Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Zapekané plnené rožky
[ recept č. 93 zo dňa 4.4.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
obyčajné rožky, najlepšie z predošlého dňa (cca 8 ks), 1 veľká konzerva "lančmítu" (Luncheon Meat), horčica, kečup, Worcester, č. korenie, soľ, vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto rožky u nás chutia nielen dospelým, ale aj deťom, takže pripravujeme aj menej pikantnú verziu bez chilli omáčky a korenia.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si cca 8 rožkov, najlepšie z predošlého dňa, 1 veľkú konzervu "lančmítu" (ja som mala 2 malé po 200 g), horčicu, kečup, Worcester, chilli omáčku, č. korenie, soľ, vajce na potretie a strúhaný syr na posypanie. |
![]() |
Konce rožkov odrežeme, pomocou varešky vytlačíme vnútro. |
![]() |
Lančmít spolu s vydlabaným vnútrom rožkov môžeme pomlieť, úplne však stačí poriadne to všetko spolu roztlačiť vidličkou. Nepoužijeme však všetku striedku, mne stačili tak cca 2/3. |
![]() |
Ochutíme kečupom, chilli omáčkou (nemusí byť), okoreníme čiernym mletým korením, soliť ani netreba (všetko podľa chuti). |
![]() |
Pridáme cca 1 lyžicu horčice a pár "šplechov" Worcestera, riadime sa výhradne svojou chuťou :-). |
![]() |
Výsledná hmota by mala hustotou pripomínať zmes na fašírky. Pomocou lyžičky alebo prstov zmes natlačíme do rožkov tak, aby v strede neostali prázdne. Ak rožok pri vydlabávaní praskol, prípadne sa úplne rozlomil, ako sa to stalo mne, nevadí, hmota ho udrží pohromade. |
![]() |
Naplnené rožky položíme na plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. |
![]() |
Zapekáme v rúre, kým syr nezozlatne (cca 15 min). Podávame teplé. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Laura L. (Mimika) ID 3077 (10.12.2006, 11:58) |
Tento recept vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (9.12.2006, 17:29) |
Hmmmmmmmm aj toto môže byť dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |