
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Miriam B. (turandot) ID 24382 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) čokoládová tortička - naozaj veľká dobrôtka[ recept č. 9986 zo dňa 2.1.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY čokoládový koláč: 200gr. várovej čokolády 200 gr. masla rozkrájať na malé kúsky 200 gr. hladkej múky extra špecial 200 gr. hnedého cukru 200gr. práškového cukru 25 gr. kakaa 4 vajíčka 1 dcl. plnotučného mlieka prášok do pečiva a trošku sody bicarbony plnka : 200gr. várovej čokolády 2 ks 250 ml 33 % smotany na šlahanie 2 polievkové lyžice cukru poleva 1 várová čokoláda a podávame so šlahačkou POSTUP PRÍPRAVY ak patríte tak ako ja k "hladačom" receptov na čokoládové tortičky tak tento určite vyskúšajte. táto čokoládová tortička je veľmi lahodná. receptík som si našla na jednej anglickej stránke a kedže celé anglicko fičí na bio potravinách preto ten hnedý cukor aby nemali mašktníci až také výčitky svedomia. kto doma nemá hnedý cukor nevadí použite klasiku no v tom prípade stačí dať do cesta celkovo len 300 gramov. príprava cesta - čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca pridáme maslo, 125 ml vody a na miernom ohni zohrejte kým sa všetko neroztopí pozor aby sa čokoládka nepripálila kým sa čokoláda topí, zmiešajte múku, prášok do pečiva, trošku sody bicarbony, cukor a kakao vo veľkej myse tak aby sa všetko zmiešalo a neostali hrčky. ( ak použijete hnedý cukor - ja som si ho pridala do topiacej sa čokolády aby sa kryštáliky pekne rozpustili ) vajička si vymiešame s mliekom a potom ich zamiešame do múky a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu miešame len pokial sa pekne všetko spojí. nalejeme do pripravenej formy. koláč pečieme vo vymastenej okrúhlej forme s priemerom 20 cm v teplovzdušnej rúre na 140 stupňov hodinu a 27 minút a v klasickej rúre sa čas nemení len teplota je vyššia 160 stupňov. ked stred skúsite dreveným špáradlom musí vyjsť čisté. plnka - nalejeme si šlahačky do hrnca, pridáme nalámanu čokoládu a dve zarovnené lyžice cukru. varíme a miešame, kým to nezhustne a neprevrie. necháme vychladnuť a vyšlaháme šlahačom. korpus rozkrojíme na dve časti do stredu a na vrch natrieme plnuku polejeme čokoládovou polevou a dáme odležať do chladničky. pred podávaním vyberieme tortičku von z chladničky aby dostala izbovu teplotu nezabudnite každý kusok postriekať šlahačkou. |
![]() | martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (20.1.2009, 13:03) |
Ahoj, my robime podobnu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iva B. (Iffko) ID 3392, mimibazar.sk/iffko (20.1.2009, 11:39) |
ahojki Miriam, tak som tu tvoju mňamku vyskušala a chvalim a neviem sa dochvaliť, uplne super bomba špica. nechala som u seba v receptoch odkaz na teba, tak verim že nebude vadiť. robila som jednu pre dcerusku, tak kukni. pa pa iva ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (18.1.2009, 9:50) |
No Mirka super ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |