
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Eva K. (evekei) ID 31604 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Tradičné linecké koláčiky[ recept č. 9731 zo dňa 24.12.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky * 130g práškového cukru * 260g tuku (najlepšie pravého masla, ale môže byť aj Hera) * 1 vajce * 1 vanilkový cukor * trochu postrúhanej citrónovej kôry * lekvár na zlepovanie (mne sa najviac osvedčil domáci ríbezľový) POSTUP PRÍPRAVY Vianoce bez lineckého by neboli vianoce. Je to pečivko vďačné, lebo dlho vydrží, preto sa môže napiecť aj pár týždňov pred vianocami. Tento receptík mám od mojej starej mamy a vždy cez sviatky sa k nemu vraciam... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Vyberieme si veľkú, hlbšiu misu. Tuk do nej nakrájame na kúsky a spolu s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme (ja na to používam elektrický robot). Pridáme vajíčko a opäť šľaháme. ![]() K maslovej hmote pridávame po častiach preosiatu múku, do ktorej sme pridali trošku citrónovej kôry. Zo začiatku múku zapracúvame lyžicou, v závere vymiesime rukou (ide o to, aby sme s cesto, čo najmenej hnietili rukou, chceme mať koláčiky pekne krehunké). ![]() Hotové cestíčko by malo vyzerať nejako takto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme ho v chladničke aspoň na hodinku trošku "oddýchnuť". Ak sme cesto nechali v chlade cez noc, na druhý deň ho vyberieme v predstihu, aby stihlo zmäknúť (ale nie zase príliš, lebo ani to nie je dobre) a dobre sa s ním pracovalo. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme hrubšie tvary. Plech netreba vymazávať ani vysypávať, lebo cesto je dosť mastné a preto sa neprilepí. Koláčiky pečieme dokým nechytia trošku farbu - približne 10-15 min.(treba ich sledovať, lebo každá rúra inak pečie). Vychladnuté zlepujeme lekvárom a následne papáme. Dobrú chuť!* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (18.12.2010, 18:22) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva K. (evekei) ID 31604 (10.1.2011, 13:21) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |