. .. .. .. .. .. .
. .

Parížska torta - RECEPT 9391

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 6432 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Parížska torta


[ recept č. 9391 zo dňa  ]


Parížska torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady Biskvit: 4 ks vajcia 3 PL (kopcom) práškového cukru 3 PL polohrubej múky prášok do pečiva 2 PL kakaa Krém: 2 ks šľahačkové smotany (33 %) 1 PL (kopcom) kakaa 2 PL kryšt. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Najprv robíme krém, a to tak, že si večer si uvaríme spolu všetky suroviny 2 ks šľahačkové smotany (33 %), 1 PL (kopcom) kakaa, 2 PL kryšt. cukru. Necháme prejsť varom a hneď odložíme. Dáme do nádoby s vodou a hneď ochladíme za stáleho miešanie, aby sa nám nevytvorila šupka. Potom, keď je to úplne studené vložíme do chladničky (v uzatvorenej nádobe) postáť, aby sa nám dala šľahačka dobre vyšľahať. Musí to odpočívať v chladničke najmenej 6 hodín, inak by sa nedala vyšľahať.
Upečieme si biskivt. Nasledovne: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame.
Do vyšľahaných žĺtkov postupne striedavo dávame múku a sneh.
Posledný musí ísť sneh.
Zľahka to premiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Ráno vyberieme šľahačkovú hmotu, kt. sme dali večer do chladničky a dobre na tuho ju vyšľaháme.
Krém potom natrieme na upečený a vychladnutý biskvit a povrch polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme strúhanou čokoládou.
Tortu dáme stuhnúť do chladničky.
<< Osie hniezda(Ulky) | Parížska torta | Linecké koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Ž. (Lillynka) ID 141148 (29.6.2013, 10:58)
(^)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227, mimibazar.sk/miroslava77 (26.6.2013, 19:59)
Dnes som robila, je výborná!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu