. .. .. .. .. .. .
. .

Skvelé babkine oriešky - RECEPT 9201

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Skvelé babkine oriešky


[ recept č. 9201 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

560 g hladkej múky* 440 g margarínu* 20 g práškového cukru* 2x vanilkový cukor* 200 g orechov* 40g kakaa Plnka: 200g práškového cukru šľaháme nad parou so 4 vajíčkami dohusta.- trochu to potrvá, musí to byť ozaj husté, no nie na kameň :o) asi ako keď uvaríte taký hustejší puding z pol litra mlieka, vychladnutú plnku vmixujeme do 250g vymiešaného Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Ako som už spomínala, tento recept je náš rodinný, a traduje sa už niekoľko generácíí. Nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole ani u nás, ani u babky. Sú naozaj vynikajúce, pridávam ich sem trochu skôr, keď ich budem robiť, pridám obrázkový postup. Všetky prísady na cesto spolu spojíme - vymiesime cesto, ktoré natlačíme do nevymastených formičiek na oriešky. Pečieme krátko- neviem to isto, zdá sa mi, že som piekla asi 8 minút pri 200°C, zistíte to podľa vône a farby. Po upečení ich ihneď vyklepujeme von z formičky, necháme vychladnúť, pred vianocami plníme krémom 2 dokopy a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
<< Kabelka č. 2 | Skvelé babkine oriešky | Pizza rožky/trojuholníčky-Lucia E. (smajliicka) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (oriestok) ID 154092 (14.11.2014, 23:11)
Prosim Vas, cukru do orieškov stačí naozaj len 20g? Nemalo to byt 200g?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Terezia S. (tessa04) ID 56840 (22.12.2008, 22:39)
silvi, oriesky sa podarili!!! (Y) (Y) (Y) s maminou sme kupili formicky a nemali sme recept, tak sme skusili tento a su famozne!!! dakujemeeee :-) :-) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.12.2008, 21:55)
Potešili ste ma, už sa teším ako budem naše vyjedať celé sviatky. Momentálne sa pomaly chystám na pridanie fotopostupu, ale asi až po sviatkoch budem toho schopná. Nádherné (možno aj biele) Vianoce s (tromi) orieškami! :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana L. (saphire) ID 8478, mimibazar.sk/saphire (22.12.2008, 19:09)
Silvia, prosim Ta, ako slahas tie vajicka? - ked pises, ze 4 vajicka, myslis tym cele aj so zltkami?! (sorry, asi blba otazka, ale ohladom pecenia som totalny diletant...) Vdaka, Jana
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.12.2008, 21:50)
Znova neskoro odpovedám, už som po celom dni tak unavená, že.......... Vajíčka použijeme naozaj celé aj so žĺtkami, aj s bielkami- bez škrupinky :-) Prajem krásne Vianoce! (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana L. (saphire) ID 8478, mimibazar.sk/saphire (28.12.2008, 13:38)
Vdaka, aj Vam :)
J
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ludmila L. (komper) ID 21434 (21.12.2008, 15:46)
idem piect, tak sa rychlo pytam, neidu tam vajcia? a daju sa piect narychlo, ci niekolko dni pred vianocami, aby zmakli? dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (22.12.2008, 10:11)
Trochu neskoro odpovedám, včera som si komentár nevšimla. Vajcia do cesta neidú, je potrebné, aby naplnené oriešky trochu odstáli, ja som však začala plniť až dnes, Skôr som sa k tomu nedostala. Čo už, aj tam sú vynikajúce.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ludmila L. (komper) ID 21434 (30.12.2008, 16:26)
su super, dakujem za recept ^o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (31.12.2008, 11:42)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nina P. (Ninuliatkooo) ID 30909, mimibazar.sk/NinaPooova (12.12.2008, 12:54)
Neviem síce hodnotiť tento recept, my robievame tiež oriešky, ale chcem reagovať no to "vyklepnutie".. (H)
Ako spomínala Silvinka, formičky netreba vymasťovať, cesto je dosť mastné ale treba pracovať rýchlo, kým sú ešte horúce... chytiť, trošku buchnúť buď o plech alebo dosku a vypadnú - celkom určite (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (upravené 12.12.2008, 21:28)
Naozaj musia byť ešte horúce, a aby si nikto nepopálil ruky, odporúčam chytať formičky utierkou.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mirka S. (peanut) ID 42497 (11.12.2008, 19:30)
Ako dlho ich pecies a na kolko stupnov?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (11.12.2008, 21:26)
na túto otázku nemám odpoveď , tento rok som ich ešte nerobila, ja vždy len tak odoka, keď ich budem robiť, tak napíšem (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jarka m. (jajka2004) ID 22420, mimibazar.sk/jajka2004 (11.12.2008, 19:24)
prosím vás, naozaj sa vám podaria vždy vyklepnuť, bez mastenia formičiek? keď tie recepty sú tu rôzne-niekto dáva vajcia, niekto nie, neviem čomu mám veriť..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (11.12.2008, 21:24)
áno, ešte nikdy sme nevymasťovali formičky, musíte ich však vyklepnúť ihneď po vybraní z rúry, ešte keď sú horúce, treba s tým ťuknúť o plech a ono to ide (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu