
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka P. (Perigrossa) ID 71612 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Citrónový koláč[ recept č. 9144 zo dňa 3.12.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia 220g cukru vanilkový cukor 250ml mlieka 225ml oleja 100ml citrónovej šťavy 2 lyžičky citrónovej kôry 400g polohrubej múky prášok do pečiva lyžička sódy bikarbóny 2 lyžice kakaa KRÉM: 3 bielky 30g kryštálového cukru lyžica džemu 1/2lyžičky kyseliny citrónovej trochu potravinárskej farby Na rozvar: 100g kryštálového cukru trochu vody POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2. polovicu zmiešame s kakaom. Nalejeme ju na svetlé cesto. Pečieme 20 min pri 180°C - 200°C. Necháme vychladnúť. KRÉM: Rozvar- cukor zalejeme vodou tak, aby trochu zakrývala cukor. Za stáleho miešania prudko varíme, až kým sa hmota nezačne naťahovať, potom odstavíme. Do misky dáme bielky, cukor, džem, kyselinu citrónovú rozpustenú v trochu vode a trochu žltej farby. Ušľaháme sneh. Do snehu za stáleho šľahanie lejeme horúci rozvar. Po vyšľahaní natrieme na vychladnuté cesto a posypeme kakaom. |