Eva K. (evik29) ID 31725 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
Parížske rožky
[ recept č. 9465 zo dňa 16.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Spodné cesto:
300g hladkej múky, 150g pomletých orechov, 100g práškového cukru, 1 palmarín, vanilkový cukor, 1 žĺtok
Krém:
3 celé vajcia, 210g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125g Hera, 1 palmarín, 1/2 SALKO, 4 PL roztopenej čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Všetko spolu vypracovať na cest a plniť formičky na rohlíčky zarovno okraju, piecť cca15 min. na 160 stup-och. Na vychladnuté dávať krém. Krém: Ten je ťažší, ale o to lepší. Celé vajcia, vanilkový a kryštálový cukor šlaháme mixérom nad parou POZOR 1 hodinu.(Je to o hubu ale stojí to za to. Mixér musí byť kvalitný inak odíde...) Má to vyzerať tak, že keď vypnem mixér, masa bude hustá. Potom to necháme vychladnúť a do studeného dáme Heru, Palmarín a Salko. Vymiešame poriadne a zdobíme rožky. Namáčame v čokoláde a hneď dávame do chladničky aby čokoláda čo najskorej vychladla. POZOR ukladať na pečiaci papier aby ste ich ľahko odlepili.Stačí nachvílu len aby nestiekol krém. Je to piplačka ale sú fantastické..... |
 | Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 (16.1.2010, 12:10) |
pouzila som krem z tohto receptu, a bol vynikajuci,i ked tak trochu makacka, z mixeru sa parilo po hodine ....no vsetko islo ako po masle...vsetci mi rozteky chvalili a to som ich robila prvykrat .....dakujem za uzasny recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia K. (lusi2611) ID 104704 (31.10.2009, 15:55) |
mnaaaaaaam))))))).....................hned by som si dala.....uuuzasne vyzeraju...a musia aj uzasne chutnat))).....superrrrrrrr .a nemozem si dat.........fnuk  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (18.5.2009, 14:14) |
odchádzam.....toto sa nedá pozerať,ked som hladná,slintám tu ako Bernardín  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (16.12.2008, 21:48) |
a bude mi to držať?? tam má byť niečo pevnejšie??nejaká pevná plnka??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana D. (deszki) ID 13988 (16.12.2008, 19:42) |
Ahoj, chcem sa opýtať, či to salko má byť uvarené v konzerve, alebo dať ho priamo z konzervy. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva K. (evik29) ID 31725 (17.12.2008, 8:59) |
neuvarené, hneď z konzervy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (16.12.2008, 15:11) |
akurát som pozerala recept , čo som našla na českom MMB ..ale tu ide menej vajíčok do krému .. no len ten krém ma trošku odrádza ..hodinu šlahať??pánečku..ved tolko času pri deťoch nemám.. a nedá sa použiť iný krém?? dakujem..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (deszki) ID 13988 (16.12.2008, 19:44) |
ja mám z Nového Času takýto krém: 3 vajcia, 10 lyžíc kryš. cukru, 3 lyžice kakaa a 375g masla. Ešte som ho nerobila, ale môžeš vyskúšať. Vo vodnom kúpeli vyšlaháme 3 vajcia, cukor a kakao, do zhustnutia a necháme vychladnúť. Potom vymiešame maslo a po lyžiciach pridávame vychladnutú zmes. Vypracujeme hladký krém a zdobíme rožky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva K. (evik29) ID 31725 (17.12.2008, 9:01) |
no to je v podstate to isté, než ti to nad parou zhustne tak ako má, je to hodinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (16.12.2008, 21:46) |
dakujem vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |