. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúca jablková "palacinka" naopak - RECEPT 8265

Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786
.
mimibazar.sk/zuzanabb
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.11.2007
Naposledy: 9.4.2022 21:36
Aktualizácia: 4.1.2020 15:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 98
RODINNÉ FOTOGRAFIE 17
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Vynikajúca jablková "palacinka" naopak


[ recept č. 8265 zo dňa  ]


Vynikajúca jablková


POTREBNÉ PRÍSADY

* 3 veľké jablká * 60 g masla (nie margarínu!) * 1 lyžička mletej škorice (alebo škoricového cukru) * 120 g práškového cukru (rozdeliť na 2 x 60 g) * 50 g polohrubej múky * 5 PL mlieka * 1/2 lyžičky prášku do pečiva * 4 vajcia (žĺtky a bielky oddelíme)

POSTUP PRÍPRAVY

Konečný výsledok bude niečo medzi palacinkou a veľmi lahodným koláčikom. Cesto je veľmi jemnučké a pečie sa len cca 10 minút.

Tu je obrázkový postup:


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Potrebné suroviny. * Začneme tým, že jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a pokrájame na plátky hrubé 3 mm.


Veľkú panvicu s kovovou rúčkou postavíme na mierny oheň (ak panvica nie je celá kovová, rúčku obalíme viacerými vrstvami alobalu). Dáme do nej maslo a pomaly roztápame. Primiešame škoricu a 60 g cukru, ešte raz zamiešame a odstavíme z ohňa.


Do panvice poukladáme plátky jabĺk tak, aby sa máličko prekrývali. Panvicu s jablkami položíme na oheň. Ohrievame asi 10 minút, kým jablká trocha zmäknú, ale pritom sú stále chrumkavé.


Medzitým zapneme rúru na 200 st. V stredne veľkej miske vidličkou rozšľaháme múku, mlieko, prášok do pečiva a žĺtky. Všetko dobre premiešame.


Ručným šľahačom pripravíme tuhý sneh z bielkov a zo zvyšného cukru. Vareškou ho opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty.


Cesto opatrne vylejeme na jablká. Dávame pozor, aby sme jablká neposunuli. Rovnomerne ho rozotrieme.


Palacinku pečieme cca 10 minút v rúre do zlatohneda. Cesto nebude po dopečení veľmi vysoké, pretože to nie je piškóta.


Po vybratí z rúry obsah panvice pozorne preklopíme na tanier. Panvicou pri tomto manévri točíme rýchlo, lebo inak nám môže vytiecť trošku rozpusteného masla :)


Palacinko-koláčik chutí najlepšie teplý, ale výborný je aj studený...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Klasická bábovka | Vynikajúca jablková "palacinka" naopak | Nebíčko v papuli :) ...kuracinka s cestovinou a hubkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (16.7.2014, 14:13)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (upravené 28.10.2009, 17:53)
(zajic) mnaaam.. uz je hotovy , chuti skvele
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (29.10.2009, 12:02)
:-) som rada, ze vam chuti (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (27.10.2009, 22:43)
tak toto je uzasne recept. Urcite vyskusam, ked muz bude v ladnicke snorit, ze by si nieco dal. To potom mozem u neho zabodovat tymto (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (28.10.2009, 15:41)
(H) ;-) drzim palce (L) dajte potom vediet ako to dopadlo |:o)
vyroba je velmi jednoducha, len to tak zlozito vyzera (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.11.2008, 18:14)
Zuzanka, vynikajúci, ľahučký koláčik (zajic) (zajic) (zajic) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=384782 Mám len teflónové panvice, tak som si základ urobila v kastróliku, tortovú formu vystlala papierom na pečenie, preliala základ, naukladala jabĺčka, postup som robila ako pri klasickej piškóte...., upiekla a potom som zakryla vrch alobalom a nechala zospodu ešte dôjsť jabĺčka. Zmizla behom piatich minút ;-) Ďakujeme za receptík, budeme robiť častejšie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (18.11.2008, 10:45)
Adrianka, klobúk dolu (Y) perfektne si sa vynašla (clamp) a som veľmi rada, že vám toto palacinkové čudo chutilo (L) ...inak aj u nás mizne v priebehu pár minút... to je jediná nevýhoda tohto koláča :-D ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (combatbabe) ID 7719 (28.10.2008, 12:06)
jeeeej, tento kolacik je fakt super (Y) (Y) (Y) (Y)
u nas doma sa po nom len tak zaprasi (zajic)
ale ten tvoj kolacik akosi lepsie vyzera *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (28.10.2008, 12:37)
nie je dôležité ako vyzerá ale ako chutí (pl) takže žiadny stres (L)
že je fajný ? (flower) :-) ja ho robievam už 10 rokov a zatiaľ sme sa ho neprejedli (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (combatbabe) ID 7719 (28.10.2008, 12:06)
jeeeej, tento kolacik je fakt super (Y) (Y) (Y) (Y)
u nas doma sa po nom len tak zaprasi (zajic)
ale ten tvoj kolacik akosi lepsie vyzera *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (27.10.2008, 15:34)
Krásne nafotené, koláčik vyzerá super a väčšinou všetko doma máme. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (27.10.2008, 19:36)
Ďakujem Gabi (L) koláčik aj chutí super (zajic) je veľmi šťavnatý a jemnučký.... určite ho niekedy vyskúšajte (hello)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (27.10.2008, 11:11)
Krááááááááásne sa ti podarila (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (27.10.2008, 14:25)
ďakujem pekne Tinka (L)
toto je jediný jablkový koláčik, ktorý zjem ;-) :-$ (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu