Zuzana V. (Suzana2) ID 27623 |
Oblasť: Rožňava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.11.2007 |
Naposledy: 23.5.2024 7:18 |
Aktualizácia: 22.11.2010 14:33 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Kávové zrná
[ recept č. 9805 zo dňa 25.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,8 dl vody, 2 lyžice Solamylu, 16 dkg cukru, instantná káva, 25 dkg várovej čokolády, 25 dkg Cery.
Na obaľovanie: 250 g Cery, 150 g suš. mlieka, 250 g prášk. cukru.
POSTUP PRÍPRAVY
"Cesto" som urobila ako na likerové špice, ale s pridaním kávy a netvarovala som špice ale zrná. Deň vopred si uvaríme krém. Z vody, Solamylu, cukru a instantnej kávy uvaríme hustú kašu. Pridáme polámanú čokoládu, necháme rozpustiť a pridáme Ceru nakrájanú na kúsky. Miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň krém vyšľaháme a na papier na pečenie striekame také válčeky. Použila som vrecko bez špičky - len okrúhly otvor. Necháme trochu stuhnúť a urobíme rýhu. Z cery, suš.mlieka a cukru urobíme marcipán, vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a obaľujeme stuhnuté zrná. Znovu naznačíme rýhu. Necháme stuhnúť a namočíme do čokolády. |
 | jolly l. (jolly12) ID 85990 (30.5.2009, 12:13) |
Dcera ich miluje, urobim na zajtrajsiu oslavu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (25.12.2008, 23:29) |
Ahoj fiiiiiiiha, tie sa ti teda vydarili! Ta poleva je krasna, taká lesklá. A s tým marcipánom som ešte nerobila - to musí chutiť skvelo. Mať ich tu teraz pred sebou na stole, tak neviem, neviem, či by po nich nieco ostalo.. No nieco určite - faldík na mojom bruchu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |