. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkove muffiny (mafiny) - RECEPT 8094

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 5640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Jablkove muffiny (mafiny)


[ recept č. 8094 zo dňa  ]


Jablkove muffiny (mafiny)


POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla/margarinu, stipka soli, 100g cukru (ja pouzivam hnedy cukor), 2 vajicka, 250g pol. muky, 1/2 balicka prasku do peciva, 60g nasekanych osupanych mandli, 3 lyzice mlieka, 3 jablka

POSTUP PRÍPRAVY

vid. obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Maslo, sol, cukor do penista vymiesame, pridame vajicka a vymiesame.
Primiesame mandle.
Muku s praskom do peciva zmiesame. Postupne primiesavame muku a mlieko k maslu s cukrom ...
Vymiesame na cesto, nie prilis huste. Ak by sa vam zdalo huste pridajte trocha viac mlieka...
Do formy na muffiny si dame kosicky a naplnime ich cca do 2/3. Jablka osupeme, rozdelime na stvrtky a vylupneme jadrovniky. Jednotlive stvrtky pozdlzne narezeme... Stvrtky polozime do naplnenych formiciek...
Pecieme pri cca 180°C 25-35 minut. vyberieme z formy a nechame trocha vychladnut...
Mozeme posypat skoricovym cukrom (moze byt aj pred pecenim)... resp. vyskusajte tento TIP ;) : pre podavanie este "teplych" muffinov - zohrejeme si jablkovy kompot (alebo si ho uvarime), prepasirujeme a nim potrieme teple muffiny... Da sa pouzit aj jemne zohriata detska vyziva ;)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vánoční ozdoby | Jablkove muffiny (mafiny) | koš se 6'0 růžemi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 20:16)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (26.11.2008, 14:27)
Poradím :
Ja som pridala do receptu vlašské orechy, škoricu a nakrájané uvarené jabĺčka. Takto nádherne voňali... (Y)
Do cetsa dajte aj pol deci oleja. Tak budú oveľa jemnejšie.
Do každého košíčka som pred pečením ešte do stredu pridala 1 kúsok jabĺčka, ktorý som obalila v škorici-nie v šk.cukry, ale v škorici... takto boli tááááááááááák šťavnatééé a táááááááááááák voňavééé :-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (22.11.2008, 16:32)
(kolednici)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (21.10.2008, 13:45)
Evka vyzeraju bazsky (L) priam na zjedenie (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (21.10.2008, 9:32)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína S. (KristyS) ID 21250, mimibazar.sk/kristys (21.10.2008, 9:00)
mnamky, to vyzera vyborne, mame doma kopec jablciek, tak sa dnes pustim do nich (Y) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (20.10.2008, 23:00)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu