. .. .. .. .. .. .
. .

mexicky FLAN - RECEPT 942

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 4281 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


mexicky FLAN


[ recept č. 942 zo dňa  ]


mexicky FLAN


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajicok * 2 zltka z vajicok * 1 hrncek (o objeme 250ml ) cukru * 1 polievkova lyzicka vanilkoveho extraktu * 1 1/4 hrnceka (cize 315 ml) smotany * 1 hrncek (250ml ) plnotucneho mlieka (no asi to nieje najzdravsi dezertik, ale taky dobry...* stipku soli * 1 hrncek (250ml ) karamelu (na vyrobu budeme potrebovat 1/2 hrnceka ( 125 ml) vody, 1 hrncek ( 250 ml ) cukru * a este potrebujeme na tuto davku 8 malych ohnovzdornych keramickych mysticiek ( ak nemate, mozte pouzit hrnceky )

POSTUP PRÍPRAVY

Nelakajte sa , tento desert je sice trocha z ineho sudka, ale keby sa niekto velmi nudil pocas dlhych zimnych vecerov, moze ho vyskusat ako zaujimavu a netradicnu zmenu. Flan je tradicny latinsko-americky desert , ktory na prvy pohlad vyzera ako puding, no nieje. V nasom rebricku zabera POPREDNE miesto. Flan je jeden z mala receptov, ktoreho vsetky suroviny su dostupne na SK.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si vsetky potrebne suroviny, na obrazku mam aj maslo, na ktore som neskor zabudla, nie je tam take dolezite, sluzi iba na vymastenie formy. Tu u nas, pouzivaju ako meraciu jednotku 1 cup (hrncek ), ktory ma objem 250ml. Mozte pouzit kuchynsku odmerku.
do misky rozbijeme 5 vajec , plus pridame z dalsich 2 iba zltka
vymiesame (nie dlho, nechceme bublinky )
postupne pridavame cukor a pokracujeme v miesani, pokial sa cukor nerozpusti ( ja som pridala hnedy cukor, lebo iny som doma nemala
miesame...netreba dlho
do zmesi pridame jednu polievkovu lyzicu vanilkoveho extraktu
dalej, 1 1/4 ''cup'' smotany ( cize 315 ml )
1 cup ( 250 ml ) plnotucneho mlieka, priznam sa ja som pouzila polotucne, s tym plno to bude asi lepsie
stipku soli
vymiesame
teraz si ideme pripravit karamel,... odporucim starsiu panvicu (pre pripad pripalenia, tam uz nic nepomoze ),
do 125 ml (1/2 cup ) vriacej vody pridame 250 ml (1 cup ) cukru
a miesame, miesame, kym zmes nezacne vriet a bublat. Karamel pripravujeme na miernom ohni a pomaly. Voda sa bude postupne odparovat, a karamel hustnut. Netreba to riskovat a radsej ztiahneme z ohna , ked karamel uz bude trochu hustejsi. Nebudeme cakat, pokial sa odpari vsetka voda ( pre istotu.) Karamel ostane tekuty.
lyzicou nalievame na spodok malych keramickych misticiek ( ak take doma nemate, mozte pouzit napriklad do 1/3 naplnene hrnceky )
pomaly cez sitko nalievame pripravenu zmes takmer po okraj ( sitko pouzijeme koli tomu, aby sme zredukovali bublinky vzniknute slahanim ).Tie tam nechceme !
Vytvorime vodny kupel. Misticky vlozime do hlbsej plechovej nadoby, alebo misy, a naplnime vriacou vodou , tak , aby misticky boli ponorene
predhrejeme si ruru na 180 stupnou, a vlozime nadobu s Flanom vo vodnom kupeli do truby na 40 min. Vodny kupel pomoze rovnomernemu upeceniu (uvareniu )
po 40 minutach vyberieme a nechame postupne vychladnut, najlepsie stale vo vodnom kupeli. Po vychladnuti vlozime na niekolko hodin do chladnicky. Tento dezert sa podava studeny.
kym Flan vychladne, my sme si zatial odskocili do mexickej restauracie na veceru....
takuto dobrotu sme mali na veceru. Toto jedlo je nase No.1.
a po nej tradicna sladka bodka -Flan ( doma porovname , koho je lepsi )
...a tu je nas vysledok snazenia. Flan treba po vychladnuti v chladnicke vyklopit na tanierik. Pomozeme si narezanim okrajov nozikom. Na tento ucel malo posluzit to maslo, aby sa lahsie vyklapalo, ale nemali sme s tym ziadny problem. Dobru chut !


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šišky | mexicky FLAN | Babovka z vajecneho likeru >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 14:00)
a este dodam ze z toho receptu by som vedela urobit iba jeden bod a to ODSKOCIT SI DO TEJ RESTAURACIE :-D :-D :-D :-D :-D :-DCHICHI :-D
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 14:12)
:-D :-D :-D prid, pojdeme spolu, zober aj sestry
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 14:17)
:-) :-)a co keby si ty prisla na slovensko,ved ten nadherny dom na plazi s tou terasou a bazenom ta musel davno omrziet :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (13.2.2007, 14:35)
no aj na to raz pride, umret v takom dome sa mi asi nepodari, tu je drahe dom nielen kupit, ale aj vydrziavat (C) ( to akoze ranajkujem )
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 14:38)
daria to je ako s chlapom :-D :-D luxus nejakeho dobreho uchmatnut ale horsie vydrziavat :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (13.2.2007, 13:59)
:-D :-Ddaria tvoje recepty sa oplati sledovat uz aj kvoli tomu pozadiu :-D :-D :-D :-D american beauty :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (7.2.2007, 13:55)
vyzera to velmi dobre ,... (Y) ked bude viac času určite vyskúšam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (7.2.2007, 17:28)
Ema, vyskusaj, budes mat zabavu |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu