Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Jablková bábovka
[ recept č. 8229 zo dňa 25.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk, 4 vajíčka, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 200 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva.
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Jablká nastrúhame na hrubé rezance. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. |
![]() |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom (asi dve lyžičky cukru si nechajte na vymiešanie bielkov) a vanilkovým cukrom do peny, pridáme nastrúhané jablká, škoricový cukor a premiešame. |
![]() |
Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov s pridaním zvyšného cukru. |
![]() |
Až potom pridáme do jablkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva, poriadne premiešame |
![]() |
a opatrne vmiešame vyšľahaný sneh. |
![]() |
Naplníme formu na bábovku, zarováme a dáme piecť na 180° C. Asi po 15-tich minútach, keď je už vrch dozlatista upečený, zakryjeme alobalom a ešte chvíľu dopečieme. |
![]() |
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť vo forme a potom preklopíme. Vychladnutú posypeme práškovým cukrom. |
![]() |
Nenáročný a veľmi jemný koláčik...*Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (1.3.2010, 20:41) |
Aďka bábobka bola výborná, prišla nečakaná návšteva a ani som ju nestihla , výborná - ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.3.2010, 11:08) |
Henka , ako vždy, veľmi si ma potešila Ďakujem krásne za pochvalu , som rada, že bábovečka nesklamala a hlavne, že vám chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana Ď. (plotas) ID 95692 (19.8.2009, 20:53) |
ahoj adrianka musím priznať poobede som ju piekla a teraz nam zostal na stole len jeden kúsok čo k tomu dodat...veľmi dobrá a rýchla bábovka dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 11:02) |
Ďakujem Ivanka, som rada, že bábovečka chutila A nemáš za čo ďakovať, rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (10.11.2008, 6:48) |
robila som ju v sobotu s menšou zmenou. Múky som dala len 150g a dala som 50g mletých orechov. Piekla som na plechu. Po vychladnutí som natrela džemom a posypala nastrúhanou čokoládou. Bol to výborný koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.11.2008, 8:03) |
Helenka, ďakujem Fíha, to musela byť dobrotka vyskúšam aj ja. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.11.2008, 19:27) |
Adi, robila som ju ešte minulý týždeň a musím povedať, že bola suprová ja som ju ani nestihla odfotiť, tak sa po nej zaprášilo inak je vhodná aj pre tie čo držia 90 dňovku ako ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 7.11.2008, 21:30) |
Evi, ďakujem Mrežovník, kysnutý jablčník a táto bábovka boli u nás po nenahraditeľné Som veľmi rada, že chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (3.11.2008, 11:03) |
Dobrý deň chcela by som sa opýtať, či z jabĺk vytlačíte šťavu, alebo nie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 11:19) |
Dobrý deň Mariannka, šťavu nevytláčam, dávam rovno nastrúhané  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (4.11.2008, 10:08) |
Ďakujem Vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2008, 18:12) |
Nie je za čo, budem držať palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 9:07) |
Emi , veľmi ma teší, že sa Ti vydarili, sú krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka B. (Lennus) ID 35722, mimibazar.sk/lennus (29.10.2008, 9:56) |
Bábovka je výborna,práve ju mlsáme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.10.2008, 13:53) |
Ďakujééééém, teším sa, že sa vydarila a hlavne, že chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka B. (Lennus) ID 35722, mimibazar.sk/lennus (26.10.2008, 7:13) |
Aďka,ty používaš hrubu muku a v ostat.receptoch je hlatka.Aky je v tom rozdiel keď je to upečené,máš to cesto ty jemnejšie.Idem dnes totiš bábovku piecť a neviem aku muku bude lepšie pridať.Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:42) |
Leni, väčšinou používam do zákuskov polohrubú múku - cesto je také nadýchanejšie. Ale konkrétne do tejto si daj hrubú - kvôli tomu, že tam nejde žiadny tuk, len jablká, nebude s touto múkou "ubitá". Je ako pierko. Skúšala som aj s polohrubou, ale nie je to už ono. Budem držať palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (25.10.2008, 23:17) |
Aďka ďalší super receptík vyzerá perfektne, tak jemnulinko, hoc je neskoro dala by som si kúsoček  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:44) |
Ďakujem Mirka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.10.2008, 7:44) |
Hodilo mi dvakrát komentár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |