: Očistené kúsky zázvoru nakrájajte na tenké plátky, alebo menšie kocky V hrnci zohrejte vodu, primiešajte cukor Keď sa cukor roztopil, pridajte do vody kúsky zázvoru Na miernom ohni pomaly varte zázvor, hodinu, hodinu aj pol, podľa veľkosti kúskov Ak sa voda odparuje príliš rýchlo, môžete ju počas varenie prilievať Ak je už zázvor poriadne prevarený, mäkký, vyberte ho zo sirupu. Ak ešte nie ste spokojní s hustotou sirupu, varte ho ďalej. Mne sa z tejto porcie podarilo vyrobiť asi pol litra sirupu. Nechajte sirup vychladnúť a uložte ho do chladničky. UCINKY-pôsobí proti nevoľnosti, zvracaniu a kinetóze uvoľňuje pri dráždivom kašli so silným zahlienením pomáha pri črevnej infekcii uľavuje od rannej nevoľnosti pomáha tiež pri bolestiach hlavy CIBULOVY SIRUP- 2 väčšie cibue a ošúpaný citrón nakrájame na kolieska a ukladáme do vyššej nádoby, (napr. zavárací pohár). Naspodok dáme citrón, potom cibuľu, posypeme kryštálovým cukrom. Vrstvíme opäť citrón, cibuľa, . Dame na teplé miesto a o 2-3 hodiny cibuľa a citrón pustia šťavu.Dôležité: sirup sa musí pripravovať každý deň čerstvý, neskladovať! Zlejeme a podávame deťom po lyžičkách,Vždy sa musí robiť čerstvy lebo vraj potom sa robia toxíni v cibuli...

POSTUP PRÍPRAVY

-

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu