. .. .. .. .. .. .
. .

Nie len silvestrovske chutovky - RECEPT 9999

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)


Nie len silvestrovske chutovky


[ recept č. 9999 zo dňa  ]


Nie len silvestrovske chutovky


POTREBNÉ PRÍSADY

Chutovky: klobaskove, natierka z krabich tyciniek s olivou, feta syr s kari korenim a paprikou, orechovo-chrenova s hroznom, z udeneho lososa, sunkove, nivova s ananasom, paprikovo cesnakova s klobaskou Nechcela som ich sem davat, ale kedze niektore z Vas ma ziadali o receptiky, tak ich uverejnume takto pohromade. Vsetky natierky su velmi jednoduche, nenarocne na pripravu a hlavne su mnamkove.

POSTUP PRÍPRAVY

Krabia natierka:

1 krabie tycinky, majoneza, kysla smotana (mnozstvo davam pol na pol, nie je to take tazke) , 4 tavene syry (trojuholniky), 3-4 struciky prelisovneho cesnaku, sol, biele ml. korenie, par kvapiek citronovej stavy.
Krabie tycinky nechame kratko prejst varom ( cca 1 min.) v mierne osolenej vode s par kvapkami citronovej stavy. Po vychladnuti pokrajame na drobucke kococky. V miske vymiesame tavene syry, pridame majonezu,smotanu , pokrajane tycinky a dochutime cesnakom, solou , bielym korenim a par kvapkami citronovej stavy. Zdobime olivou.

Orechovo-chrenova natierka:

1 natierkove maslo,1 PL majnezy, 1-2 PL smotany alebo bieleho hustejsieho jogurtu, 3 KL chrenu (v sladkokyslom naleve vo flasticke nalozeny) alebo mozete pouzit aj cerstvy struhany, 3PL mletych orechov
Dobre vymiesame a mozeme naniest ozdobnym vrecuskom na pecivko, chlebik a ozdobime bobulou bieleho hrozna. Je to famozna chut !!!!

Natierka z udeneho lososa:

1 natierkove maslo, 150-200 gr. udeneho lososa, 3-4 PL smotany, 1 kl struhaneho chrenu, stava a kora z citrona, sol ( iba ak je to nutne, doporucujem najprv ochutnat lebo moj udeny losos bol dost slany) , biele ml. korenie.
Platky udeneho lososa si "naskrabkame"nozom ( ako ked robime masko na tatarsky biftek) ,. Maslo so smotanou vymiesame, pridame "naskrabkaneho" lososa, ochutime chrenom, stavou a s korou z citrona, solou, ml. bielym korenim. Ja som si jeden platok natrela pomazankovym maslom, do prostriedku som vlozila pasik nakladanej kapie. Stocila do roladky , pevno zabalila do alobalu a vlozila asi na hodinku do mraznicky. Potom som nakrajala na male roladky a zdobila nimi chutovky.

Nivova natierka:
Nivu postruhame na struhadle na jablcka, pridame natierkove maslo, 1 PL majonezy, 1 PL kyslej smotany. Dobre vymiesame a to je vsetko. Ozdobnym vreckom nanesieme na pecivko a ozdobime kuskom ananasu. Jednoduche a fantasticke!!!!!!!

Paprikovo-cesnakova:
1 natierkove maslo, Eros paprika krem pridame podla chuti ( je to v tube PAPRIKA krem 80 gr. PALIVY), pridame 3-4 struciky prelisovaneho cesnaku, stipku soli. Vymiesat a hotovo. Nanasame ozdobnym vrecuskom a zdobime pol klieskom klobasky. Kezdze barzo mocno pikantne, tieto isli najma po polnoci:)
<< Výborné a hlavne lacné vínové koláčiky | Nie len silvestrovske chutovky | Medová nátierka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (1.1.2017, 20:05)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Vierka K. (vieridlo) ID 247221 (30.12.2016, 19:20)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (16.12.2009, 20:15)
na silvestra chcem robit ... ale otazocka? ake mas na mysli natierkove maslo,rama,perla? ci to mana...tie ine masla...asi to mas na mysli ale pre istotu sa opytam.mnam uz teraz sa mi zbieraju chutky... :-D
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.12.2009, 20:22)
Katka natierkove maslo Mana a pod. Nie makke masla Rama, Pera a pod. Ja osobne som to robila z Philadelphie, ale neviem, ci to je dostat na Slovensku. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (19.12.2009, 15:02)
Dakujem za odpoved...tak philadelpiu poznam z talianska,ale tu som ju nevidela...
takze kupim Mana...mnamky sa tesim
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (16.12.2009, 19:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)zbožnujem taketo pochutky (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (silvestr2) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.12.2009, 20:10)
Marika, doporucujem vyskusat orechovo-chrenovu, je uzasna (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (hojdackaSK) ID 83945 (15.12.2009, 22:34)
Adrika vy ste úúúplne úžasná. čo recept, to špecialitka. Mnam, mám sto chutí uvariť a upiecť všetko čo tu máte hned zajtra. Prave tu nad Vasimi receptami s manželom zasneme. Vy ste určite nejaká šéfkucharka v Anglicku. Priznajte sa :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.12.2009, 18:57)
Ano, ano Lenocka som sefkucharka sama sebe vo vlastnej kuchyni :-). Nie vazne: ja iba rada varim a peciem a mame to akosi v rodine. Nasa nagymama varila skvele a mamka dokazala vykuzlit obed takpovediac z nicoho a my sme tri sestry, ktore radi pecieme a varime. A co sa tyka tych receptov, tak mne neide o ziadnu sutaz, aby som sem chrlila jeden recept za druhym a raz je to v bledoruzovom a raz v bledomodrom. Ked nieco zaujimave vidim, skusim a je to dobre, tak to rada posuniem dalej. A ozaj, ved my si tu nedavno vsetky potykali. Ja som Ada (D) Prajem krasne sviatky, plne pokoja, radosti a rodinnej pohody (banky) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Sony I. (Sonying) ID 66949 (11.11.2009, 13:20)
Adrika k tvojim receptikom som sa dostala uplne nahodou, hladala som nejaky recept na plnene slane kosicky a nasla som ich tu u teba. No nakoniec ma zaujali uuuuuuplne vsetky recepty. Urcite postupne vyskusam, vdaka.
Inak aka je v anglicku kuchyna? Som pocula ze anglicania nevaria moc chutne :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.11.2009, 23:21)
Som rada, ze ta zaujali receptiky. Co sa tyka anglickej kuchyne, (ak sa vobec o nejakej da hovorit), tak zatial co som ja vyskusala, nic mi nechutilo. Nie tak, aby som to opat varila a uz vobec nie, aby som to posunula napriklad tu na MMB dalej :-S. Teda okrem anglickeho salatu a anglickej omelety. Skor nejake dezerty . Do restauracii nechodim a vlastne tu, kde byvame, tak su vacsinou cinske a indicke restauracie. V hoteli je sice anglicka kuchyna, ale zatial sme neboli na veceri. Nepocitujem nejako potrebu ist na veceru niekam von. Sumu, ktoru zaplatim za dvoch v restauracii , tak ja vystravujem trojclennu rodinu na cely tyzden. A neide iba o peniaze, ale ja nemusim velmi restauracne stravovanie. Dost mi tu vadi hygiena :(. Je to vsak moj osobny nazor. A ako sa hovori: sto ludi, sto chuti. Papa Ada
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (6.3.2009, 17:08)
perfektne |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.3.2009, 19:16)
Erika, vdaka (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.2.2009, 16:59)
úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžastneééééééééééééééééééééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.3.2009, 19:16)
Lubka vdaka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.1.2009, 18:35)
(Y) (Y) (Y) (Y) pekné, pekné, len mi prosím povedz, že na čo si tie chutné pomazánky dávala (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.1.2009, 21:05)
"podlozka' na chutovky je vykrojena (vykrajovatkom na linecke) z toustoveho chlebika . Ak sa lepsie prizries, tak vidno kvietky. Na orechovo-chrenovej su "dve poschodia". Pod krabiou pomazankou a pod sunkovymi je pouzita taka stihlejsia bagetka. Pa a vdaka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.1.2009, 17:09)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)Super natierky, ja sa musim smiat ;-) ;-) lebo (cinky) ked robil očka ,tak on dal všetko čo našiel v chladničke , a nazval to čO CHLADNIčKA DALA ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (3.1.2009, 15:16)
Supeeeeeeeeeeeer, vďaka za recepty. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.1.2009, 23:50)
Dakujem Zdenka (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu