
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarina B. (zivoth) ID 35807 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jablkové pité[ recept č. 8247 zo dňa 26.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1 vajce, 200 g práškového cukru, 600g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 1 hera (alebo iný margarín) plnka: ošúpané a nastrúhané jabĺčka, škorica, cukor POSTUP PRÍPRAVY fotopostup prihodím niekedy nabudúce :o) Vajce zmiešam spolu s cukrom a herou. Navážim si múku, do ktorej zamiešam prášok do pečiva a štipku soli a potom postupne pridávam tej vajcovej hmote, kým nevytvarujem z toho kompaktnú hmotu. Dám do chladničky chvíľu odpočinúť (keď nemáme čas, môžme rovno s cestom pracovať). Cesto si rozdelím na 2 časti. Prvú časť vyvaľkáme, a vložíme na vymastený a strúhankou (múkou) vysypaný plech. Na cesto poukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou podľa chuti. Na túto masu dáme vyvaľkanú druhú polku cesta. Pečieme vo vyhriatej trúbe, kým koláčik nechytí zlatovú farbu. |