. .. .. .. .. .. .
. .

Makovo-tvarohovo-jahodová torta - RECEPT 8438

Linda D. (Lindda D.) ID 51086
.
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.7.2008
Naposledy: 3.4.2013 21:02
Aktualizácia: 2.8.2012 6:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 58
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Makovo-tvarohovo-jahodová torta


[ recept č. 8438 zo dňa  ]


Makovo-tvarohovo-jahodová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 100g masla, 30g práš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 4 žĺtky, 90g kryšt.cukru, 150g mletého maku, 70g mletých lieskovcov KRÉM: 500g tvarohu, 100g práš.cukru, šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor, 250g smotany na šľahanie, 5 plátkov želatíny POLEVA: 300g jahôd (z jahodovej konzervy), 50g cukru (nemusí byť), prášková červená želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Táto tortička je relatívne jednoduchá a veeeľmi chutná, najmä ako osvieženie po nedeľnom obede .-) U nás mala veľký úspech. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Potrebnosti... + šťava z citrónu


Maslo, práš.cukor, vanilkový cukor a škoricu vyšľaháme do penista...


postupne, po jednom pridávame žĺtky z vajec, až bude masa pekne penistá, potom primiešame mletý mak a lieskovce.


Bielka a kryštálový cukor pekne vyšľaháme a opatrne postupne primiešame do makového cesta....


Do maslom vytretej a múkou posypanej tortovej formy o priemere cca 26cm vlejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri 175 C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.


Ingredience ku krému okrem šľahačky a želatíny vymiešame. Prichystáme si plátkovú želatínu (necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom varíme, kým sa neroztopí úplne, nech to nevrie! Ak to je už rozpustené, vmiešame lyžicu tvarohovej masy a celé to vmiešame do tvarohu). Zvlášť vyšľaháme smotanu, ktorú, pridáme do tvarohovo-želatínovej masy, necháme trolilinku stuhnúť a vylejeme na vychladnutý korpus.


Jahodami vyzdobíme vrch torty, šťavu z nich zohrejeme aj s červenou práškovou želatínou- po bode varu varíme asi cca. 1 minútu, necháme tiež trochu vychladnúť, aby to nebolo úplne tekuté a vylejeme na jahodky....o pár minút vložíme do chladničky na stuhnutie. Korpus a krém som robila večer, polevu ráno a na obed sme to už šťastne konzumovali :-)


Výsledný efekt po nakrojení.... Dovoľujem si poukázať aj na http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=203858 . Tú robila sesternica ešte oveľa skôr, ale ja som to zabudla komplet odfotiť. Veď recept je rovnaký :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Výborna biela cesnaková polievka | Makovo-tvarohovo-jahodová torta | Mäsové guľky & kaša s pestom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (6.11.2008, 11:54)
Túto tortu môžem odporučiť, je výborná. (^) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.11.2008, 22:01)
Vyzerá mňam, škoda,že nemám rada tvaroh :(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (4.11.2008, 22:07)
Juj, a ani neviem, čím by si to mohla nahradiť...... žeby nejakým hustým jogurtom so želatínou? :^) Lebo inak tortu odporúčam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu