
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Stanislava O. (oroska) ID 5076 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zapekaná zelená fazuľka[ recept č. 8824 zo dňa 20.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Zelená fazulka -kupujem si v konzerve v LIDL 1balenie (kludne može byť aj čerstvá tu však treba uvariť v osolenej vode zbavenu okrajov cca 700g), strúhanka, maslo, smotana kyslá, smotana sladká (šlahačková) 2-3vajíčka a syr na strúhanie, varianta šunka nasekaná (može i nemusí byť), soľ prípadne vegeta. Zemiaky ako príloha. POSTUP PRÍPRAVY Fazulku scedíme zo šťavy nechame odkvapkať, sklennu misu vhodnu do rury vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na spod vysypeme fazulku, posypeme nasekanou šunkou. Vedla si nastrúhame syr cca 20-30dkg, pridáme vajíčko, smotanu sladku i kyslu (prípadne troška mlieka k tomu ja som dolievala až do misy a troška premiešala kludne može byť aj smotana ešte) a dochutíme solou či vegetou. Touto zmesou zalejeme pripravenu fazulku a zakrytu nechame piecť cca 20min. Na konci trošku odkryjeme a zapečieme povrch cca 10min.. Na povrch možme koli farebnosti nasypať nasekanu petržl.vnatku a poukladať kusky masla ešte pred pečením (nie príliš veľa-kde tu kusoček). Uvaríme si k tomu ako prílohu zemiaky. Je to výborné a v prípade použitia sterilizovanej fazulky super rýchle a vyzera to takto výborne i na pohlad :) |
![]() | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.7.2009, 20:15) |
toto vyzerá fajnovo ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |