Eva V. (vinka) ID 5640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Madarske kuracie prsia
[ recept č. 878 zo dňa 25.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 PL oleja, 4 velke vykostene kuracie prsia (asi 700g), 2 stredne velke cibule, 1 stredne velka zelena paprika, 1 mala konzerva osupanych paradajok asi 400g (v pripade ze nemate konzervu paradajok, mozete pouzit cerstve paradajky, z ktorych po zapareni ztiahnete kozu a trocha paradajkoveho pretlaku), sol, 2 PL sladkej mletej papriky, 100 ml kuracieho vyvaru, 10ml kyslej smotany, cierne korenie, nasekana petrzlenova vnat (podla chuti na ozdobenie)
POSTUP PRÍPRAVY
Dalsie rychle kuriatko podla nasich madarsky susedov ;). Cela priprava jedla trva asi 30-40 min...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Papriku si nakrajame na pasiky (ja som dala aj trocha zltej), cibulu nakrakame na vacsie kusky, paradajky scedime a nakrajame na kocky. |
![]() |
Vo velkej panvici alebo hrnci rozpalime olej a opekame prsia asi 10 min z oboch stran kym pekne nezhnednu. |
![]() |
Potom ich vyberieme bokom a osolime... |
![]() |
Do vypeku dame cibulu... |
![]() |
... na rezance nakrajnu papriku... a dusime asi 3 minuty kym nezacne zelenina makknut. |
![]() |
Pridame paradajky... |
![]() |
... prilejeme vyvar... |
![]() |
... cervenu sladku papriku... a rychlo privedieme do varu. |
![]() |
Pridame kuracie prsia a prikrite dusime asi 10 minut, kym nie je celkom hotove maso aj zelenina... (ja tu mam tej stavy viac, som musela priliat vodu, lebo som to trosku prehnala so solou :O...) Nakoniec vmiesame kyslu smotanu, prehrejeme, ale uz dalej nevarime... Dochutime solou a ciernym korenim a podavame... Podavame ozdobene petrzlenovou vnatou ako priloha je vhodne hocico ;) - ryza, zemiaky, cestoviny..., proste kto ma co rad ;) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva F. (ewa21) ID 2853, mimibazar.sk/ewa21 (15.8.2007, 11:16) |
mnam, mnam, to vyzera dobre uz viem, co budem robit na veceru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |