
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Citrónové kurča Jamieho Olivera s netradičnou plnkou[ recept č. 8346 zo dňa 30.10.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY - 1 veľké kurča - 1 citrón - 125 g masla - veľká hrsť vetvičiek čerstvého tymiánu - 2 + 8 strúčikov cesnaku - 125 g údenej šunky - najlepšie "moravské mäso" - 1 očistený zeler - 1 kg zemiakov - mleté čierne korenie - soľ POSTUP PRÍPRAVY Pečené kurča je klasika. Toto sa však líši od bežného pečeného kuraťa, pretože nádhernie vonia po citrónoch, úžasná citrónovo-tymiánovo-šunková plnka nie je vnútri kurčaťa, ale pod kožou a ako príloha sú pečené zemiaky, zeler a cesnak v masle. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Zemiaky očistíme, ale ponecháme v šupke. Varíme ich 10 minút a potom scedíme. ![]() Z citróna škrabkou na zemiaky ošúpeme vrchnú žltú šupku. ![]() Citrónovú šupku posekáme najemno. ![]() Tymián zbavíme drevených stoniek a posekáme. ![]() Šunku pokrájame na malilinké kúsky. ![]() 2 strúčiky cesnaku nasekáme najemno. Cesnak, šunku, tymián a citrónovú kôru zmiešame s maslom. ![]() Kurča zvnútra aj zvonka osolíme. Rukou oddelíme kožu na prsiach. ![]() Do vzniknutého vrecka natlačíme plnku. Ak vám ostane, môžete urobiť do spodných stehien 3 hlbšie zárezy a na ne dať kôpku plnky. ![]() Do vnútra kuraťa vložíme rozkrojený citrón, ktorý nám ostal. Kurča položíme na plech alebo veľký pekáč (ja som ho ešte posypala vegetou). Dookola poukladáme zvyšné nevyšúpané strúčiky cesnaku a všetko polejeme olivovým olejom. ![]() Kurča budeme piecť zakryté alobalom pri 200 stupňoch asi 1 hodinu a 20 minút a odokryté asi ďalších 20-30 minút dočervena. V polke pečenia pridáme zemiaky a na väčšie kusy nakrájaný zeler. ![]() A takto vyzerá hotové kuriatko. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (31.10.2008, 13:00) |
toto za pokus určite stojí ale kde zobrať chemicky neošetrený citrón ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (31.10.2008, 13:05) |
no stojí za to zohnať si chemicky neošetrený citrón, ale mne sa tentokrát tiež nepodaril zohnať, takže som použila obyčajný. .... aspoň ho potom treba poriadne umyť horúcou vodou | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (31.10.2008, 12:50) |
mnam mnam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (31.10.2008, 9:49) |
Ahoj Sasanka.Konecne dalsi recept od Teba.Som rada,ze sa opat pridavas. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (31.10.2008, 7:26) |
a chutilo? ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (31.10.2008, 12:27) |
chutilo je slabé slovo. nemá to chybu!!! | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |