ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Orechové toliare
[ recept č. 9843 zo dňa 27.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto - 225 g polohrubej múky, 225 g cukru, 225 g margarínu, 225 g mletých orechov, 1 van. cukor, na hrot noža prášku do pečiva******************** 50 úhľadných orechov, 2 čokoládové polevy, nutella
POSTUP PRÍPRAVY
Potrebujú čas, aby sa chute mohli naplno mohli rozvinúť. Veľmi chutné keksíky :o)....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zo všetkých prísad na cesto vymiesime hladkú guľu, ktorú dáme do chladničky odpočívať aspoň 1 - 2 hodinky alebo viac. |
![]() |
Cesto rozdelíme aspoň na 3 časti, z každej z nich vyvaľkáme na pomúčenej doske plát hrúbky cca 3 mm a vykrajujeme kolieska priemeru cca 3 cm, kladieme na plech troška ďalej od seba. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch 7-12 min. Teplé sú ešte veľmi krehké, tak opatrne s nimi! |
![]() |
Toliare spájame nutellou alebo kvapkou polevy a namáčame do čokopolevy, hneď prilepíme aj orechy a odložíme do plechovej dózy aspoň na pár dní..... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | daniela f. (aniela) ID 20734 (28.12.2008, 17:42) |
tak ja podobne robím, ale vykrajujem srdiečka, lebo su vianočné laskové sviatky a lepím ríbezlovou vlastnou marmeládou, mnami-mnami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |