
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)Makovo-tvarohovo-jahodová torta[ recept č. 8438 zo dňa 4.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 100g masla, 30g práš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 KL škorice, 4 žĺtky, 90g kryšt.cukru, 150g mletého maku, 70g mletých lieskovcov KRÉM: 500g tvarohu, 100g práš.cukru, šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor, 250g smotany na šľahanie, 5 plátkov želatíny POLEVA: 300g jahôd (z jahodovej konzervy), 50g cukru (nemusí byť), prášková červená želatína POSTUP PRÍPRAVY Táto tortička je relatívne jednoduchá a veeeľmi chutná, najmä ako osvieženie po nedeľnom obede .-) U nás mala veľký úspech. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Potrebnosti... + šťava z citrónu ![]() Maslo, práš.cukor, vanilkový cukor a škoricu vyšľaháme do penista... ![]() postupne, po jednom pridávame žĺtky z vajec, až bude masa pekne penistá, potom primiešame mletý mak a lieskovce. ![]() Bielka a kryštálový cukor pekne vyšľaháme a opatrne postupne primiešame do makového cesta.... ![]() Do maslom vytretej a múkou posypanej tortovej formy o priemere cca 26cm vlejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri 175 C asi 40 minút. Necháme vychladnúť. ![]() Ingredience ku krému okrem šľahačky a želatíny vymiešame. Prichystáme si plátkovú želatínu (necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom varíme, kým sa neroztopí úplne, nech to nevrie! Ak to je už rozpustené, vmiešame lyžicu tvarohovej masy a celé to vmiešame do tvarohu). Zvlášť vyšľaháme smotanu, ktorú, pridáme do tvarohovo-želatínovej masy, necháme trolilinku stuhnúť a vylejeme na vychladnutý korpus. ![]() Jahodami vyzdobíme vrch torty, šťavu z nich zohrejeme aj s červenou práškovou želatínou- po bode varu varíme asi cca. 1 minútu, necháme tiež trochu vychladnúť, aby to nebolo úplne tekuté a vylejeme na jahodky....o pár minút vložíme do chladničky na stuhnutie. Korpus a krém som robila večer, polevu ráno a na obed sme to už šťastne konzumovali :-) ![]() Výsledný efekt po nakrojení.... Dovoľujem si poukázať aj na http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=203858 . Tú robila sesternica ešte oveľa skôr, ale ja som to zabudla komplet odfotiť. Veď recept je rovnaký :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (6.11.2008, 11:54) |
Túto tortu môžem odporučiť, je výborná. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.11.2008, 22:01) |
Vyzerá mňam, škoda,že nemám rada tvaroh ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (4.11.2008, 22:07) |
Juj, a ani neviem, čím by si to mohla nahradiť...... žeby nejakým hustým jogurtom so želatínou? ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |